s
s
s s

Nieuwsberichten:

* Super vrijwilligerstrofee
Het stond al in de OSC en MC, maar wij willen natuurlijk niet achterblijven! Lucas Manden kreeg maandagavond 3 september uit handen van Johannes de Vries namens de baancommissie van het gewest Friesland de super vrijwilligerstrofee uitgereikt. De loftuitingen logen er niet om en die zijn natuurlijk meer dan terecht. Hij zette zich niet alleen in in het verleden, maar wij zijn er ook van overtuigd dat hij nog jaren die 'spin in het web' zal blijven. We feliciteren Lucas van harte met deze blijk van waardering!


* Jorn de Jager wint Skeeler onderdeel Zomer Competitie
Jorn de Jager was de snelste op het onderdeel skeeleren van de zomercompetitie. Op donderdag 14 juni verschenen er nabij Bant 12 rijders aan de start. De weg was nog nat vanwege de regen en in de NOP laat de wind nooit verstek gaan. Een aantal leden had daarom besloten dit onderdeel te laten schieten. Naast Jorn was er een opvallend optreden van junior Jasper Krommenhoek, die gevestigde namen knap voor bleef. Tweede werd hij net voor Sjirk Dotinga.

Donderdag 12 juli gaat de ZC verder met een Triathlon. Wordt het net zo'n spektakel als vorig jaar? Met een omslaande kano en verbeten strijd tijdens de drie onderdelen?


* Vlaggen met tas
Deed jij dit jaar examen? En ben jij geslaagd? Dan feliciteren óók alle leden van STG jou  met dit resultaat. Geniet van je vakantie.


* Fietsen teruggevonden
Meldden we zondag 3 juni de brutale diefstal van 12 fietsen,  kunnen we maandag 4 juni melden dat de fietsen terecht zijn. De politie verrichtte goed speurwerk en vond, verspreid over een bepaald gebied, in hoog gras de door de dieven achtergelaten buit. Bij Panoorama hangen camera's. De politie gaat de beelden bestuderen om te zien of daders te herkennen zijn. 


* Brutale fietsenroof
Leden van ons verbleven in het weekend van 1 t/m 4 juni in het Zuidlimburgse Noorbeek. Op zondagochtend bleek dat er 12 dure fietsen waren gestolen uit de fietsenberging op het terrein van Panoorama. Het 'hok' wordt 's avonds afgesloten met een hangslot, maar dat bleek voor de dieven geen beletsel om er met de buit vandoor te gaan. Zondagochtend stond in het teken van het doen van aangifte. Daarna keerde de groep gedesillusioneerd huiswaarts.


* Zomercompetitie begonnen met overwinning voor Jorn de Jager en Henk Jan Schelhaas.
Dinsdagavond 15 mei vonden de eerste onderdelen van de zomercompetitie plaats, waarbij de fiets centraal stond. De 18 mannelijke deelnemers werkten op de parallelweg langs de A32 ter hoogte van Havelterberg eerst een sprint af en reden daarna een rondje. De sprint werd gewonnen door Jorn de Jager. De tijdrit door Henk Jan Schelhaas.


* De schappen moeten leeg en op = op!
Toe aan een nieuwe fietsbroek, een jack of iets anders? Grijp dan nu je kans. Kijk snel bij het onderdeel kleding. Alles gaat weg voor de helft van de prijs. 


* Fietstraining
Zeg het voort! Op dinsdag 3 april begint de fietstraining. Er wordt om 19.00 uur gestart bij De Meenthe in Steenwijk. 


* Feestavond
Vergeet niet om je aan te melden voor de feestavond van 14 april. 


* Ineke Dedden wint in Arnhem 
Ineke Dedden heeft donderdag 1 maart de tweede marathon op Nederlands natuurijs in Arnhem gewonnen. De 24-jarige Sportvrouw van Steenwijkerland was na 60 ronden de snelste in de sprint van een kleine kopgroep nadat een late ontsnapping van ploeggenote Jade van der Molen was verijdeld.


* Eindzege Otto van de Pol
De finale van de marathoncompetitie Noord-Oost is door Otto van de Pol in stijl afgesloten. Hij won in Groningen de finale bij C2. Met 24 man gingen de mannen de laatste ronde in en Otto bewees weer dat hij dan lastig te kloppen is. In het eindklassement is zijn voorsprong indrukwekkend. Je kunt met recht van een straatlengte spreken. Volgend seizoen mag hij zijn kunsten vertonen bij C1.


* Zege voor Otto van de Pol
Zondagavond 4 februari vond in Heerenveen de negende wedstrijd plaats in de marathoncompetitie Noord-Oost. Otto van de Pol bewees dat hij ijzersterk is, want hij reed naar de winst bij C2. Een omvangrijk peloton stormde op de finish af en we schreven het al eerder: "Neem Otto niet mee naar de streep, want hij legt je erop!" Aldus geschiedde. Een derde plaats was er voor Gerard Oord die na een moeilijke periode weer aan schaatsen toekwam. Otto kan, met de finale nog te gaan, de eindoverwinning niet meer mislopen.


* Jan van der Stouwe tweede
Jan van der Stouwe is op de tweede plaats geëindigd bij internationale sprintwedstrijden voor masters die op 27 en 28 januari plaats vonden in het Zuidduitse Inzell. In de categorie 50+ reed hij vier keer naar een derde plaats en die leverde hem dus over all zilver op. Zelf sprak hij van een moeizame tweede dag, maar toch kan hij tevreden terugkijken op het toernooi.


* Ineke Dedden wint!

Dan word je op woensdag sportvrouw van Steenwijkerland en dan win je zaterdagavond de twaalfde race in de KPN Marathon Cup met een ronde voorsprong: Proficiat Ineke en succes met je ploeg op de Weissensee!


* Zij gaan naar de Weissensee
Onze club is dit jaar met een flink contingent  vertegenwoordigd op de Weissensee. Naast sportvrouw Ineke Dedden reizen haar moeder Wilma, Gerwin Smit, Sjaak, Joke, Irene en Arnold ter Schure, Lucas Manden, Marrius Dedden, sponsor Jan Hogenberg, Gauke Eringa, Marcel Mars, Frank Hanema, Josephine Haisma, Sebastiaan Gerards, Herman de Ruiter, René Hettinga, Freek Hartman, Aniek Heerschop en ...... af naar Oostenrijk. Ga jij ook, ben je lid van onze club en staat je naam er niet bij? Stuur even een berichtje naar de eindredacteur van de NB. Beleef je iets wat het vermelden waard is? Ook dat wil de redactie van de NB graag horen. En verder wensen we iedereen een sportief verblijf in de Alpen.


* Felicitaties voor Ineke Dedden
Ineke Dedden is op woensdag 17 januari 2018 tijdens het sportgala in De Meenthe gekozen tot sportvrouw van Steenwijkerland.  Haar verkiezing is voor ons geen verrassing, want zij timmerde vorig jaar nadrukkelijk aan de weg. Zij won o.a. het Open Nederlands Kampioenschap voor marathonrijders op de Weissensee. Ineke prolongeert de titel, want vorig jaar viel haar de eer ook te beurt. 


* Marathoncompetitie Noord-Oost
Otto van de Pol heeft zondag 26 november in Enschede bij de C2 de vierde wedstrijd gewonnen in de Noord-Oost competitie. Hij verstevigde natuurlijk met dit resultaat ook zijn leidende positie in het klassement.


* Afsluiting zomercompetitie
Op donderdag 14 september werd de zomercompetitie afgesloten. Jorn de Jager zegevierde bij de heren en Eva van der Linde won bij de dames. In de Nieuwsbrief van oktober een uitgebreid verslag en de gehele ranglijst.


* Leonie Lubbinge wint in Twente
Leonie Lubbinge heeft de Criterium Cup in Twente gewonnen. Van de vier wedstrijden won ze er twee en in de andere twee eindigde ze zodanig voorin dat de eindzege haar deel werd. Naast dit succes won ze ook nog het sprintklassement. Een dubbelslag dus. Voorwaar een geweldig resultaat!


* Triatlon
Donderdagavond 6 juli vond in het kader van de zomercompetitie de triatlon plaats. Jullie lazen er over in de nieuwsbrief, waar een uitgebreid verslag stond. Gerrit Smink maakte meer dan 200 foto's. Een selectie vinden jullie op https://photos.app.goo.gl/kf60Ovq74rI0KZyh2


* Zomercompetitie
Dinsdag 16 mei vonden de eerste onderdelen van de zomercompetitie plaats. Albert Tuin won de tijdrit. Niet verrassend, want Albert rijdt zo ongeveer ieder weekend een wedstrijd en is volop in training voor een cyclo van drie dagen in België.
Jorn de Jager schreef eerder die avond de sprint heuvel op op zijn naam. Het kostte de jury de nodige hoofdbrekens om de juiste uitslag vast te stellen. Dankzij Anniek Heerschop (vriendin van Freek Hartman) lukte het.
De organisatie kan tevreden zijn, want het deelnemersveld bestond uit 30 sporters en minstens zo belangrijk: alles liep op rolletjes (dat is met fietsen natuurlijk niet zo verwonderlijk)., maar toch ...
Volledige uitslag met foto's in de komende nieuwsbrief.


* Feestavond
Op zaterdag 13 mei vond de feestavond plaats. Vast onderdeel is de huldiging der kampioenen. In de komende Nieuwsbrief een overzicht en een verslag van de avond. Speciaal in het zonnetje werden Carla Ketellapper-Zielman en Herman de Jong gezet. Carla stopt met marathonschaatsen, Herman stopt als trainer. Het bestuur benoemde hem tot lid van verdienste.


* Ze zijn er.
De rugzakken zijn binnen. Jullie weten waar je een exemplaar kunt afhalen? Zo niet kijk even bij het onderdeel kledingcommissie.


* Goeie tip over je pasje.
Al eens overwogen om je pasje van Thialf van een gaatje te voorzien voor sleutelhanger of keycord? Onderdruk die neiging, want met een gaatje kent het toegangspoortje het pasje niet meer en ben je genoodzaakt een nieuw pasje aan te schaffen.


* Prijs voor Reinder Jan Steenbeek
Zondag 5 maart vond in Deventer de finale plaats in de Regio NO marathoncompetitie. In de categorie Masters 2 sloot Reinder Jan Steenbeek deze in stijl af. Hij werd niet alleen eindwinnaar, maar werd ook eerste in de laatste wedstrijd. In de komende nieuwsbrief blikken we uitgebreid terug.


* Jan van der Stouwe Nederlands Kampioen 
Jan van der Stouwe is de Nederlandse kampioen op de 500 meter geworden in de klasse M50. In het weekend van 11 en 12 februari werd daarom gestreden in Enschede. Met een tijd van 41.00 was hij in zijn klasse iedereen te snel af. Overall was er maar één master sneller. 


* Ineke Dedden gehuldigd
Woensdagavond 8 februari is Ineke Dedden, de kersverse winnares van het Open Nederlands Kampioenschap op de Weissensee,  in haar geboortedorp Wanneperveen gehuldigd. De organisatie o.a. bestaande uit Geke Nooij en Allard Olie had een mooi programma samengesteld. Er was een rit in een cabrio, er was muziek, het publiek juichte haar toe, er waren toespraken, bloemen, een envelop met inhoud en veel kussen. Dat alles vond plaats rond en in dorpshuis De Wanne. Speaker Jannes Mulder sprak van een historische gebeurtenis. En dat was het.


* Drieslag op Flevonice
Gerard Oord is er dinsdagavond 7 februari in geslaagd in de competitie voor Masters in zijn klasse op Flevonice de eindoverwinning te behalen. In de laatste wedstrijd won Broer Blaauwbroek voor Reinder Jan Steenbeek en werd Gerard derde. Voor de tweede keer leverde dat een podium op geheel bestaand uit leden van STG.


* Carla Ketellapper-Zielman wint marathon OOK
Het Open Oostenrijks Kampioenschap marathon is zondag 29 januari gewonnen door onze Carla Ketellapper-Zielman. Dat gebeurde niet kinderachtig, want na de ruim 42 km kwam ze solo over de finish. Haar zus Dianne deed ook mee en werd op ruim 5 minuten vijfde. Nog even en leden van STG lopen in polonaise over het Gieterse Binnenpad, zoveel valt er te vieren.


* Ineke Dedden wint ONK
Je zult vers gekozen zijn tot sportvrouw van je gemeente en meteen je uitverkiezing meer dan waar maken. Ineke Dedden won zaterdag 28 januari op overtuigende en indrukwekkende wijze op de Weissensee het Open Nederlands Kampioenschap op de marathon. Ze maakte deel uit van een kopgroep, waaruit Leonie Lubbinge door een val wegviel. Ineke en Leonie feliciteren we van harte, al zijn de druiven voor de laatste wel zuur. STG is trots op jullie.


* Ineke Dedden sportvrouw 
Ineke Dedden is voor de tweede keer sportvrouw van Steenwijkerland geworden. Tijdens het sportgala van woensdag 18 januari werd dat bekend gemaakt. We feliciteren Ineke van harte en zijn apetrots dat opnieuw een lid van onze club deze eer te beurt is gevallen. 


