Feestavond

13 mei 2019

  • Roel Broer

Het Theehuis tussen Havelte en Johannes Postkazerne aan de Helomaweg kleurde zaterdagavond 11 mei geel/blauw. De feestavond van STG was druk bezocht. De organisatoren Geke Nooij, Hans Doze, Freek Hartman, Henk Jan Schelhaas en Geert Oort (sommigen met aanhang) hadden gezorgd voor een programma dat jong en oud aansprak.

Begonnen werd met een buitenactiviteit waarvoor het spel ‘smokkelaars en agenten’ van stal was gehaald. In het bos bij het Theehuis werd fanatiek gespeeld, waarbij opviel dat er weinig onderscheid was tussen jong en oud. De commissie maakte aan het eind van de avond de uitslag bekend en het bleek dat de ene partij net wat meer smokkelwaar had verzameld dan de andere.

De koks van het Theehuis hadden in de tussentijd niet stil gezeten en schotelden zowel de agenten als de smokkelaars een rijk buffet voor.

Toen iedereen voldaan achterover leunde was het tijd voor het huldigen van de kampioenen. De organisatie sleepte het podium van de ijsclub Giethoorn de zaal in en na wat passen en meten nam voorzitter Wim van der Heide de microfoon ter hand. Hij bedankte allereerst de organisatoren om daarna met het huldigen te beginnen.
Onder aan dit bericht vind je een overzicht.

Speciale prijzen waren er dit keer voor Jasper Krommenhoek en Otto van de Pol. Jasper kreeg de Progressiebeker, omdat hij zijn tijden over twee afstanden met 18,5 seconden had verbeterd. Otto werd speciaal in het zonnetje gezet, omdat hij een superprestatie had geleverd. Op het NK voor masters werd hij derde. De voorzitter overhandigde hem een boeket en een envelop met een tegoedbon, die besteed kan worden bij onze sponsor Lindenholz.

De Kampioenen

DPE DPD DPC DPB DPA
1. Vera Nijboer 1. Julia Smit 1. Emma Pit 1. Tessa Smit 1 Caitlin de Groot
2. Lieke Nijboer 2. Amber Wietsma 2. Cassidy de Groot
3. Laura Visser

 

HPD HJC2 HJC1
1. Simon van Beekhuizen 1. Jasper Krommenhoek 1. Ruben van Beekhuizen
2. Marc Smit

 

HJB HJA DJC 2
1. Bram van Essen 1. Tycho de Jong 1. Jasmijn van Beekhuizen

 

HSA DSA HSB
1. Jochum Smink 1. Ineke Dedden 1. Otto v.d. Pol
2. Arjan Kuiers
3. Rutger Heersma

 

HA1 H50 H65
1. Tycho de Jong 1. Jan v.d. Stouwe  1. Bertus Niezing

MARATHON

Junioren B Junioren C Dames 2 C1
1. Bram van Essen 1. Jasper Krommenhoek 1.Lisan v.d. Linde 1. Jurrian Haasjes
2. Otto v.d. Pol

 

C2 C3 M2
1. Freek Hartman 1. Arjan Kuiers 1. Reinder Jan Steenbeek
2. Egbert Schoemaker 2. Erwin Raggers 2. Bert Krale