Nog een ogenblik geduld a.u.b.

8 september 2020

  • Roel Broer

Voorzitter Wim van der Heide informeerde ons in april 2020 over AllUnited, dat een systeem levert waar alle verenigingen die trainen op Thialf hun handtekening onder zetten. Wim: “Wij stappen over op een compleet nieuw softwareprogramma (leden administratie en boekhouding). Dit programma gaat ons ontzettend veel voordelen bieden niet alleen voor Wilma maar ook voor David. Ook zal het gebruikersgemak opleveren voor jullie, onze leden, denk aan online inschrijven.
Ons streven is dat het programma aan het begin van komend schaatsseizoen operationeel zal zijn.”

6 september

We belden met onze ledenadmistratrice Wilma Dedden, want het schaatsseizoen 2020-2021 begint deze maand en het is nog niet mogelijk om je aan te melden. Wilma vertelde dat er volop getest wordt met het programma en dat er nog plooien moeten worden gladgestreken en ook dat er voorlopig nog geen sprake is van voordelen: het kost alleen maar tijd.  Wilma heeft het er druk mee en soms zakt haar de moed in de schoenen. Hetzelfde geldt voor de technische staf, die graag trainingsgroepen wil maken, maar dat nu niet kan.

Op 1 september heeft de baancommissie vergaderd en zo het nu lijkt zal volgende week het inschrijven kunnen beginnen. De leden krijgen via de mail een bericht waarin staat hoe te handelen. Naar verluid kun je gewoon je uren aanvragen en zijn er voor wat dat betreft geen restricties.

De eerste training is op zaterdag 26 september.

Het virus

Er is natuurlijk ook nog een ander aandachtspunt en dat is Covid-19. Daarvoor gelden wél restricties. Train jij op donderdagavond 19.00 uur, dan dien je ná woensdag 19.00 uur een gezondheidscheck in te vullen. Die neem je mee op je telefoon of als printje. Bij de ingang staat iemand van één van de trainende clubs die je erop controleert. Geen check, geen toegang. Bovenstaande geldt voor iedere training voor leden ouder dan 17 jaar.

Voor binnen raden we iedereen aan om het protocol op de site van Thialf te lezen.

AllUnited

Dit zegt AllUnited over zichzelf:

AllUnited is de snelst groeiende en meest veelzijdige beheeroplossing voor sportclubs. De keuze van 750 clubs en 600.000 leden. We verhogen plezier. We besparen tijd en kosten. Voor clubs met ambitie. Veilige moderne oplossing. Services: Gymnastiek, Tennis, Hockey (en Schaatsen dus).

Vorig seizoen deed het bedrijf ‘schaatservaring’ op in Utrecht. Laten we hopen dat men het PR-verhaal waar maakt. Onze club is ambitieus genoeg.

Helmplicht

De kogel is door de kerk. Tijdens de vergadering van de BaanCommissieThialf (BCT) op 1 september is een ingrijpend besluit genomen.
Voortaan geldt er een helmplicht tijdens de training. Geen helm, geen toegang op het ijs. