Droogtraining

12 juni 2020

  • Roel Broer

Woldberg, donderdagavond 11 juni: het begin van de droogtraining. Maar liefst 40 leden, jong en oud, hadden zich aangemeld. Rond 7 uur waren ze er niet allemaal, maar wel in groten getale.

Vergunning

Voor de training moest er van alles geregeld worden. Bij de gemeente moest voor deze buitensportactiviteit een vergunning worden aangevraagd. Kosten € 40,-. En ook Staatsbosbeheer, beheerder van het gebied, moest zijn fiat geven. 

Welkom

Wim van der Heide heette iedereen welkom en liep de belangrijkste gedragspunten even langs: anderhalve meter afstand en het onderdeel bokjespringen was geschrapt. Hij had een exemplaar van de richtlijnen ter inzage, maar iedereen vond zijn uitleg duidelijk genoeg.

Teken

Hij vertelde uitgebreid om alert te zijn op teken. Na afloop goed controleren was de boodschap en weet je het niet meer precies kijk dan op

https://www.rodekruis.nl/ehbo-wat-te-doen-bij/tekenbeet/

Buikspieroefeningen

Hier zien we de groep van trainer Lucas Manden die bezig is met uitgebreide buikspieroefeningen. Hij drukte zijn pupillen op hart dat ze zich geen zorgen hoefden te maken over hun kleding, er van uitgaande dat er in elk huishouden een wasmachine staat.

Push ups

De groep van Lieke van der Heide mocht zich wat dichter bij elkaar ophouden. Gelukkig was het pad breed genoeg voor de grondoefeningen. Ieder op eigen niveau zo te zien.

Luisteren

De groep van Emmy Manden luistert naar de volgende opdracht. Concentratie is geboden, want om zo maar het bos te worden ingestuurd is geen optie.

Op de fietse

Al jaren schaatst junior Caitlin de Groot bij onze club. Ze rijdt geregeld wedstrijden en zo te zien is ze van plan  komend seizoen nog beter voor de dag te komen. Voor en na de droogtraining trapt ze nog even flink wat kilometers weg, van en naar haar huis.

Senioren

De trainingen vonden op deze eerste avond plaats onder geweldige weersomstandigheden. Daar profiteerden natuurlijk ook de senioren van die trainden onder leiding van Wim van der Heide. Rond half negen was iedereen terug op de parkeerplaats bij het tunneltje, had een van de senioren zelfs nog zijn autosleutels teruggevonden en keerde iedereen voldaan huiswaarts.