Fietstraining 2 juni

3 juni 2020

  • Roel Broer

Er was naar uitgekeken. Naar de start van de fietstraining. Het bestuur lanceerde in de persoon van voorzitter Wim van der Heide dagen geleden  een plan, zowel voor de fiets- als de droogtraining.
Met als leidraad de richtlijnen van de NTFU verzamelden zich op dinsdagavond 2 juni leden bij De Meenthe in Steenwijk.

Deelneemster Irene ter Schure vertelt dat er daar ook rekening werd gehouden met de onderlinge afstand. De ‘snelle’ groep was al weg toen zij aankwam. Zo massaal als vorig jaar was het dus niet. Van de aanwezigen ging een groep onder leiding van Meine Jongschaap op pad, de anderen sloot zich aan bij Hans Joosten.

De groep van Hans bestond uit 7 personen. Opgesplitst in tweeën. Er werd gefietst met steeds 10/15 m tussenruimte. Hans had een route van 55 km over uitsluitend brede, rustige wegen uitgestippeld. Hij ging er vanuit dat wanneer iedereen een beetje attent naar elkaar zou zijn m.b.t. de tussenruimtes het moest lukken om zo de training weer op te pakken. 

Hans: “Mijn opzet slaagde, al was het wel wat onwennig. Hebben we jaren geroepen dat er moest worden aangesloten om uit de wind te rijden, nu moet er juist afstand worden gehouden. In het begin moest ik ze er een paar keer aan helpen herinneren, maar later ging het prima.”

Irene ter Schure reed in deze groep en genoot. Ze zegt: “Het was fijn om de fietsmaatjes weer te zien. Heerlijk om met iedereen bij te kletsen. Tussen haakjes: dat kon in deze groep.” Volgens haar zat het met de fietsconditie wel goed. Toen ze thuis op haar teller keek stond er 58 kilometer op met een gemiddelde van 27.

Haar conclusie: “Het was een mooie avond. Leuke duurtraining in een prachtige ambiance, met dank aan Hans.”