* Henk Bos tweede op Elfsteden Challenge
Henk Bos is zaterdag 14 januari tweede geworden tijdens de Elfsteden Challenge op Flevonice. Hij legde de monstertocht over 200 km af in 7 uur en 58 minuten. Lees in de komende Nieuwsbrief over zijn belevenissen. 


* Gerard Oord snelle MasterG-RJ-B
In de open lucht vond dinsdag 20 december de tweede wedstrijd om de Flevobokaal plaats op de baan van Flevonice in Biddinghuizen. Was het in het weekend de jeugd van de Schaats Trainingsgroep Giethoorn die aan de weg timmerde op Thialf, nu waren het de masters die van zich deden spreken.

Gerard Oord versloeg in de sprint bij masters 2 (40-54 jaar) zijn clubgenoten Reinder Jan Steenbeek (Wolvega) en Broer Blaauwbroek (Giethoorn). Al vroeg in de wedstrijd over 30 kilometer (12 ronden) maakten zij deel uit van een kopgroep van 5, die goed samenwerkend uit de greep van het peloton bleef. In het peloton zorgde hun clubgenoot Bert Boverhof voor het nodige afstopwerk. Zo deed zich het unieke feit voor dat het hele podium uit leden van STG bestond. In de tussenstand neemt Gieterse Gerard de eerste plek in. Broer staat op drie en Reinder Jan volgt op vier. Op 10 januari vindt de volgende wedstrijd plaats. De lat ligt inmiddels hoog.


* Onze Jeugd
Jeugd_18_decZondag 18 december waren er wedstrijden in Thialf waar onze jeugd aan deelnam. Het bestuur had toegezegd om het inschrijfgeld te betalen. Er deden 13 pupillen en junioren mee. Er moesten 2 afstanden gereden worden, variërend van 100m, 300m, 500m, 1000m, 1500m tot 3000m.
Ruben van Beekhuizen, Sterre Wiersma, Jasper Krommenhoek en Caitlin de Groot reden voor het eerst een wedstrijd en dat is best spannend want je rijdt op hetzelfde snelle ijs waar ook grote kampioenschappen op worden gereden. Alsof je zeg maar gaat voetballen in de Kuip of in de Arena!
Persoonlijke records waren er voor Mika Jonkers (100 én 1000m), Marloes ten Wolde (500 én 1000m), Ole Schipper (500m), Lisanne de Graaf (500m) en Bram van Essen (500 én 1500m). Al met al een geslaagd evenement waarvan er dit seizoen nog drie volgen. Alle uitslagen zijn terug te vinden op 
inschrijven.schaatsen.nl. Een fotoverslag van de wedstrijden is te vinden via de Facebook pagina van STGiethoorn.


* Goeie tip over je pasje.
Al eens overwogen om je pasje van Thialf van een gaatje te voorzien voor sleutelhanger of keycord? Onderdruk die neiging, want met een gaatje kent het toegangspoortje het pasje niet meer en ben je genoodzaakt een nieuw pasje aan te schaffen.


* Huur Racefiets Lindenholz

Tijdens de feestavond stonden er twee spiksplinternieuwe racefietsen in de zaal van Smit's paviljoen.
Met een Sensa en een Trek werd reclame gemaakt voor het 'Huur een Racefiets' plan van onze sponsor Lindenholz.
Wil je van maart t/m september kennis maken met de wielersport, maar weet je niet of je het leuk genoeg vindt, dan is dit een mooie kans om het eens te proberen. Het kan vanaf € 200,- per seizoen. 
Lindenholz heeft wat te bieden, maar verbindt er natuurlijk ook voorwaarden aan.
Interesse? Bel even 0522-291666 of ga gewoon langs Prunuslaan 2-4 Rouveen (op dinsdag gesloten). Een mailtje sturen kan ook This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


* Ineke Dedden wint in Alkmaar

De finalewedstrijd van de KPN Marathon Cup is zaterdag 20 februari 2016 in Alkmaar gewonnen door Ineke Dedden. Voor de Wanneperveense was het de eerste overwinning op het hoogste niveau. Ineke won de sprint van een kopgroep van drie die in de finale was ontsnapt. Daniëlle Lissenberg werd tweede en Birgit Witte derde. We feliciteren Ineke van harte met dit schitterende resultaat.


* Sportman van het jaar

Jan van der Stouwe is vrijdag 29 januari gekozen tot sportman van het jaar in de gemeente Oldebroek. We feliciteren hem hartelijk met deze eervolle verkiezing. Vorig jaar was hij ook genomineerd, maar greep hij er naast. We zullen het nooit zeker weten, maar onze steun heeft vast en zeker geholpen.


* Gerard Oord wint!

Gerard_Oord_winnaar

Dinsdag 5 januari vond de tweede wedstrijd plaats van de Flevobokaal Masters-competitie. Gerard Oord won! In de sprint was hij de snelste in een kopgroep van 17. Hij is in zijn klasse ook lijstaanvoerder. Op de foto de trotse winnaar.

Er deden nog meer leden van ons mee. Broer Blaauwbroek werd 8ste, Bert Boverhof 13de, Wout van der Vegt 16de, Gauke Eringa 26ste en René Bos 28ste.

In de categorie 55+ reikte Herman Pouwels tot de 25ste en Sjoerd Hartkamp tot de 39ste plaats.


* Stem op Jan!

Jan van der Stouwe is voor de tweede keer op rij genomineerd voor sportman van het jaar in de gemeente Oldebroek, samen met nog drie anderen. Iedereen mag stemmen (dus ook burgers buiten de gemeente) op de sportman 2015 en wel op het volgende adres: www.sportverkiezing.com.
Wie weet, als we allemaal stemmen, wordt deze 50 jarige nog sportman van het jaar.

WK Masters Allround

Van 4-6 maart vindt in Leeuwarden het WK Masters Allround  plaats. Jan van der Stouwe is daar zo goed als zeker voor geplaatst. De peildatum is 11 januari, maar Jan heeft zo'n prachtig aantal punten bijeengeschaatst op 500, 1500 en 3000 meter dat hem kwalificatie niet meer kan ontgaan. In zijn categorie (heren 50+) mogen er 9 Nederlanders starten. Jan voert die groep aan. Dat belooft wat!     


* Zomercompetitie van start

Havelterberg pompstation.

Op 19 mei was het weer tijd voor de 5e sprint en tijdrit van de zomercompetitie van de ST Giethoorn. In de aanloop naar deze happening had Sjirk Dotinga al 30 deelnemers/sters op papier staan. Op het moment suprême viel de opkomst toch ietwat tegen. Hier was het weer geheid spelbreker. Echter tussen de buien door was het droog en laat dat nou net het moment zijn waarop er gefietst werd. De deelnemers waren allen tijdig aanwezig en kregen door Geke Nooij de nummers opgespeld. De kwaliteit van de fietsen was nogal verschillend hetgeen van invloed geweest zal zijn op de uitslagen. Zo vertrok iemand op een mountainbike. Een ander had nog commandeurs op het frame waardoor het schakelen de nodige moeite kostte. Deze handicaps konden de vreugde echter niet bederven want de deelnemers waren bepaald niet onder de indruk van al het moderne racegeweld waardoor ze werden omringd

Om 5 minuten voor 7 werden de nodige instructies gegeven en kon er worden gestart voor een sprint van 400 meter. Harry Piest zorgde voor het tijdig aan de start roepen van de deelnemers waarna ze onder het toeziend oog van Lucas Manden om de 15 seconden werden gelanceerd. De blik ging op oneindig, de bekkies strak van de spanning loerden alvast naar het eindpunt. Dat lag boven hen op de Havelterberg. Daar stonden maar liefst 3 lieftallige tijdwaarneemsters, Anniek, Leslie en Sophie, die de klok hanteerden. Geke noteerde de tijden op papier.  Deze werden vervolgens aan Johan doorgegeven die ze invoerde in de laptop waarna de winnaars snel konden worden berekend.

Na een soepel verlopen sprintsessie werd de uitslag bekend gemaakt. Hierna werd met de tijdrit gestart. De moeder van Pascal Winters en Janneke en Jeanette  deden dienst als bochtencommissaris, hetgeen de veiligheid ten goede kwam. Harry en Lucas verzorgden weer het moment van vertrek waarbij de deelnemers om de minuut vertrokken. De buien trokken nog steeds om ons heen en op een enkel drupje na bleef het droog. Wat ons op viel was dat er maar liefst 4 dames aan de start waren verschenen. Ook viel het ons op dat het wel heel toevallig was dat net op het moment dat Freek Hartman vertrok er een auto langs kwam rijden. Freek trok meteen in het zog van de auto mee. Sophie had nog aangegeven rekening te houden met het overige verkeer en dat deed Freek maar wat graag. In de uitslag bleek de waarde van deze actie. De eerste deelnemers kwamen al binnen terwijl de laatste 3 nog klaar stonden voor vertrek. Op het moment dat de laatste deelnemer, Wim van Elp, over de streep kwam hield Pluvius het niet meer droog. Nog snel kon de uitslag bekend worden gemaakt waarna een ieder een goed heenkomen zocht. In de auto, regenjas of onder een paraplu. Er was geen tijd meer om een ieder te bedanken voor zijn of haar deelname of assistentie. De regen had zich lang genoeg ingehouden en kwam nu goed los. Toch denk ik dat zowel de deelnemers als vrijwilligers een dikke pluim verdienen. Zeker Sjirk die als organisator en deelnemer in dezen een dubbelrol vervulde. 

H. Waserbij
 

Start  nummer

Naam

Sprint

Plaats

Gem.            Snelheid

Afstand meters

279

Jorn de Jager

00:34,6

1

41,6185

400

278

Freek Hartman

00:38,3

2

37,5979

277

Rutger Heersma

00:38,5

3

37,4026

281

Wim van Elp

00:38,8

4

37,1134

264

Luc Prinsen

00:40,4

5

35,6436

261

Geert Oord

00:40,5

6

35,5556

280

Hans Doze

00:40,8

7

35,2941

271

Bertus Niezing

00:41,3

8

34,8668

269

Gauke Eringa

00:41,4

9

34,7826

273

Corne Bloemhof

00:41,8

10

34,4498

265

Piet Holster

00:42,8

11

33,6449

262

Jan Bruintjes

00:43,8

12

32,8767

274

Gerard Oort

00:43,8

13

32,8767

263

Dianne Zielman

00:44,4

14

32,4324

272

Paul van Os

00:44,5

15

32,3596

276

Sjirk Dotinga

00:44,6

16

32,287

266

Douwe Trinks

00:45,3

17

31,7881

268

Pascal Winters

00:46,4

18

31,0345

275

Elise Laan

00:48,2

19

29,8755

270

Jannie Niezing

00:50,1

20

28,7425

267

Wilma Dedden

00:52,8

21

27,2727

Start  nummer

Naam

Tijdrit

Plaats

Gem.            Snelheid

Afstand km

281

Wim van Elp

14:42,7

1

37,9291

9,3

279

Jorn de Jager

15:10,6

2

36,767

269

Gauke Eringa

15:23,4

3

36,2573

278

Freek Hartman

15:55,6

4

35,0356

274

Gerard Oord

16:06,7

5

34,6333

264

Luc Prinsen

16:13,5

6

34,3914

261

Geert Oort

16:34,4

7

33,6685

280

Hans Doze

16:35,3

8

33,6381

277

Rutger Heersma

16:42,6

9

33,3932

262

Jan Bruintjes

16:54,0

10

33,0178

276

Sjirk Dotinga

17:02,6

11

32,7401

266

Douwe Trinks

17:13,3

12

32,401

265

Piet Holster

17:30,2

13

31,8796

263

Dianne Zielman

17:56,4

14

31,1037

272

Paul van Os

18:05,8

15

30,8344

273

Corne Bloemhof

18:10,3

16

30,7071

271

Bertus Niezing

18:50,6

17

29,6126

275

Elise Laan

19:08,6

18

29,1485

268

Pascal Winters

19:11,8

19

29,0675

270

Jannie Niezing

19:24,2

20

28,7579

267

Wilma Dedden

20:13,0

21

27,601


* Tweede in Kolomna

Tijdens het WK sprint voor Masters 45+ dat op zaterdag 22 en zondag 23 maart in het Russische Kolomna werd gehouden, is Jan van der Stouwe als tweede geeindigd. Hij schitterde zowel op de 500 als op de 1000 en kan zich met recht vice-wereldkampioen noemen. Jan_vd_S_in_Kolomna


* Prestatie van formaat

Bij het WK voor masters 45+ in Calgary is Jan van der Stouwe als derde geeindigd. De basis legde hij op de 500 meter, die hij won. In de volgende nieuwsbrief een uitgebreid verslag.


* Succesvolle pupillen

Mika Jonkers uit Nijeveen heeft op zaterdag 24 januari deelgenomen aan het NK voor pupillen. Het werd gehouden in Groningen. De elfjarige leerling van de Gaarlandtschool deed mee op 300 en 500 meter. In de einduitslag vinden we hem terug op de 15de plaats.

