Drenthe 200

29 december 2018

  • Roel Broer

Wout van der Vegt en Broer Blaauwbroek deden vrijdag 28 december mee aan de Drenthe 200. Een monstertocht op de ATB van 200 kilometer over veelal onverharde paden en single tracks.

Goede organisatie

Wout en Broer vertellen:

Wout was rond half vier terug in Roden en Broer, die er met z’n dochter Jantine een vader/dochter dag van maakte, rond half zes. Ze waren ’s ochtends kort na zessen in het donker op pad gegaan.
“Het was een supertocht, die dankzij de weersomstandheden weinig modderpaden kende. De organisatie verdient lof. De route was voorbeeldig uitgepeild en de verzorging om de 30 kilometer liet niets te wensen over.”

Wout

Wout deed al voor de derde keer mee en deze editie werd zwaar omdat er zo hard kon worden gereden. Voor Beilen, na zo’n 80 kilometer kreeg hij een dipje. Hij besloot op eigen tempo verder te gaan en dat lukte. Met een gemiddelde van om en nabij de 22 km/per uur was hij eerder terug dan zijn naasten verwachtten. Die kwamen te laat om de toch wel vermoeide cyclosportieve met open armen te ontvangen. Dat het zo goed ging verklaart Wout ook uit het feit dat hij goed getraind had. Drie keer per week op de fiets, een paar flinke toertochten in het weekend en daarnaast schaatsen. Een goede basisconditie deed de rest.

Broer

Die heeft Broer ook. Hij deed vooral mee, omdat zijn dochter ’t hem had gevraagd. Hoewel Broer meer iemand is voor de racefiets reed hij afgelopen zomer met zijn dochter de Bartje 200 (ook op de ATB). Samen met de tocht van vrijdag leverde dat het Brute Bikers klassement op. Daarin werd Jantine vijfde dame en Broer 130ste heer.

De heren kunnen zich de komende tijd richten op schaatsen. Naast training rijden ze marathons; o.a. een serie op Flevonice, waar beiden (naast nog meer STG’ers) uitkomen in de categorie 55+.

De start

Op de foto is goed te zien dat de start in het donker gebeurde. Broer en Jantine eindigden ook in het donker. Best een sensationele ervaring: Voor je allemaal rode achterlichtjes en keek je na een bocht achterom dan zag je het witte licht van de koplampen.