Klaar voor de start?

25 september 2020

  • Roel Broer

Laten we het hopen.
Zaterdag 26 september klinkt het startschot voor het schaatsseizoen 2020-2021! Maar de start verloopt vanwege Covid-19 en vanwege het nieuwe systeem van aanmelden met horten en stoten. Hoewel schaatsclubs en baancommissie achter de schermen al weken bezig zijn om alles in goede banen te leiden, zal er nog veel begrip van iedereen gevraagd worden.

Het begint al vóór je de hal gaat betreden.

Buiten
Zolang de toegangspasjes nog niet werken staan er voor Thialf twee van onze bestuursleden die je naam afvinken op een aanwezigheidslijst. Ze staan er een half uur vóór je training begint. Zaterdag 26 september zelfs al vanaf 8.00 uur, omdat het dan de eerste keer betreft en er nog geen expertise is opgebouwd.
Daarna gaan we gezamenlijk naar binnen.

Gezondheidscheck
Als je 18+ bent dan kun je via BCThialf.nl de Corona App downloaden. Die bevat alle informatie over hoe Thialf omgaat met het virus en daar kun je ook de gezondheidscheck invullen. Die check mag niet ouder zijn dan 24 uur en neem je mee op je telefoon.  Je kunt er ook een printje van maken en meenemen. Je toont de check aan een daarvoor aangewezen persoon. Zonder check geen toegang.

Veteren
Omdat ouders niet mee mogen naar binnen, zijn er voor de pupillen virusvrije vrijwilligers geregeld die assisteren bij het strikken der veters.

Financiën
Jullie hebben je aangemeld via AllUnited, maar het financiële deel van het verhaal is nog niet op orde. Natuurlijk komt het goed, want er wordt aan gewerkt.

Helmplicht
Vergeet naast je handschoenen je helm niet, die is vanaf dit seizoen óók verplicht.