Jamilla Waaijer (12 jaar) uit Havelte doet vrijdag 30 en zaterdag 31 januari in Heerenveen mee aan de Vikingrace. Ze rijdt 4 keer een 500 meter, verdeeld over beide dagen. Onder kenners staat deze internationele wedstrijd hoog aangeschreven. Er gaat een behoorlijke selectie aan vooraf. Veel toppers van nu namen in het verleden deel. Het toernooi trekt veel publiek.


* Ineke Dedden Sportvrouw Steenwijkerland

Opnieuw is een lid van onze club verkozen tot sportvrouw van Steenwijkerland. Vorig jaar was ze genomineerd, maar dankzij haar geweldige prestaties is ze het nu echt geworden. Wij feleciteren Ineke van harte met haar uitverkiezing.
Misschien zit er voor onze club nog wel meer in het vat, want eind deze maand wordt bekend of Jan van der Stouwe in zijn gemeente sportman van Oldebroek  is geworden. Spannend!


* S.T.Giethoorn geeft skeelerclinic, tijdens "Giethoorn Vitaal"GV_Stand

Op zondag 28 september 2014, organiseerde "Giethoorn Vitaal" een festiviteit, waarbij allerlei clubs, verenigingen en bedrijven uit Giethoorn aanwezig waren. Dit alles om te laten zien wat Giethoorn allemaal in huis heeft en hoe leuk het is om te bewegen en gezellig met elkaar dingen te doen. Schaatstrainingsgroep Giethoorn was één van de vele deelnemers aan "Giethoorn Vitaal". In de kraam hing het nieuwe spandoek van onze club. 
Via deze stand, waar Dorien Blaauwbroek aanwezig was, konden kinderen meedoen aan een skeelerclinic. Dit werd een mooi succes!

Jorn_met_pupil_GVJorn de Jager geeft een skeelerclinic aan 1 van de ongeveer 20 kinderen die deze zonnige middag spontaan langs kwamen om mee te doen.

Jorn kreeg hulp van Johan Heersma (zie foto hieronder), die voor de kinderen een paar leuke oefeningen in petto had. 

GV_Johan

GV_JornDit spandoek is straks ook te zien, wanneer er natuurijs is. Hopelijk zal dat aankomende winter gaan gebeuren.

GV_VlagIn de vlaggenmast hing onze nieuwe vlag die helaas niet goed te zien was vanwege het ontbreken van wind....

Het was al met al een prachtige middag, waarbij veel mensen geweest zijn en Schaatstrainingsgroep Giethoorn zich ook van zijn "zonnige" kant heeft laten zien. Hopelijk kunnen we onze "ijzige" kant aankomende winter ook zo positief laten zien.

Dorien Blaauwbroek.


Petra Hooijenga en Jorn de Jager Zomerkampioenen van 2014.

Op 28 augustus is voor de laatste keer deze zomer door de schaatsers van STGiethoorn gestreden om de punten voor de Zomercompetitie 2014. Dit leverde uiteindelijk 2 nieuwe kampioenen op.

Bij de dames ging de winst op de loopsprint zoals verwacht naar Petra Hooijenga die ook al aan de leiding ging in het klassement. Heel verassend ging de winst daarna op de survival duurloop naar Jannie Niesing. Omdat Jannie één onderdeel miste deze zomer, werd Petra na een tweede plek op het laatste onderdeel Zomerkampioene 2014. Tweede werd Elise Laan die uiteindelijk ruim 3 punten tekort kwam.

survival_ZCBij de heren werden de laatste 2 onderdelen een prooi voor klassementsleider Jorn de Jager, en dat betekent natuurlijk dat hij de nieuwe kampioen werd bij de heren. In totaal won hij 3 keer en werd op de andere onderdelen  3e en 4e. Freek Hartman (kampioen in 2011 en 2012) moest genoegen nemen met plaats twee. Gauke Eringa werd keurig 3e met 4 punten verschil op Sjirk Dotinga die 4e werd, gevolgd door Bertus Niesing en Piet Holster. Daar weer achter was het op de 7e plek nieuweling Pascal Winter die na een leerjaar volgend jaar vast hoge ogen gaat gooien. Hij pakte op de laatste avond brutaal een tweede plek op de loopsprint en kon ook op de triatlon afgelopen zomer al heel goed uit de voeten op de step en in de kano. Heel jammer was deze zomer het geblesseerd uitvallen van de kampioen van vorig jaar Jochum Smink. Hopelijk kan hij volgend jaar weer van de partij zijn bij de 5e Zomercompetitie die er volgens de vaste club deelnemers zeker moet komen.

De uitslagen:

LOOPSPRINT:  Dames: 1.Petra Hooijenga,2.Elise Laan,3.Jannie Niesing.
Heren: 1.Jorn de Jager,2.Pascal Winter,3.Freek Hartman,4.Gauke Eringa,5.Geert Oort,6.Bertus Niesing,7.Sjirk Dotinga,8.Piet Holster.
SURVIVAL DUURLOOP:  Dames: 1.Jannie Niesing,2.Petra Hooijenga,3.Elise Laan. Heren: 1.Jorn de Jager,2.Freek Hartman,3.Sjirk Dotinga,4.Geert Oort,5.Gauke Eringa,6.Bertus Niezing,7.Piet Holster,8.Pascal Winter.

Eindklassement:
Dames: 1. Petra Hooijenga, 2. Elise Laan, 3.Jannie Niesing.
Heren: 1. Jorn de Jager, 2.Freek Hartman, 3.Gauke Eringa.


* Feestavond in beeld

Een van de redacteuren van de Nieuwsbrief is er in geslaagd de foto's die werden gemaakt tijdens de feestavond van zaterdag 12 april naar 'foto's' up te loaden. In de komende Nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de geslaagde avond.


* Clubkampioenen STGiethoorn Marathon 2013-2014

Voor het klassement gaan we uit van de behaalde punten in de baanmarathons, omdat niet iedereen om de een of andere reden op zondag wil/kan rijden.

Punten
Dames 1 1 Dianne Zielman 21
Dames 2 1 Marielle Petter 44
2 Petra Hooijenga 13
3 Dagmar Heersma 2
C1 1 Remon Vos 9
C2 1 Bernd Talen 97
2 Roderick Jansma 95,4
3 Daniel Oord 46
C3 1 Albert Tuin 121,5
2 Klaas Bloemhof 33
3 Arjan Hokse 29
Masters1 1 Reinder-Jan Steenbeek 157
2 Bert Krale 100
3 Herman Pouwels 75
Masters 2 1 Gauke Eringa 68
2 Alexander Lampe 42
3 Sjirk Dotinga 25

Jacob Schaap


* Clubkampioenen seizoen 2013-2014
                             

                              500   1500m    ptn
1 Lotte van de Dijk       DA   44.62 2:15.59   89.816 

1 Isabella Waayer         DC   48.66 2:31.72   99.233

2 Julia van Essen         DC   49.03 2:33.49  100.193

1 Roderick Jansma         HA   41.20 2:07.78   83.793

1 Stijn de Jong           HB   42.87 2:12.48   87.030

1 Piet Govert van Buiten  HC   52.77 2:49.65  109.320

1 Ineke Dedden            DN   42.06 2:03.97   83.383

1 Jorn de Jager           HN   40.09 2:04.00   81.423

2 Jochum Smink            HN   42.91 2:16.34   88.356

                                500   1000m     ptn
1 Leslie Koen                DSA  40.38 1:23.39   82.075

2 Carla Ketellapper-Zielman  DSA  41.54 1:21.68   82.380

3 Dagmar Heersma             DSA  45.98 1:32.85   92.405

                                500   1500m     ptn
1 Tim Roelofsen      HSA          37.16 1:49.12   73.533

2 Sake de Jong       HSA          41.85 2:06.86   84.136

3 Rutger Heersma     HSA          46.25 2:21.50   93.416

                                500   1000m     ptn
1 Elise Laan          DM          53.05 1:51.04  108.570

2 Janny Eissen        DM          57.73 1:57.12  116.290

1 Jan van der Stouwe  HM          40.15 1:18.93   79.615

2 Bertus Niezing      HM          46.99 1:33.19   93.585

3 Gerrit Smink        HM          49.05 1:36.79   97.445

                                100    300m    ptn
1 Melanie Kielstra   DPD          15.85   42.87  58.720

1 Mika Jonkers       HPD          14.50   35.34  49.840

2 Jelte Bos          HPD          15.88   46.64  62.520

1 Jamilla Waayer     DPC          13.60   34.09  47.690

2 Lisanne de Graaf   DPC          14.03   37.67  51.700

3 Sophie Barelds     DPC          14.38   38.23  52.610

1 Mart Smit          HPC          16.26   44.88  61.140

2 Beatrijs Kruider   HPC          20.29 1:07.21  87.500

3 Nick Winters       HPC          23.38 1:11.76  95.140

                                100    500m    ptn
1 Yvet Doornbos     DPB           13.27   51.63  64.900

2 Merle Lubbinge    DPB           14.27 1:00.45  74.720

                                100    300m    ptn
1 Bram van Essen    HPB           13.60    32.77 46.370

2 Jarno Kuiper      HPB           14.02    38.04 52.060

3 Ole Schipper      HPB           13.97    41.38 55.350

                                100     500m   ptn
1 Kim Brandsma      DPA           12.85    54.31 67.160

2 Sissi van Galen   DPA           14.64  1:02.22 76.860

3 Maud Lubbinge     DPA           14.77  1:02.20 76.970

1 Tycho de Jong     HPA           13.49    57.20 70.690


* Goud voor Ineke Dedden

Op 28 februari, 1 en 2 maart nam Ineke deel aan het NK voor neo-senioren in Enschede. Ze reed de 1500, de 3 en de 5 km. In een pittig duel op de 3 km versloeg ze haar directe concurrente Roza Blokker en werd daarmee Nederlands kampioen. Daarmee was de koek niet op, want op de 1500 werd ze tweede en de 5 km was ook een prooi voor haar! We voegen onze felicitaties natuurlijk toe aan de vele die ze heeft ontvangen. (informatie van schaats.nl)


* Leslie Koen is gekozen tot de sportvrouw van 2013 van Steenwijkerland. Tijdens het sportgala in De Meenthe op 14 januari mocht zij deze eervolle prijs in ontvangst nemen. Wij feliciteren haar natuurlijk van harte met dit succes. STG stond er dinsdag goed op, want ook Ineke Dedden was genomineerd.Als zij doorgaat op de ingeslagen weg kan ze zomaar in de voetsporen treden van Leslie.


* Hierbij een tussenstand van de wedstrijduitslagen van pupillen D, C, B, en A en junioren B en C. Het overzicht is tot 6 januari 2014. Het is nog geen totaal klassement maar per afstand kun je zien op welke plaats iemand staat. Wellicht een stimulans voor de jeugd om nog harder te gaan rijden.......

Aan de baanmarathon deden ook enkele jeugdigen mee. Bij de meisjes junioren C finishte Isabella Waayer op de 11e plaats (van de 14). Bij de jongens pupillen deed Bram van Essen voor de eerste keer aan een marathon mee. Hij finishte op een verdienstelijke 14e plaats (van de 21). Op 13 januari was hij ook weer van de partij. Hij eindigde als 18de.  Hij zal ook de komende 2 marathons gaan rijden.

Categorie

Naam

Plaats

100 meter

300 meter

D pupil Jongens

Mika Jonkers

1

14.85

39.25

D pupil Jongens

Jelte Bos

2

16.41

46.64

D pupil meisjes

Melanie Kielstra

1

16.53

44.04

Categorie

Naam

Plaats

100 meter

300 meter

C pupil Jongens

Mart Smit

1

16.26

   44.88

C pupil Jongens

Nick Winters

2

23.38

1.11.76

C pupil meisjes

Jamilla Waayer

1

13.71

35.00

C pupil meisjes

Lisanne de Graaf

2

14.03

38.31

C pupil meisjes

Merel Koppers

3

14.79

41.28

C pupil meisjes

Iljen de Jong

4

15.41

42.89

C pupil meisjes

Lieke v.d. Heide

5

15.96

45.08

C pupil meisjes

Marit Mol

6

16.51

46.09

C pupil meisjes

Beatrijs Kruider

7

20.29

1.07.21

Categorie

Naam

100 meter

Naam

500 meter

B pupil Jongens

Bram van Essen

13.60       1

Bram van Essen

51.91            1

B pupil Jongens

Thomas v. Ingen

13.86       2

Thomas v. Ingen

59.12            2

B pupil Jongens

Ole Schipper

13.97       3

Jarno Kuiper

1.01.65         3

B pupil Jongens

Jarno Kuiper

14.31       4

Rinke Bos

1.01.88         4

B pupil Jongens

Rinke Bos

14.56       5

Ole Schipper

1.05.54         5

 

 

 

 

 

B pupil meisjes

Yvet Doornbos

1

13.27

51.91

B pupil meisjes

Merle Lubbinge

2

14.27

1.00.45

Categorie

Naam

100 meter

Naam

500 meter

A pupil Jongens

Tycho de Jong

13.49

Tycho de Jong

57.84

A pupil meisjes

Kim Brandsma

12.85   1

Kim Brandsma

54.31          1

A pupil meisjes

Ilse Donker

14.66   2

Maud Lubbinge

1.02.20      2

A pupil meisjes

Maud Lubbinge

14.77   3

Ilse Donker

1.04.38      3

 

