Finale baanwedstrijden

6 maart 2019

  • Roel Broer

Zes baanmarathons vonden er in het seizoen plaats en maandag 4 maart was de laatste. Leden van ons wonnen die avond niet, maar stonden wèl op het podium om bekers in ontvangst te nemen vanwege het overall goed presteren.

Jongens junioren C

Jasper Krommenhoek kan terug zien op een goed seizoen. Hij sloot af met een vijfde plaats, maar werd overall derde. Bloemen en een beker waren zijn deel. Volgens een naaste volgen er volgend seizoen meer!

C2/M2/B

Een omvangrijk peloton ging als een gesloten groep over het ijs. Voor de leek lastig om rijders uit de verschillende categorieën te onderscheiden.

Reinder Jan Steenbeek (HMC) finishte als derde, maar werd overall winnaar. In het eindklassement bleef hij iedereen voor: van HB t/m HMF

Bram van Essen (HB) deed dit keer niet mee en werd 10de in het eindklassement van de drie categorieën.

De 12de plaats van Bert Krale (HMB) overall is een goede weerspiegeling van zijn seizoen. Maandagavond finishte hij als 14de.

Gauke Eringa (HMD) missen we in het eindklassement. Hij mengde zich niet in de strijd, maar reed steeds ogenschijnlijk moeiteloos mee in de staart van het peloton.

Reinder Jan Steenbeek

Reinder Jan pik je er in het peloton niet meteen uit, maar hij rijdt wel altijd voorin. Hij beleefde een geweldig seizoen en stond op diverse podia. Als master C bleef hij in de baancompetite jong en oud(er) knap voor. Na de huldiging gaf hij toe dat hij er niet rouwig om was dat het seizoen er op zat. Wie mee wil doen om de prijzen moet iedere wedstrijd vol aan de bak en dat kost natuurlijk de nodige energie.

C3/M3/D2

47 rijders startten in deze gecombineerde heren-, masters-en dameswedstrijd. Een onrustig koersverloop leidde tot flink wat valpartijen. Als eerste ging Lisan van der Linde (DB) onderuit. Dat overkwam haar de vorige keer ook. Ze sloot nog wel weer aan, maar gaf na 21 rondjes toch de pijp aan Maarten. Niet aan Ján Maarten, want die moest er pas na 26 rondjes af. Hoorn was toen ook al een keer gevallen en voelde in de finale de krachten wegvloeien. Sebastiaan Gerards deed voor het eerst (maar volgens hem niet voor het laatst) mee. Hij bleef uit de problemen en ging als 26ste over de streep.

Arjan en Erwin

Heel mooi werd in deze wedstrijd bewezen dat een ‘maatje’ meerwaarde kan hebben. Dat maatje was Erwin Raggers (HS), die Arjan Kuiers (HS) te hulp schoot nadat die was gevallen. Arjan stond hoog in het klassement en dreigde die positie te verliezen. Dankzij Erwin kwam Arjan terug. Samen nestelden ze zich in de kop van het peloton. Helaas was bij Erwin de koek in de voorlaatste ronde op, waardoor Arjan niet verder kwam dan een 5de plaats. Hij was wèl de eerste HS. Overall werd hij 3de. 

C1/M1

Met z’n negentienen maakten ze er een spectakel van. Hoewel er behoorlijk snelheid werd gemaakt, slaagden er zes in een ronde voorsprong te bewerkstelligen. Onder hen Jurrian Haasjes en Otto van de Pol. Otto pufte na afloop dat dat rondje voorsprong niet vanzelf tot stand was gekomen. Jurrian probeerde nog wel aan de haal te gaan, maar de groep liet dat niet toe. In de eindsprint was Homme Jan de Groot een maatje té groot. Jurrian werd 2de en Otto 3de. 

Overall stond Jurrian op het hoogste treedje, Otto werd 4de.