Afsluiting seizoen

6 oktober 2019

  • Roel Broer

De dinsdagavondfietsgroep van Hans Joosten en Lucas Manden heeft het seizoen 2019 sportief en in stijl afgesloten. Met z’n veertienen werd er een mooie tocht op de Veluwe gereden.

Hans had Willem Hamer bereid gevonden om als gids en wegkapitein op te treden.

Perfectie

Het was zaterdag 5 oktober perfect weer en de slogan ‘Gelderland levert je mooie streken’ werd volledig waar gemaakt. De Veluwe baadde in de herfstzon en de Achterhoek deed er niet voor onder.  Tel daarbij dat Willem Hamer als geen ander in staat is om een aantrekkelijke route te bedenken en dan weet je dat alle ingrediënten aanwezig waren om er een mooie dag van te maken.

Nationale Parken

Langs het Nationaal Park De Hoge Veluwe kreeg iedereen kans om zich lekker warm te rijden, want na Rozendaal volgde het Nationaal Park Veluwezoom met de Posbank. Op deze Kuitenbijter liet iedereen zien dat de zomertraining vruchten af had geworpen. Zonder noemenswaardige moeite kwam men boven om daarna, na de koffie met appelgebak,  met volle teugen te genieten van het fraaie landschap van de Loenermark. Zelfs de herder met de Veluwse heideschapen ontbrak niet.

Finish

Rond vier uur finishte de groep goed geluimd bij De Cantharel, het Van der Valk hotel in Ugchelen.

Tijdens het nuttigen van de laatste consumptie werden Hans en Lucas hartelijk bedankt voor de organisatie van de trainingen. Mede door hun enthousiasme kijkt iedereen terug op een geslaagd seizoen.