 

 

 

Categorie

Naam

500 meter

1000 meter

1500 meter

Junior C jongens

Falco Bos

51.05   (1)

1.44.60   (1)

----------------

Junior C jongens

Piet G. v. Buiten

54.55   (2)

1.54.55   (2)

2.49.65    (1)

Junior C jongens

Justin spitzen

59.12    (3)

2.11.43    (4)

----------------

Junior C jongens

Roan Kuiper

1.00.84   (4)

2.09.91    (3)

----------------

Junior C meisjes

Isabella Waayer

49.22   (1)

1.38.67   (1)

2.39.17  (2)

Junior C meisjes

Julia van Essen

49.32   (2)

1.42.36    (2)

2.38.57  (1)

 

 

 

 

 

Categorie

Naam

500 meter

1000 meter

1500 meter

Junior B jongens

Stijn de Jong

42.87         1

1.26.75        1

2.15.30         1

Junior B jongens

Marnix Eringa

51.62         2

1.40.23        2* Uitslag zomercompetitie pupillen en junioren 2013

Afgelopen vrijdagavond, 13 september 2013,  hebben we het laatste onderdeel gedaan van de zomercompetitie voor pupillen en junioren. Het onderdeel bestond uit een speurtocht met onderweg allerlei gemakkelijke en moeilijke vragen beantwoorden. Aan dit laatste onderdeel hebben 8 kinderen mee gedaan. Rond 20.00uur vertrok de eerste groep met begeleiders vanuit “de Karre” op Tuk. De 2e en 3e groep volgende steeds 5 minuten later. Het weer was gelukkig goed, zodat het allemaal goed te doen was. Het was snel donker, waardoor je goed moest zoeken naar bepaalde dingen, zoals een bankje waar iets opgeschreven stond….  Al met al een spannende strijd, want dit onderdeel was uiteindelijk doorslaggevend voor wie de winnaar zou worden bij de meisjes en bij de jongens.
De uitslag van het 3e en laatste onderdeel was:
1e:  Tycho, Melanie en Isabella met 11 punten.  2e:  Iljen, Ilse en Bram met 10 punten.         3e: Julia, Jamilla en Anouk  7 punten.
Café “de Karre” had voor alle groepjes een prijs. De derde prijs was een flesopener, de tweede prijs was een muismatje en de eerste prijs een CD met liedjes van de Karre. Na de prijsuitreiking was er een patatje voor iedereen.
Na de patat was de officiële prijsuitreiking van de hele zomercompetitie. Alle kinderen kregen een certificaat met daarop hoeveel onderdelen ze meegedaan hadden, het puntentotaal en welke plek ze daarmee bereikt hadden.   De kampioenen kregen allebei de wisselbeker. Zij mogen deze weer een jaar houden. Allemaal van harte gefeliciteerd.  Tot slot werden we allemaal nog getrakteerd op een ijsje. Al met al, ondanks het geringe aantal deelnemers, een geslaagde avond.
De eindstand na 3 onderdelen is uiteindelijk geworden:


Jongens:
1e en daarmee kampioen 2013: 
Tycho de Jong met een puntentotaal van 67. (3 onderdelen)
2e: Falko Bos    51 punten  (2 onderdelen)
3e: Jisse Bos      49 punten (2 onderdelen)
4e: Bram van Essen  48 punten (2 onderdelen)
5e: Jelte Bos  35 punten (2 onderdelen)
6e: Piet Goovert van Buiten 29 punten (2 onderdelen)
7e: Rinke Bos      28 punten (2 onderdelen)

Meisjes:
1e en daarmee kampioen 2013: 
Isabella Waayer  met een puntentotaal van 66. (3 onderdelen)
2e: Iljen de jong   63 punten (3 onderdelen)
3e: Julia van Essen   57 punten (3 onderdelen)
4e: Jamilla Waayer  55 punten (3 onderdelen)
5e: Melanie Kielstra   53 punten (3 onderdelen)
6e: Yvet Doornbos   20 punten (2 onderdelen)
7e: Ilse Donker  10 punten (1 onderdeel)
8e: Anouk    7 punten   (1 onderdeel)

                                                                      
De kampioenen Isabella en Tycho, te midden van de andere deelnemers van de zomercompetitie 2013

zcjeugd2013                                


* Jochum Smink Zomerkampioen 2013 Schaats- Trainingsgroep Giethoorn

 
Onlangs werd met de laatste twee onderdelen de ‘Zomercompetitie’ van Schaats Trainings Groep Giethoorn afgesloten. Met de laatste twee looponderdelen op de Woldberg bij Steenwijk kwam er een spannend slot aan een hele zomer met veel strijd.  Eerder deze zomer werden al twee fietstijdritten en een kano-Survival onderdeel gehouden. Nu was het een loopsprint en een duurloop met survival - onderdeel wat nog twee keer punten opleverde. Voor deze avond stonden Jochum Smink en Freek Hartman minder dan één punt van elkaar verwijderd in het klassement. Het 4e onderdeel was een prooi voor Jochum die zijn voorsprong daarmee vergrootte,mede door de ‘slechts’ 4e plek van Freek.  Het laatste onderdeel werd nog wel gewonnen door Hartman maar die moest genoegen nemen met de tweede plek in het eindklassement deze keer. De kampioen van 2011 en 2012 was heel snel op de ruim 6 km lopen met 3 x een net waaronder door gekropen moest worden,maar Jochum zat met een 2e plek vlak achter hem.
De derde plaats in het eindklassement ging toch nog verassend naar Jorn de Jager. Hij was weggezakt naar de 5e plaats in het klassement na het kano onderdeel waar hij slechts een 11e plek haalde. Met de looponderdelen wist hij met een 2e en een 3e plek zoveel punten bij elkaar te sprokkelen dat hij Geert Oort (die er al een beetje vanuit was gegaan dat hij dit jaar op het podium zou belanden) naar plek 4 verwees. De zelfde plek als vorig jaar na 5 onderdelen. Bij de dames was er helaas maar een deelneemster. Dagmar Heersma klokte op de sprint een prima tijd waarmee ze een aantal heren nog d baas was.  Leonie Lubbinge twee onderdelen won eindigde net als vorig jaar als eerste in het eindklassement.

De uitslagen: Loopsprint,1.Jochum Smink,2.Jorn de Jager,3.Rutger Heersma,4.Freek Hartman,5.Henk de Jong,6.Gauke Eringa,7.Karst Lubbinge,8.Geert Oort,9.Bertus Niezing,10.Sjirk Dotinga,11.Gerard Oord,12.Bram Breddels,13.Piet holster,14.Douwe Trinks.
Survivalloop: 1.Freek Hartman,2.Jochum Smink,3.Jorn de Jager,4.Henk de Jong,5.Sjirk Dotinga,6.Geert Oort,7.Gauke Eringa,8.Rutger Heersma,9.Karst Lubbinge,10.Bram Breddels,11.Gerard Oord,12.Bertus Niezing,13.Piet Holster,14.Douwe Trinks.

EINDKLASSEMENT: 1.Jochum Smink (96,1 punten),2.Freek Hartman(93,2),3.Jorn de Jager(79),4.Geert Oort(74),5.Gauke Eringa(70),6.Rutger Heersma(70),7.Gerard Oort(55),8.Sjirk Dotinga(54),9.Douwe Trinks(41),10.Bram Breddels(39)


* Verslag en foto's 3e onderdeel Zomercompetitie Senioren

Schaatsers strijden in Belt-Schutsloot. Freek Hartman wint.
In Belt-Schutsloot werd onlangs het derde onderdeel van de Zomercompetitie gehouden voor schaatsers van Schaats Trainingsgroep Giethoorn. Al weer voor het derde jaar op rij strijden de schaatsers voor het zomerkampioenschap. Elk jaar was er een kano onderdeel. Dit jaar was het een Kano-survivalloop. Er werd nu met kanovaren gestart,de heren moesten 4,5 km. afleggen tussen de rietkragen waar ze in de winter ook zo graag zijn op de smalle ijzers. Er waren deze keer geen dames komen opdagen. Weer op de kant moest er nog een stuk van 800 meter gelopen worden, maar wel met twee boomstammetjes. Na het kanovaren viel dat flink tegen, en hardlopen met die dingen was bijna niet te doen. Maar natuurlijk ga je door als je weet dat iedereen dat doet die punten wil verdienen. maar af en toe wel een boze blik naar de bedenker van deze zware klus. Na 39 minuten en een beetje kwam Freek Hartman als eerste over de finish. Kort achter hem werd klassementsleider Jochum Smink tweede. De strijd zal met nog twee onderdelen te gaan spannender worden dan ooit want na drie onderdelen is 0,9 punt het verschil tussen beide heren in het voordeel van Jochum. De twee looponderdelen die nog volgen in augustus kunnen ze beiden heel goed aan.
Achter deze twee toppers deed Joris Joosten goede zaken voor het klassement door derde te worden. Hij staat 4e in het klassement Ook Geert Oort liet met een 4e plek zien dat hij voor het podium wil gaan door de 3e plek in het klassement vast te houden.

aakano

De volledige uitslag: 1.Freek Hartman (39.36) 2.Jochum Smink (40.32)3.Joris Joosten (40.56) 4.Geert Oort (41.24)5.Hans Doze(43.11) 6.Sjirk Dotinga(43.37) 7.Rutger Heersma(43.58) 8.Gerard Oord (44.15) 9.Gauke Eringa(44.18) 10. Bram(45.20) 11.Jorn de Jager(46.11) 12.Douwe Trinks(48.06) 13.Karst Lubbinge(49.40)14/15 Roel Broer,en Piet van den Broek zijn niet gefinisht.
Klassement na 3 onderdelen: 1. Jochum Smink 57 punten, 2.Freek Hartman (56,1) 3.Geert Oort (46)4.Joris Joosten (43) 5.Jorn de Jager(42)6.Hans Doze(41)7.Gauke Eringa(41)8.Rutger Heersma(39)9.Gerard Oord(35)10.Sjirk Dotinga(27) 11.Douwe Trinks(27)12.Bram(19)
* Zomercompetitie voor pupillen en junioren!

Ook voor de pupillen en de junioren is er weer een zomercompetitie georganiseerd.
Op de volgende data kun je deelnemen aan diverse sportieve onderdelen.
      - Woensdag 29 mei 2013 op de Woldberg
      - Woensdag 26 juni 2013 op de Woldberg
      - Vrijdag 13 september 2013. (locatie nog geheim……!!)
Alleen voor het laatste onderdeel moet je je van te voren opgeven.
(De info hiervoor volgt t.z.t.)
Kom allemaal, zodat we er een spannende competitie van kunnen maken.
Sportieve groeten, 
de pupillen en juniorentrainers.


* NK marathon Dronten.

Ineke Dedden heeft goud gepakt op Nk marathon voor A-junioren. Bij de C-junioren greep Remon Vos net naast het goud. Hij kreeg zilver.Verder deed van STG, Marc Bisschop en Jurriën Kuin mee. Zij eindigden niet op het podium.

Gefeliciteerd!


* Marathonkampioenschappen van Steenwijkerland.

De winst ging naar Leonie Lubbinge(dames), Joop Kuiper(masters) en Sake de Jong(heren). Allemaal leden van onze club. Hulde en gefeliciteerd!(filmpje zie gastenboek)


* Trainster Leslie Koen is in Alteveer Nederlands Kampioen Kortebaan geworden.

Na negen ritten was ze de sterkste voor: Bente vd Berge, Bo vd Werf en Monique Kleinstra.Het was voor Leslie de vijfde keer dat de op het podium stond en het was de vijfde titel.Op schaatsen.nl is een leuk filmpje te zien van Nk in Alteveer(pagina natuurijs)Leslie gefeliciteerd!


* Foto van vanochtend. De foto is gemaakt toen nog niet iedereen zich verzameld had. Door de kou was dit ook niet te doen. Wel heeft iedereen het ongeveer een uur volgehouden.

dsc00794lr
* Trainster Leslie mag starten bij Nk-sprint.

Leslie had zich tijdens de Utrecht City Bokaal door een slechte wissel net niet weten te plaatsen voor het NK sprint van komend weekend in Groningen.Ze stond eerste reserve. Nu Diane Valkenburg zich niet heeft aangemeld, mag Leslie starten.


* STGiethoorn scoort tijdens Kerstsprinttoernooi.

Met Eelke Jansma als coach deed STGiethoorn mee met dit sprinttoernooi met 100-300 en 500m op het programma. Met Jorn de Jager, Roderik Jansma, Isabelle Vos, Ineke Dedden en Leslie Koen als sprinttroeven.

 Ineke Dedden scoorde een 2de plaats bij A-junioren en Leslie Koen 3de bij Senioren.Op de foto de rijders en het podium bij de dames met Mayon Kuipers en Thijsje Oenema en het Geel-Blauw van Leslie.

_dsc0158

_dsc0168


* 4 Diploma's voor trainers.

Zojuist kregen we van de KNSB te horen dat 4 trainers hun diploma Schaatstrainer/coach niveau 3 hebben behaald. Carla Zielman, Arjan Westerbeek, Fokke Blaauw en Leslie Koen. Allen van Harte Gefeliciteerd!!!


* Leonie Lubbinge en Freek Hartman Zomerkampioenen STGiethoorn
Onlangs werd voor de senioren alweer het 5e en laatste onderdeel van de Zomercompetitie van  Schaats Traningsgroep Giethoorn gehouden op de Woldberg bij Steenwijk. De deelname bij de laatste onderdelen was niet groot maar gestreden werd er wel. Leonie Lubbinge verzamelde deze zomer de meeste punten en werd dus kampioene.Bij de heren streden nog 8 deelnemers om de punten. Piet Holster en Jochum Smink moesten door resp. een blessure en ziekte afhaken, wat erg jammer was. De opdracht voor deze keer was een 5 km. duurloop met aan het eind vragen die bij foute antwoorden nog een strafrondje opleverde en omdat alle deelnemers 1 of meer vragen fout beantwoorden maakten puntenaftrek de uitslag niet meer anders. Freek Hartman wist ook het laatste onderdeel te winnen  met kort achter zich Sjirk Dotinga,die tijdens het 4e onderdeel liet zien absoluut geen sprinter te zijn en meer van het langere werk te houden. Geert Oort werd verrassend 3e nog voor Gauke Eringa die toch ook een behoorlijk goede loper is. Jan Maarten Hoorn wist met zijn 5e plek nog genoeg punten te verzamelen om 2e in het klassement te blijven. Hij zal ongetwijfeld volgend jaar een poging gaan doen om er voor te zorgen dat Freek Hartman niet 3 jaar op rij Zomerkampioen van Giethoorn wordt. Volgend jaar komt er zeker weer een Zomercompetitie met hopelijk nog meer deelnemers bij de senioren en de jeugd.     
De uitslag. 1.Freek Hartman 20,1 punten  2.Sjirk Dotinga 19  3.Geert Oort 18  4.Gauke Eringa 17  5.Jan Maarten Hoorn 16  6.Rutger Heersma 15  7.Douwe Trinks 14   8. Bertus Niesing 13
Eindklassement.DAMES; 1.Leonie Lubbinge 40,2   2.Miranda v.d.Veen 20,1  3.Jannie Niesing 19. HEREN:  1.Freek Hartman 96,3  2.Jan maarten Hoorn 88,1  3.Gauke Eringa 86  4.Geert Oort 81  5.Rutger Heersma 69  6.Sjirk Dotinga 66  7.Douwe Trinks 61  8.Jochum Smink 50  9.Bertus Niesing  37 


* Jan Maarten Hoorn wint 4e onderdeel Zomercompetitie  S.T.Giethoorn 

De schaatsers van Schaats Trainingsgroep Giethoorn strijden ook zomers om de prijzen. Onlangs werd al weer het voorlaatste onderdeel van de Zomercompetitie gehouden. Helaas viel de deelname tegen,er waren zelfs helemaal geen dames,maar de toppers van het klassement bij de heren waren met uitzondering van Jochum Smink aanwezig. Laatst genoemde moest helaas door ziekte de laatste onderdelen missen. Heel jammer want hij stond 4e in het klassement en de laatste onderdelen waren zijn specialiteit. De nummer 2 uit dat klassement Jan Maarten Hoorn liet zien de strijd om de eerste plek nog spannend te willen maken door het 4e onderdeel -een loop-sprint in het losse zand op de Woldberg- te winnen. Hij liep 3 punten in op Freek Hartman die boven hem staat.  Rutger Heersma en Gauke Eringa werden met exact de zelfde tijd gedeelde 2e. Freek Hartman werd slechts 4e,maar behield de leiding in het klassement. Hij maakt grote kans voor de 2e keer op rij de Zomerkampioen van de schaatsclub uit Giethoorn te worden.
Hier volgt de uitslag: 1.Jan Maarten Hoorn 20,1 punten 2.Rutger Heersma 19  3.Gauke Eringa 19  4.Freek Hartman 17  5.Bertus Niesing 16  6.Geert Oort 15  7.Douwe Trinks 14  8.Sjirk Dotinga 13
jan maarten hoornJan Maarten Hoorn.


* Tropisch Skeelerweer

Tropisch skeelerweer hadden ze nog niet gehad nee. Wel veel afgelastingen ivm regen wind en andere nare weersomstandigheden. Mooi weer ook al wel gehad zelfs. Maar zondag 19 augustus na een zwoele nacht steeg het kwik al vroeg in de ochtend naar tropische waarden. Op het warmte absorberende zwarte asfalt lieten de diehards van STGiethoorn zich niet kennen en lieten menig zweetdruppel achter!

dsc_0117lr 


* Tussenstand Zomercopetitie Jeugd

Deze had u nog tegoed.

tussenstand2


* Foto's Skeelertraining

Zo gaat dat dus een skeelertraining als het weer (als van zon, wind en regen) eens een keertje meezit.. Klik hier.  
* Schaatsers STGiethoorn al weer op Arembergergracht?

Klik hier voor de foto's

Donderdag 21 juni hebben de seniorenleden van Schaats Trainingsgroep Giethoorn al weer een sportieve strijd gestreden op en nabij de Arembergergracht bij Belt Schutsloot. Daar werd n.l. het derde onderdeel van de Zomercompetitie gehouden. De deelnemers moesten ruim 1 km. hardlopen,daarna vanaf ‘Kanoverhuur Vaartjes’ bijna 1 km. kanovaren en weer een paar honderd meter terug naar de finish lopen. Onder de brug tijdens het varen moesten ze nog een bidon van sponsor Lindenholz losknopen en meenemen, en over een evenwichtsbalk lopen die geleverd werd door sponsor Jan Hoogenberg.


13 heren en 2 dames waren op dit onderdeel afgekomen wat een beetje tegenviel. De strijd maar ook gezelligheid was er niet minder om. Samen met vele vrijwilligers van de organiserende club werd het weer een leuke sportieve avond. Direct na de start bleek al dat het spannend zou worden want de deelnemers bleven met het lopen nog erg dicht bij elkaar. Pas bij het kanovaren en de ‘hindernissen’ onderweg werd weer eens duidelijk dat de zomerkampioen van vorig jaar Freek Hartman  de wisselbeker nog wel een jaartje in huis wil houden. Hij won in 21 min.38 sec. Heel kort daarachter was het Jochum Smink die beslag legde op de tweede plaats met een tijd van 22.08.Jan Maarten Hoorn eindigde op een mooie 3e plaats. Grote verrassing was wel de 4e plaats van Geert Oort  terwijl hij nog wel te water ging bij het instappen in de kano. Hierdoor blijft hij ook hoog in het klassement staan. Bij de dames waren het Miranda v.d.Veen en Jannie Niesing die de hele tijd elkaar niet veel ruimte gunden. Uiteindelijk ging Miranda als eerste over de finish. 

De uitslagen : Dames:1.Miranda v.d.Veen 29 min.20 sec.2.Jannie Niesing 29.30 Heren: 1.Freek Hartman 21.38 2.Jochum Smink 22.08 3.Jan Maarten Hoorn 22.46 4.Geert Oort 23.32 5.Sjirk Dotinga 23.52 6.Gauke Eringa 24.13 7.Rutger Heersma 24.35 8.Jan Hoogenberg 25.00 9.Luuk Prinsen 25.10 10.Joris Joosten 25.28 11.Douwe Trinks 26.32 12.Piet Holster 27.00 13.Bertus Niesing 27.15

tussenstandjuni2012


* Zomercompetitie jeugd - de Chinese Muur

Lag het aan het mooie weer? De zin om te trainen? Dat de voetbaltraining inmiddels afgelopen is of wil iedereen aan de Chinese Muur meedoen? We weten het niet maar de opkomst was super!
Ook nieuwe leden melden zich! Een nieuw lid wilde wel maar ze had er helemaal niet opgerekend dus moest ze met opa mee naar huis maaaarrrr…….14 september ………bij het laatste onderdeel, is ze erbij!!! Goed zo

Over goed zo, gesproken:
Martijn de Boer maakt het spannend want hij heeft de Chinese Muur gewonnen en daarmee de algemene leiding in zijn categorie overgenomen van Glenn Hoogeveen. Marnix Eringa heeft wel wat tanden maar niet zijn verstand verloren! (Marnix is ontzettend snel op de racefiets, dat weten we allemaal maar nu is het ook een keer misgegaan, ‘succes bij de tandarts’!)
Ik weet niet of het afgesproken werk geweest is maar alle drie de dames junioren B waren afwezig! Marleen de Graaff door ziekte maar waar Sanne en Laura waren???????

Bij de pupillen A/junioren C hebben Nils en Isabella, gelukkig, concurrentie gekregen. Jurrien Kuin heeft bij de jongens gewonnen. Hij eindigde in het overall klassement op een 2e plaats en Nils op een 6e plaats, daarmee werd hij in zijn categorie 2e. Julia van Essen was weer uit het gips en kon er deze keer bij zijn en hoefde niet aan de zijlijn te staan.
                                                           

De jongste groep is het beste vertegenwoordigd. Daar zitten ook een paar doordouwers bij; wat te denken van de Mulder boys; die Jesper en Ingmar zijn niet alleen snel maar houden de ogen open en het koppie erbij. Ilyen de Jong was gevallen en had haar hand geblesseerd maar ging na een korte pauze weer stoer verder en eindigde op de 13e plaats en in haar categorie op de 2e plaats! Doorzetten wordt beloond!!!
                             

Zo zie je maar, je weet het maar nooit: ‘de jongsten kunnen winnen en wie zijn hoofd niet gebruikt moet zijn benen gebruiken!’ Veelvuldig werd er “Jochum” geroepen!! Ja,ja ………
Het is ontzettend spannend en er kan nog van alles gebeuren bij het laatste onderdeel of de laatste onderdelen. Wat dit onderdeel gaat worden is ook bij de organisatie nog niet bekend!
Er zal zeker een onderdeel bij zitten waarbij samengewerkt moet worden. Dit moet voor een aantal deelnemers die bij de Chinese Muur hebben samengewerkt, een fijn idee zijn……….
Het kan zijn dat de punten voor dit onderdeel dubbel tellen dus wie weet…..????…………..

Hou de website in de gaten………blijf trainen………zorg dat je je zwemdiploma haalt……en vooral belangrijk………VRIJDAG 14 SEPTEMBER vrij houden voor de laatste onderdelen.

De organisatie


* Zomercompetitie Jeugd 2012

De zomercompetities zijn weer begonnen!!!
Onder het motto: ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ organiseert ST Giethoorn ook dit jaar weer een sportieve en leuke competitie voor ALLE leden.

zcj2012-01

De jeugd tot en met de B-junioren hebben op 23 mei de eerste twee onderdelen afgewerkt.
Onder moordende omstandigheden; ‘kunnen we niet beter gaan zwemmen’, ‘waar is het water’ en nog andere opmerkingen moest er gesprint worden en een duurloopje afgewerkt worden.
Inderdaad, de organisatie erkende de noodzaak van aanpassing van het wedstrijdschema waardoor de duurloop ingekort werd en het een duurloopJE werd.

Nadat de deelnemers hun officiële wedstrijdnummer opgespeld hadden. Er onder leiding van Jildou ingelopen was en de starter en tijdwaarnemers klaar waren moest iedereen in zijn eentje een afstand van ongeveer 100 meter sprinten.
Bij de jongste pupillen/jeugd waren Jesper Mulder bij de jongens en Eva Cuperus bij de meisjes de snelste. Helaas kon Ingmar Mulder niet meedoen vanwege problemen met zijn knie.
Bij de A-pupillen/C-junioren was het voor Nils v.d. Vegt en Isabelle Waayer een makkie. Zij zijn de enige deelnemers in hun leeftijdscategorie. Jammer, jammer, jammer. Ook zij verdienen het om wat meer tegenstand te krijgen!
Bij de B-junioren waren Sanne van Tuinen en Glenn Hoogeveen de snelste.

zcj2012-02

Ook bij het duurloopje was er eigenlijk alleen maar een felle strijd bij de jongste pupillen. Jesper Mulder en zijn broer Ingmar, die er nu gelukkig wel bij was, waren in een hevig gevecht gewikkeld. Uiteindelijk kwam Ingmar als overwinnaar over de streep. Bram van Essen werd op dit onderdeel derde. Bij de meisjes was het weer Eva Cuperus die met de overwinning naar huis ging.
Bij de B-junioren moest Marleen de Graaf haar wedstrijd onderbreken om wat lucht te gaan halen. Hierdoor kon zij zich niet in de strijd mengen. De andere twee dames; Sanne van Tuinen en Laura Dekker liepen gelijk op tot de laatste meters, toen werd er toch nog even gesprint. Deze sprint werd door Sanne gewonnen.

zcj2012-03

Tijdens het opruimen werd er door de jeugd uitgelopen en gerekt. Hierna was er voor iedereen een energiereep en een flesje drinken en werd er nog even gezellig nagepraat. Lucia Visser, die tot en met vorig jaar de pupillen getraind heeft, kwam de startnummers brengen en heeft de organisatie bijgestaan als jurylid bij de duurloop.
De aanwezige ouders kregen ook een taak toebedeeld als fotograaf (bekijk de foto’s maar eens even!), jurylid, tijdwaarnemer, enz. enz. OUDERS BEDANKT!

