Pupillen en Junior

21 januari 2019

  • Roel Broer

De dames De Groot en Wietsma deden mee aan het Nederlands pupillen toernooi in Groningen. Een dag later deed heer Krommenhoek een ultieme poging zich te kwalificeren voor het NK allround voor junioren.

PR

Caitlin de Groot

Amber Wietsma

Henk Jonkers vertelt: “Op zaterdag 19 januari was het NK pupillen in Kardinge. Deze keer met twee deelnemers van ST Giethoorn. Een 100 procent stijging ten opzichte van vorig jaar.
Amber Wietsma heeft deelgenomen bij de dames pupillen C en Caitlin de Groot bij de dames pupillen A. Amber reed 2 degelijke afstanden, heeft genoten van de entourage en werd uiteindelijk laatste in haar categorie. Maar zonder verliezers geen winnaars zullen we maar zeggen. De stemming bleef prima. Caitlin evenaarde haar pr op de 500 meter en reed een dik pr op de 1000 meter. Een hele knappe prestatie in een altijd koud Kardinge.  Uiteindelijk werd Caitlin 12e in het eindklassement. Tevreden konden de meiden rond 18.00 uur huiswaarts. Een ervaring rijker en klaar voor meer mooie evenementen.”

Niet gekwalificeerd

Jasper Krommenhoek (HC2) liet 20 januari in Enschede. een matige 500 volgen door een sterke 1000. Helaas was dat niet genoeg om kwalificatie voor het NK af te dwingen. Het commentaar van de meegereisde coach Lucas Manden: “De verschillen zijn zó klein, het ligt allemaal zó dicht bij elkaar, dat je je geen uitschieter naar beneden kunt permitteren.”