Gewestelijke kampioenschappen

3 maart 2019

  • Roel Broer

Trainer/coach Henk Jonkers stuurde een stukje over gewestelijke kampioenschappen, waaraan van ons pupillen en junioren meededen.

Besten uit het gewest Fryslan

Op maandagavond 25 februari hebben Emma Pit, Julia Smit, Caitlin de Groot, Ruben van Beekhuizen en Jasper Krommenhoek meegedaan met de gewestelijke kampioenschappen. Ze hadden zich weten te kwalificeren voor dit toernooi en behoren daarmee al tot de beste rijders in hun categorie binnen het gewest Fryslan. Ook Amber Wietsma werd op het laatst nog aan de lijst toegevoegd.

Valse start

De wedstrijd begon om 18.00 uur maar door een schietincident op de A32 tussen Steenwijk en Wolvega was Heerenveen erg moeizaam te bereiken. Amber haalde de startwedstrijd niet, Emma miste haar eerste 500 meter, maar gelukkig wisten de overige deelnemers via diverse sluipwegen Thialf toch te bereiken.

Op de foto Caitlin

Prijzen en PR's

Prijzen en PR’s

De wedstrijden zijn goed verlopen. Alle deelnemers wisten één of meerdere pr’s te rijden en Caitlin en Jasper vielen zelfs in de prijzen. Het was dan wel net naast het erepodium, maar toch een hele knappe prestatie. 

Het was fijn om te zien dat er steeds meer pupillen en junioren van ST Giethoorn komen die zich weten te kwalificeren voor “belangrijke” toernooien.

In het midden: Jasper

 

Veilig naar huis

Gelukkig was rond half 11 de weg weer vrij en kon de coach ook weer met een goed gevoel terug naar huis.