We hebben het gered om voor de onweersbui deze eerste twee onderdelen afgerond te hebben.
Het volgende onderdeel is de beroemde ‘Chinese Muur’ Deze vindt plaats op woensdag 20 juni. Verzamelen bij de trainingslocatie van de jeugd; de Vlindertuin om 18.15 uur.
Wij verwachten ALLE jeugdleden op dit spectaculaire onderdeel!!!

zcj2012-04


* 2e Uitslagen Zomercompetitie A t/m Sen

Leonie Lubbinge en Freek Hartman winnen 2e onderdeel Zomercompetitie S.T.Giethoorn.
Onlangs werd al weer het tweede onderdeel georganiseerd van de zomerbezigheid van de schaatsvereniging. Tijdens 5 onderdelen verdeeld over de hele zomer strijden schaatsers uit de regio op de fiets,lopend per kano enz. om punten voor de uiteindelijke einduitslag .Dit onderdeel van de Zomercompetitie van Schaats trainingsgroep Giethoorn-een tijdrit op de fiets over bijna 10 km.- werd bij de dames gewonnen door Leonie Lubbinge en bij de heren door de kampioen van vorig jaar Freek Hartman. Bij de dames was Leonie  de enige deelneemster,maar ze liet zien met een 2e tijd achter Freek dat ze ontzettend hard kan fietsen. Freek Hartman staat nu al weer stevig aan de leiding met 39,1 punten na twee onderdelen. De winnaar van het eerste onderdeel,Jorn de Jager zakte behoorlijk weg in het klassement door op deze tijdrit slechts 12e te worden. Na de mooie leidende positie zakte hij naar de 6e plaats in het tussenklassement. Gauke Eringa vorig jaar de nummer 3 van de einduitslag , na een 5e en 3e plaats  keurig tweede in het klassement. Jan Maarten Hoorn wist op beide onderdelen 4e te worden en staat keurig 3e in het klassement. Geert Oort liet met de tijdrit zien dat hij een goede fietser is. Erg jammer dat hij tijdens het eerste onderdeel van zijn pedaal schoot en daarmee punten verspeelde.
leonie2012 
Leonie Lubbinge  de enige dame,  2e in het totale veld van 20 deelnemers.(foto Gerrit Smink)
De uitslagen: DAMES: 1.Leonie Lubbinge (20,1 punten.) HEREN: 1.Freek Hartman (20,1) 2.Gauke Eringa (19) 3.Geert Oort (18) 4.Jan Maarten Hoorn (17) 5.Roel Broer (16) 6.Hans Joosten (15) 7.Douwe Trinks (14) 8.Jochum Smink (13) 9.Sjirk Dotinga (12) 10.Gerrit Petter (11) 11. Frans v.d.Vegte (10) 12.Jorn de Jager (9) 13.Theo Heegsma (8) 14.Sjaak ter Schure (7) 15.Rutger Heersma (6) 16.Piet Holster (5) 17.Roel Eggink (4) 18.Jan Hoogenberg (3) 19.Lucas Manden (2)
De top van het klassement na twee onderdelen: 1.Freek Hartman (39,1) 2.Gauke Eringa (35) 3.Jan Maarten Hoorn (34) 4.Geert Oort / Jochum Smink (31) 6. Jorn de Jager (29,1).

tussenstand-1-2012


* 1e Uitslagen Zomercompetitie A t/m Sen

Voor het tweede jaar op rij organiseert Schaats Trainingsgroep Giethoorn een Zomercompetitie voor de leden. Dit om ook zomers het clubgevoel vast te houden en natuurlijk om in een goede conditie te blijven. Onlangs werd het eerste onderdeel weer gehouden, een fietssprint van ongeveer 500 meter bergop bij Havelterberg. Onder fantastische weersomstandigheden het was zo’n 25 graden streden in totaal 21 sporters om de eerste punten van deze Zomercompetitie. De sprint was een stuk korter gemaakt dan vorig jaar en was nu een echte sprint. Dat  leverde een verassende uitslag op. De jonge Jorn de Jager pakte heel verrassend de eerste plaats door als een speer de ‘Havelterberg’op te sprinten. De Zomerkampioen van vorig jaar Freek Hartman zat daar kort achter (maar 1,4 sec.) met de tweede plaats. Nog zo’n jonge knaap Jochum Smink legde al even verrassend beslag op de derde plaats. Leonie Lubbinge was de snelste dame in het veld en met haar tijd liet zei zien dat ze bijzondere fietskwaliteiten heeft want in het hele veld van 21 werd ze keurig 6e op maar 4 sec. van de winnaar. De nummer 20 zat ook maar 11,9 seconden van de winnende tijd wat wel aantoont dat iedereen wel een behoorlijk kon fietsen.

jorndejager

De winnaar op de foto. (foto Gerrit Smink)
De verdere uitslagen:HEREN:1.Jorn de Jager 20,1 punten,2.Freek Hartman 19,3.Jochum Smink 18,4.jan Maarten Hoorn 17,5.Gauke Eringa 16,6.Rutger Heersma 15,7.Sjaak ter Schure 14,8.Geert Oort 13,9.Piet Holster 12,10.Gerrit Petter 11,11.Theo Heegsma 10,12.Douwe Trinks 9,13.Frans v.d.Vegte 8,14.Hans Joosten 7,15.Sjirk Dotinga 6,16.Jan Hoogenberg 5,17.Roel Broer 4,18.Lucas Manden 3,19.Jacob Schaap 2,20.Roel Eggink 1.
DAMES: 1.Leonie Lubbinge 20,1 punten

KLIK HIER voor alle foto's.


* Remon Vos pakt medailles tijdens NK baan.

Remon Vos uit Staphorst heeft tijdens het Nk baan in Haulerwijk 5 medailles gepakt.

Op de afvalkoers , 1000m, puntenkoers en 500m werd hij tweede en op de 300m 3de. Gefeliciteerd!

Gerline Crediet pakte bij de kadetten meisjes een bronzen plak. Ook gefeliciteerd!


* Herman Pouwels wereldkampioen.

Tijdens de wereldkampioenschappen inlineskaten in Duitsland is Herman Pouwels wereldkampioen geworden in de leeftijdsklasse 60 tot 69 jaaar. Herman gefeliciteerd! Grote klasse!


* Leslie Koen 3de op Nk afstanden.

Leslie won brons op de 500m. op Nk afstanden in Breda.en 7de op 1000m. bij de Neo's

Ineke Dedden reed naar de 10de plaats op 1500m., 4de plaats 3000m en 5de op 1000m.bij de A'-junioren.

Lotte v.d. Dijk werd bij de B-junioren 20ste op 1500m. en 10de op 3000m.


* Leslie Koen wint Pure Sprint Holland Cup.

Door tijdens alle Holland Cups de 100m en 300m te winnen en de nodige punten te pakken op de 500m heeft Leslie het klassement van de Pure Sprint Holland Cup met overmacht gewonnen. In Deventer reed ze afgelopen weekend twee baanrecords uit de boeken.Hulde!


* Janita Crediet wint Competitie Baanmarathons. Afgelopen maandag was de laatste baanmarathon van dit seizoen. Janita wist deze comptetitie keurig op haar naam te schrijven!

janita


* Installatiebedrijf Vredenburg voert momenteel een actie.
Wanneer klanten een set Zonnepanelen of een CV-ketel aanschaffen bij deze firma kan de klant de naam van een vereniging opgeven. Vredenburg stort dan € 25,- in de clubkas. Penningmeester David Blum mocht € 50,- bijschrijven. Er zijn dus twee mensen geweest die ons een 'warm' hart toedragen.


* Remond Vos is tijdens de baankampionschappen voor c junioren 5e geworden met op 500 m 43.33 en de 1500m 2.09.64 een dik pr. Douwe Kuin wist plaats 9 te halen met op 500m 46.07 en de 1500m in 2.22.76 pr.

schaatsen


* Afgelopen zaterdag 11 februari vond het Gabe de Vries Supersprinttoernooi plaats. Ewout Nijboer reed zijn eerste lange baanwedstrijd en werd meteen 3e bij de B-junioren. Het had nog sneller gekund als hij bij de 100m niet gestopt was met schaatsen omdat hij dacht dat ze teruggefloten werden.
Roderick Jansma eindigde met twee PR's op de 100 en 300m op een mooie 6e plaats. Ook Sanne van Tuinen, Stijn de Jong en Irene de Graaf reden PR's en werden respectievelijk 20e, 16e en 28e (Irene) door een val op de 300m. Jammer want Irene startte lekker agressief en was goed op weg naar
een tweede PR. Bouwe Kuin moest het dit toernooi zonder PR's doen alhoewel hij er wel dichtbij was. Hij werd 15e. Het was weer een spannend en mooi toernooi tussen al het natuurijsgeweld in.

p1030240


* Jesper Mulder is zaterdag 4 februari bij de jongste pupillen F korte baan kampioen geworden. Het kampioenschap werd in Buinen gehouden, doordat Jesper lid is van de ijsvereniging in Ruinerwold waar hij woont kon hij meedoen met het Drentse kampioenschap. Na een serie van twee zat hij bij de tijdsnelsten zodat hij door ging naar de afvalrondes, ook hierin won Jesper alle drie

zijn wedstrijden om uiteindelijk kampioen in zijn leefstijdsklasse te worden!!

jespermulder_225x300


* Carla Zielman en Leslie Koen succesvol op natuurijs.

Carla won op de Weissensee twee wedstrijden: De Aart Koopmans Memorial en de alternatieve elfstedentocht.

Leslie won de kortebaanwedstrijd van Nijelamer en werd derde op het NK kortebaan, achter Laurine van Riessen en Anette Gerritsen.


* Tijdens de marathon van 16 januari 2012 is Remond Vos eerste geworden. Roderick Jansma werd tweede.

marathon 16 januari 2012-18

marathon 16 januari 2012-6


* Leslie Koen sportvrouw van Steenwijkerland.

Na een aantal keren genomineerd te zijn is Leslie dit jaar sportvrouw van Steenwijkerland geworden. Tijdens het sportgala in de Meenthe had de jury voor haar gekozen. Gefeliciteerd!

_dsc8645


* Stijn de Jong 3e in Eskilstuna - Zweden

Afgelopen weekeinde (7 en 8 januari) deden Stijn de Jong en Jisse Bos mee aan wedstrijden in Eskilstuna - Zweden.
Op beiden dagen werd er gestreden op een 500m en 1000m.
Jisse heeft uitstekend gereden en werd daarmee 5e in het eindklassement.
Stijn piekte op het juiste moment want hij reed als enige een PR op de 500m. (van 49.26 naar 48,76) Hierdoor werd hij 3e op deze afstand.
Op de tweede dag werd het spannend. De nummer 2 in het klassement na 2 afstanden; de zweed Wilhelm Ekensskar, was gevallen op de 500m.
Stijn viel op zijn 1000m maar doordat hij bij de les bleef en razend snel opstond, werd hij 3e in het eindklassement. (02-01-2012)


* Drie clubrecords Leslie Koen.

Tijdens het kerstsprinttoernooi in Thialf heeft Leslie Koen 3 Pr's gereden. En daarmee dus 3 clubrecords.

Op de 100m 10.62 sec (derde tijd van Nederland qua Pr's,achter Gerritsen en Oenema) 25,43 sec.op 300m. en 39,85 sec. op 500m.

Hiermee voor het eerst onder de grens van 40 sec.(15de tijd van Nederland)


* Zomerkampioenen Na vijf onderdelen verspreid over de hele zomer zijn onlangs de prijswinnaars van de eerste Zomercompetitie van S.T.Giethoorn gehuldigd. Op de fiets,lopend en zelfs op de Arembergergracht in de kano werd er door deze schaatsers fel gestreden om de bekers. Freek Hartman werd de Kampioen door drie van de vijf onderdelen te winnen, gevolgd door Marten Blaauwbroek en Gauke Eringa. De bekers werden uitgereikt door Sjirk Dotinga (initiatiefnemer van deze competitie), tijdens de ledenvergadering van de club die inmiddels weer op het ijs van Thialf in Heerenveen trainen voor een mooi winterseizoen. Graag zouden deze schaatsers komende winter de Arembergergracht weer opzoeken op bevroren water.

zcfoto

Op de foto van links naar rechts: Gauke Eringa,Freek Hartman,Marten Blaauwbroek,en Sjirk Dotinga. (foto Marrius Dedden) (22-10-2011)


* Leslie Koen breekt clubrecord.

Tijdens de baanwedstrijd van maandag 17-10-2011 is het eerste clubrecord van dit seizoen verbroken.Het ging op de 500m van 40,63 sec naar 40,36 sec. Wie volgt?


* Leslie Koen werd tweede en Carla Zielman derde tijdens de vernieuwde Ijsselcup in Deventer afgelopen zaterdag.

Met een baanrecord bij de Neo's werd Leslie tweede op de 500m. Carla werd tweede op de 1000m. In het klassement leverde dat een prima 2de en 3de plaats op.Clubgenoot Ineke Dedden werd 10de en Ronald Bakker 13de. Bij de teamsprint eindigde Leslie met nog twee Friese sprintsters op de tweede plaats. Meer op www.schaatsen.nl.


* Klik hier voor de laatste foto's van de zomercompetitie jeugd.

(8-10-2011)


* Klik hier voor deel 1 van de foto's van de laatste zomercompetitie jeugd. (2-10-2011)


* DE ZOMERKAMPIOENEN ST GIETHOORN 2011 ZIJN BEKEND

Net als bij de volwassenen zijn nu ook de zomerkampioenen bij de jeugd bekend!
Afgelopen vrijdag, 23 september 2011 heeft het laatste onderdeel plaatsgevonden: “de Draakrace”!
De opkomst was groot, we konden de 2 kano’s helemaal vullen met jeugdige roeiers dus er waren er 42!!
Wat een mooie opkomst! En wat een mooi weer voor een spectaculaire race!

In het begin van de race was er nog sprake van een wedstrijd, boot 1 werd al snel ingelopen door boot 2 maar deze begon daarna te zwalken over het water. Het leken wel zeilers in plaats van roeiers! Ze konden het ritme blijkbaar niet goed vinden, jammer want daardoor was het al snel duidelijk dat boot 1 niet meer in te halen was. Toch moet je ze een compliment maken want ze hebben een dubbele afstand afgelegd.

Wel moet gezegd worden dat er in boot 1 uitstekend samengewerkt werd. Sanne van Tuinen gaf het ritme goed aan op de trommel. Pascal Winter heeft de hele race overzicht gehouden door in de boot te blijven staan en instructies te roepen. (Die werden niet altijd opgevolgd, dat was maar goed ook) Jisse Bos en Rinus van Veen en Martijn de Boer hadden niet alle energie in het roeien gestopt want er werd nog ernstig gediscussieerd over hoe een bocht genomen moet worden of hoe je uit het riet komt en ook blijft.
Dus uiteindelijk is het een makkelijke overwinning geworden voor boot 1.

Met dit onderdeel waren 2 punten te verdienen door de winnaars. De verliezers kregen helemaal geen punten.
In de einduitslag zijn de leden niet opgenomen die alleen dit onderdeel hebben meegedaan omdat die niet meer mee konden doen om de ereplaatsen. Daarnaast was al snel duidelijk dat het vijfde en laatste onderdeel: “Zaklopen” niet meer zou worden gehouden. Het was al te donker en te laat als iedereen zijn meegenomen droge kleren aan zou hebben.

Nadat iedereen droge kleding aanhad was het tijd voor een patatje met kroket of frikadel en wat te drinken bij Histo Mobil.
Daarnaast ging iedereen met een prijs naar huis want de firma Lindenholz (een van onze hoofdsponsoren) had voor alle deelnemers een petje beschikbaar gesteld. Super! Sowieso hebben onze sponsoren ons niet in de steek gelaten want ook de professionele rugnummers zijn ons geschonken. Natuurlijk gaat er ook een bedankje uit naar de vrijwilligers en de ouders die enthousiast hebben geholpen deze eerste zomercompetitie mogelijk te maken.

Wie zijn nu uiteindelijk de ZOMERKAMPIOENEN????????
Bij de meisjes heeft Jeanne Duinkerken de wisselbeker in de wacht kunnen slepen.
Bij de jongens was dit Jhon Visser!!!
Dus niet een van die grote junioren of die met de langste benen, nee dit zijn heuse en ware kampioenen: ‘ze hebben doorzettingsvermogen want ze zijn bij alle onderdelen aanwezig geweest, hebben inzicht en laten zich niet van hun doel afbrengen en werden zo door die grote jongens en meisjes in een zetel naar de overwinning geroeid!! ‘
Goed gedaan Jeanne en Jhon!
De categoriewinnaars zijn naast Jeanne en Jhon: Nils v.d. Vegt, Julia v. Essen, Martijn de Boer (hij heeft net zoveel punten als Jochum Smink, maar het reglement zegt dat bij een gelijke eindstand, de gewonnen punten op het laatste onderdeel doorslaggevend zijn. Helaas was Jochum niet aanwezig om zijn eerste plaats te verdedigen en was Martijn niet de lachende derde maar de lachende eerste. Goed gedaan Martijn!) en Marleen de Graaf. Marleen was al zover vooruit door de eerste 3 onderdelen dat zij niet meer in te halen was door de anderen. Ook zij kon niet aanwezig zijn maar voor haar is het uiteindelijk nog goed afgelopen.

Uitslagen en Eindstand

Het zit erop, de winnaars zijn bekend, het ijs lonkt en de wintertraining wordt gestart. (Alhoewel het lijkt dat we nog een zomer krijgen?!)
Voor iedereen: ‘volgend jaar, een nieuw zomerkampioenschap met nieuwe kansen, zorg dat je erbij bent en allemaal een goed en snel winterseizoen’. (28-09-2011)


* Freek Hartman eerste ‘Zomerkampioen’ Schaats Trainingsgroep Giethoorn.
Tijdens het vijfde en laatste onderdeel van de zomercompetitie een loop over 5 km. werd wel duidelijk Freek Hartman de eerste plek in het klassement niet meer weg zou geven. De nummer twee Marten Blauwbroek probeerde eerst nog dapper te volgen maar Hartman was niet bij te houden op de vijf km. die op de Woldberg was uitgezet.Zijn tijd; 20 min 45. Freek (duidelijk te sterk voor Marten  22.09 )wist uiteindelijk drie van de vijf onderdelen te winnen en is dus ook de terechte kampioen.

freek

Veel meer spanning was er om de 3e plek in het eindklassement,voor de duurloop stond Luc Prinsen één punt voor op Gauke Eringa en met dit laatste onderdeel wist Eringa weer één punt in te lopen. Met een gelijke eindstand was de laatste uitslag beslissend en dus werd het Gauke Eringa die naast Hartman en Blauwbroek op het podium mag staan als binnenkort de prijzen uitgereikt worden. Piet Holster en Douwe Trienks waren in net zo’n strijd verwikkeld, die uiteindelijk in Piet’s voordeel werd beslist door er met een keurige 5e plaats vandoor te gaan.
Bij de dames was er helaas geen deelneemster die alle vijf onderdelen heeft meegedaan. Het laatste onderdeel werd wel keurig gelopen door Janny Niesing in 28 min.28  Koploopster in het klassement Isabel Vos uit Zwartsluis miste helaas de laatste onderdelen.
Ook bij de jeugd van de schaatsclub uit Giethoorn volgt spoedig de ontknoping en worden de eerste ‘Zomerkampioenen’ bekend. Volgend jaar komt er zeker een tweede Zomercompetitie want er zijn schaatsers genoeg die ook in de zomer wel wat willen winnen en velen van hen kunnen veel meer dan hard schaatsen wat tijdens deze competitie wel duidelijk werd. (23-09-2011)

Uitslag vijfde onderdeel 5 km. loop   
   
  Naam: Tijd: Punten:
1 Freek Hartman 20.45 20.1
2 Marten Blauwbroek 22.09 19
3 Gauke Eringa 22.29 18
4 Luc Prinsen 23.24 17
5 Gerard Oord 23.56 16
6 Henk Meijering 24.04 15
7 Piet Holster 24.16 14
8 Joris Joosten 24.18 13
9 Marrius Dedden 24.36 12
10 Jan Hoogenberg 25.09 11
11 Douwe Trienks 25.12 10
12 Bertus Niesing 26.10 9
13 Lucas Manden 27.55 8
14 Janny Niesing 28.28 7
15 Meine Jongschaap Diskw. 0
   
Eindklassement na 5 onderdelen   
   
1 Freek Hartman 97,3 
2 Marten Blauwbroek 92,1 
3 Gauke Eringa 80 
4 Luc Prinsen 80 
5 Piet Holster 60 
6 Douwe Trienks 57


* Klik hier voor de nieuwste foto's zomercompetitie Jeugd. (19-09-2011)


* Marten Blauwbroek wint 4eonderdeel Zomercompetitie

De kunstijsbaan gaat heel binnenkort al weer open voor de schaatsers van Schaats Trainingsgroep Giethoorn maar onlangs werd het nog het vierde onderdeel van de Zomercompetitie gehouden op de Woldberg. Deze keer ging het om een looponderdeel, eerder zaten de schaatsers al bij andere onderdelen van deze competitie op de fiets en zelfs in een kano. Een sprint van ongeveer 70 meter in het losse zand stond en ook nog bergop was wat de organisatie deze keer bedacht had.
Vijftien deelnemers streden fel om de punten voor het klassement wat pas na vijf onderdelen de allereerste zomerkampioen van STGiethoorn zal opleveren. Marten Blauwbroek de nummer twee uit het klassement wist wat hij moest doen om hoger op te komen; Freek Hartman verslaan, en dat deed hij dus ook. Hartman die voor deze avond 6 punten voor stond op Blauwbroek ging in het losse zand bijna onderuit en werd ‘slechts’ derde. Marten wist dus 2 punten in te lopen. Joris Joosten werd nu knap tweede, hij won eerder al een fietsonderdeel maar viel weg uit het klassement doordat hij het spectaculaire onderdeel de Run-Kano-Run gemist had. Bertus Niesing uit Blokzijl werd heel knap 4e. net daarachter streden nog velen om de plaatsen 3 tot en met 6 in het klassement. Luc prinsen legde door zijn 6e plaats beslag op de 3e plek in het tussenklassement, Gauke Eringa volgt met één punt op plaats 4.

martenMarten Blauwbroek

Bij de dames was er maar één deelneemster Janny Niesing liet zich van haar beste kant zien door de sprint keurig in 13.39 af te leggen.
De uitslagen: 1.Marten Blauwbroek 9,82 ,2.Joris Joosten 9.83 ,3.Freek Hartman 10.32,4.Bertus Niesing 10.38,5.Lucas Manden 10.50,6. Luc Prinsen 10.58,7.Gauke Eringa 10.70, 8.Henk Meijering 10.89,9.Gerard Oord 11.01,10.Douwe Trienks 11.28,11.Piet Holster 11.50,12.Jan Hoogenberg 11.73,13.Marrius Dedden 12.50,14.Meine Jongschaap 12.70 15. Janny Niesing 13.39
Tussenklassement:  1. Freek Hartman 77,2 punten,2.Marten Blauwbroek 73,1,3.Luc Prinsen 63,4.Gauke Eringa 62,5.Douwe Trienks 47,6.Piet Holster 46,7.Meine Jongschaap 46
Het laatste onderdeel waarvan de uitslagen nog spannend worden is een duurloop over 5 kilometer,daarna is bekend wie zich de eerste Zomerkampioen van de schaatsclub mag noemen. (17-09-2011)


*“De Chinese Muur” WAT EEN PRACHTIG ONDERDEEL!!! LUCIA BEDANKT!!!!

Het is niet gemakkelijk om èn te rennen heuvel op èn vragen te lezen, te beantwoorden en òòk nog te onthouden tot je eindelijk bij de jury bent die kijkt of je antwoorden goed zijn.
Dan zeggen ze òòk nog niet eens welke antwoorden je fout hebt, dus…..…..daar ga je weer, voor nog een ronde, en voor nog een ronde…Frown……en voor de zoveelste ronde.
Ja, en dan is degene die de gedoodverfde zomerkampioen zou zijn dat opeens niet meer. De concurrentie lacht stiekem en ziet dat er nog hoop is. Wink

En kijk naar de uitslagen dan zie je dat alles nog open is, zeker met nog twee onderdelen te gaan.
Ook voor degenen die er, helaas, niet bij konden zijn: “je hebt nog alle kans!!, kom en ga ervoor!!.

Het wordt dus nog spannend. Lees verder op, op de site, kijk op je mail en zorg dat je er vrijdag 23 september bij bent, daar in Giethoorn aan de Vosjacht 12. (17-09-2011)


* Donderdag 15 september stuurden we via de mail de eerste nieuwsbrief naar de leden. Met daarin o.a. informatie over het ophalen van de kaarten, nieuws over kleding en mededelingen van de trainers. Heb je 'm niet ontvangen of wil je wat opmerken over de lay-out: schroom niet, laat het ons weten!


* Bar en boos... Het gebeurt niet heel vaak maar gisteravond hadden we dan toch eens een keer de twijfelachtige eer. De meest gepassioneerde en fanatieke stg-ers volbrachten onder barre omstandigheden een training waarbij de regen onafgebroken uit lucht kwam vallen. Er is zelfs geen moment sprake geweest van een “miezertje” of ook maar enigszins opklaring.

Hoewel de verleiding heel even op de loer gelegen heeft om er eerder mee op te houden, rondden de door de wol geverfde leden de training toch gewoon keurig 20.30 uur af. Drijfnat, beetje zanderig, met grijze (voorheen witte) sokken, doch moe gestreden en voldaan door wederom een prachtig trainingsprogramma van Sophie.

Tevens uitermate interessant om te zien dat waterplassen toch nog altijd een onverklaarbare aantrekkingskracht hebben. (18-17-2011)

Bar en Boos.

do01

do02


* Klik hier voor de Tussenstand Zomercompetitie Senioren. (27-17-2011)


* Nieuw artikel Valentijn Ruters. Lees meer over: Hitte en Sport. (18-17-2011)


* Foto's 3e onderdeel Zomercompetitie. De foto's van de run-kano-run staan online, klik hier. (17-17-2011)

kano01


* 1 Augustus is het weer zover. Die dag gaan we weer het traditionele rondje IJsselmeer rijden. Zoals ieder jaar vertrekken we weer om 07:00 uur vanaf C.R..  t' Zwaantje in Giethoorn. Proviand mee voor onderweg en geld mee voor de POT om op te kunnen steken voor koffie met appeltaart in Enkhuizen, de lunch in Den Oever en terrasje in Hindelopen. Laat het even aan Roelof Groen weten of je meegaat.


* Verslag 3e onderdeel zomercompetitie. Donderdag 30 juni j.l. werd het 3e onderdeel van de zomercompetitie gehouden tussen Belt schutsloot en Zwartsluis. De deelnemers moesten 2,5 km. hardlopen vanaf Zwartsluis langs de Arembergergracht naar Belt schutsloot. Daar aangekomen moest er bij Kanoverhuur Vaartjes een kano gepakt worden om 1 km. te varen (500 m. heen en 500m. terug)om vervolgens weer terug te lopen naar Zwartsluis. Het aantal deelnemers viel een beetje tegen maar de strijd was er zeker niet minder om. Ook beleefden zowel de deelnemers als de vele vrijwilligers (die langs de route assisteerden) een gezellige en sportieve avond. Jan Hoogenberg probeerde al uit de kano te stappen vóór hij bij de kant was,wat hem een nat pak opleverde. Hij eindigde overigens wel keurig op de 6e plaats.

001


Freek Hartman liep verder uit op de concurrentie door al weer een onderdeel te winnen. Bij de start van het kanovaren werd hij nog op de voet gevolgd door Marten Blauwbroek,maar laatst genoemde kon niet meer volgen toen Freek met krachtige slagen de kano over de Arembergergracht peddelde. Gauke Eringa en Gerard Oord daar kort achter gaven elkaar geen meter kado tot kort voor de finish. Gerard vocht zich uiteindelijk naar plaats drie.
Luc Prinsen liet weer zien dat hij echt voor het podium gaat in deze allereerste zomercompetitie door weer flink wat punten te pakken. Joris Joosten viel helaas weg uit de top van het klassement door afwezigheid. De prijzen 5 t/m. 8 zijn ook nog lang niet verdeeld Douwe,Piet,Hans,en Meine zijn allen van plan plaats vijf of misschien wel vier te pakken. Meine mag dan met lopen nog wel wat trainingskilometers maken op de komende donderdagavonden met de droogtraining op de Woldberg. Piet lijkt in het voordeel te zijn want hij liet zien een goede loper te zijn. Het ging hem in ieder geval beter af als kanovaren.
Bij de dames was Isabel Vos de enige deelneemster. Ze maakte grote indruk door nog maar net op tijd te komen voor de start,als laatste in de kano te stappen, maar met de terugweg te voet kort voor Zwartsluis nog wel drie heren in te halen.
De uitslagen: 1e  Freek Hartman 31.54 min.- 2e Marten Blauwbroek 34.14- 3e Gerard Oord 35.05- 4e Gauke Eringa 35.20- 5e Luc Prinsen 37.17- 6e Jan Hoogenberg 37.50- 7e Piet Holster 38.10- 8e Douwe Trinks 38.47- 9e Hans Joosten 39.18- 10e Isabel Vos 40.29-11e Rutger Heersma 40.55- 12e Meine Jongschaap 41.08- 13e Paul van Os 41.43.
Alle helpers van deze avond weer heel hartelijk dank voor jullie inzet. Zonder jullie hulp was deze leuke avond niet mogelijk geweest.
De organisatie,Sophie,Elise,Marrius,en Sjirk. (05-07-2011)


* Foto's Feestavond 2011. De foto's van de feestavond (gemaakt door Hank Prinsen) staan online, klik hier. (30-06-2011)

 stgiethoorn_050


* De Uitslagen Zomercompetitie Jeugd. Deze hebben jullie nog tegoed, de link had al bij het item van 11 juni bijgevoegd moeten zijn, maar hierbij alsnog. Uitslagen Zomercompetitie(27-06-2011)


* Tussenstanden Zomercompetitie. Klik hier voor de tussenstand na 2 onderdelen. (15-06-2011)


* De vernieuwde website van stgiethoorn online! Met vereende kracht is een nieuwe site gebouwd. De opmaak is vernieuwd en op de achtergrond draait een zogenaamd Content Management Systeem, zodat meerdere mensen nu eenvoudig de site aan kunnen passen indien ze over de juiste logingegevens beschikken. (15-06-2011)


* Foto's Zomercompetitie Jeugd en Senioren (11-06-2011)


* Zomercompetitie Jeugd – De eerste Uitslagen zijn bekend! De zomercompetitie is van start gegaan! Eindelijk, we hadden er zo lang naartoe geleefd en eindelijk was het zover: ‘de eerste twee onderdelen werden afgewerkt op woensdagavond 25 mei’

zcj01

Het weer was prachtig en de strijd hevig. Dat is goed te zien als je de tijden van de sprintcompetitie bekijkt.
Bij het inlopen op het duurparkoers werd op het laatste moment besloten het aantal ronden te beperken. Iedereen blij want ook de 2-4 en 6 ronden die nu afgelegd moesten worden waren zwaar genoeg door het zandpad. (We zijn toch geen paarden!!)
Bij de pupillen was Isabella Waayer een heleboel jongens te snel af op de sprintafstand!!! Zij won bij de meisjes ook het duurloopje en staat dus bovenaan na twee onderdelen.
Bij de jongens pupillen staan Jhon Visser en Jurrien Kuit samen op de eerste plaats. Jhon heeft snelle benen en Jurrien heeft het uithoudingsvermogen.
Bij de oudste pupillen/jongste junioren is de strijd ook heel spannend. Hier won Irene de Graaf beide looponderdelen, op korte afstand gevolgd door Eline de Haan, het scheelde niet veel maar toch?
Bij de jongens was Jisse Bos degene die allebei de onderdelen heeft gewonnen. Hier gevolgd door Bouwe Kuin. Ook hier goed te zien wie de sprintbenen heeft en wie het uithoudingsvermogen.
Bij de oudste groep zijn het bij de jongens de lange benen van Jochum Smink geweest die het snelst beide onderdelen heeft afgewerkt. (Tja, Jochum traint ook stiekum, weliswaar op de fiets maar dit is toch maar even opgevallen).
Bij de meisjes is de strijd erg spannend. Marleen de Graaf viel bij de sprint maar mocht die overdoen en won dit onderdeel. Op de lange afstand waren Laura Dekker en Marleen de Graaf aan elkaar gewaagd. Ze hielden elkaar goed in de gaten, bleven in elkaars nabijheid lopen maar uiteindelijk kon Laura er nog een eindspurtje uittoveren waardoor ze dit onderdeel op haar naam kon schrijven.
Iris Leffers een compliment omdat ze ondanks een gebroken voet toch haar beste beentje voorzette. De anderen natuurlijk ook omdat ze (ondanks bv. nekklachten) toch mee wilden doen en hartstikke fanatiek waren, echte topsporters zijn jullie.

Al met al een geslaagd begin van de zomercompetitie! De punten liggen dicht bij elkaar. Alles is nog mogelijk want uiteindelijk wordt degene met de meeste punten na alle onderdelen, kampioen.

Wat zijn de volgende onderdelen? Wat we wel weten is wat het niet wordt, nl. fietsen of skeeleren. Dat wordt het niet. Maar wat wel?????
(Moet je een liedje achterstevoren kunnen zingen/ het alfabet heel snel noemen, steppen, jongleren? Alles is mogelijk)
Hoe moet je je voorbereiden?

Voor iedereen die 25 mei niet heeft meegedaan: ‘je kunt je altijd aanmelden voor de volgende onderdelen!!! Ook de jeugdschaatsers!!! Want het beloofd een spektakel te worden’.

Last but not least: “Ouders bedankt voor jullie inzet. Zonder jullie was het ons niet gelukt deze eerste onderdelen af te werken. Wij hopen ook bij de volgende onderdelen op jullie medewerking”.(11-06-2011)


* Uitslagen 2e onderdeel Zomercompetitie Senioren. Het tweede onderdeel van de zomercompetitie van Schaats Trainingsgroep Giethoorn, een fietstijdrit over 8,3 km. werd bij de dames gewonnen door Isabel Vos. Ze wist ook al het eerste onderdeel te winnen staat dus ook eerste in het tussenklassement. Tweede werd Sandra Brandsma.
Bij de heren werd er ook fel gestreden om de punten. Op het parcours van de tijdrit bij Havelterberg hadden de deelnemers een flink stuk een fikse tegenwind en een deel van het wegdek liep omhoog. Joris Joosten uit Zwartsluis vocht zich daar het beste doorheen en pakte de winst. Freek Hartman die het eerste onderdeel op zijn naam had geschreven werd tweede en staat daarmee met 3 volle punten voorsprong op Joosten, eerste in het tussenklassement. Luc Prinsen liet met een keurige 3e plaats zien dat hij ook een beste tijdrit kon rijden. Meine Jongschaap kon ook op de wat langere rit veel beter uit de voeten en eindigde vlak na Prinsen op de vierde plek.
In het klassement volgen na de genoemde Hartman en Joosten, Geert Oort en Marten Blauwbroek op een gedeelde 3e plaats. Met het derde onderdeel,een Run-Kano-Run voor de boeg wat op 30 juni gehouden wordt zal daar zeker weer verandering in komen want lopen en kanovaren is héél wat anders dan fietsen. De uitslagen:Dames: 1 Isabel Vos,2 Sandra Brandsma . Heren : 1 Joris Joosten,2 Freek Hartman,3 Luc Prinsen,4 Meine Jongschaap,5 Geert Oort,6 Marten Blauwbroek,7 Gauke Eringa,8 Gerrit Petter,9 Douwe Trienks,10 Hans Joosten,11 Roel Broer,12 Piet Holster,13 Rutger Heersma,14 Tibor Schipper,15 Lucas Sleurink,16 Peter de Wolf,17 Tom Schreur,18 Remmie Winters. (08-06-2011)


* Uitslagen eerste Zomercompetitie Senioren. S.T.Giethoorn organiseert dit jaar voor het eerst een zomercompetitie voor haar leden. Dit om in conditie te blijven,maar meer nog om het clubgevoel ook in de zomer vast te houden.18 heren en 2 dames verschenen aan de start,en streden fel op de eerste fietstijdrit die heuvel op ging en ruim een kilometer lang was. Daarbij stond ook nog eens een stevige wind tegen. Bij de dames ging Isabel Vos uit Zwartsluis er met de winst vandoor gevolgd door goede tweede Sandra Brandsma.
Bij de heren werd de korte rit verrassend gewonnen door Freek Hartman gevolgd door de ook al verrassend sterk rijdende Marten Blauwbroek. De veteranen Geert Oort en Gauke Eringa werden resp. 3e en 4e.De zomercompetitie telt 5 onderdelen gedurende de hele zomer. Pas in september wordt bekend wie de allereerste zomerkampioen van de schaatsclub is. Er volgen ook nog minder vanzelfsprekende onderdelen voor de schaatsers .Zo moet er ook lopend en zelfs kanovarend tegen elkaar gestreden worden,En komen de schaatsers elkaar ook eens de hele zomer tegen en komt er misschien eens een hele andere winnaar op het podium.
De uitslagen zijn: dames: 1 Isabel Vos 2 Sandra Brandsma .
Heren: 1 Freek Harman,2Marten Blauwbroek,3Geert Oort,4 Gauke Eringa,5 Joris Joosten,6 Hans Joosten,7 Luc Prinsen,8 Piet Holster,9 Meine Jongschaap,10 Douwe Trienks,11 Gerrit Petter,12 Tom Schreur,13 Rutger Heersma,14 Roel Broer,15 Tibor Schipper,16 Lucas Sleurink,17 Peter de Wolf,18 Remmie Winters.(01-06-2011)


* Nieuw Artikel Valentijn Rutgers: De Zweepslag. Naar Sport Gezond.


* Bram en Ans Gijsbers naar Santiago de Compostella. Zondag morgen 22 mei, om half twaalf,  zijn Bram en Ans Gijsbers vanaf Restaurant de Blauwe Hand vertrokken voor hun tocht naar Santiago de Compostella. Zij werden daar uitgezwaait door familie buren en bekenden. Ook een aantal leden van STGiethoorn waren hierbij aanwezig. Een tijd schema hebben de twee niet, maar was dit wel zo geweest, dan hadden ze hier  na vijftig meter al een achterstand op gehad, getuige de foto van de eerste brug die ze over moesten op de Blauwe Hand. We wensen Bram en Ans veel succes met deze uitdagende onderneming. (24-05-2011)

 

 

 

 
   
© 2011-2013 Schaatstrainingsgroep Giethoorn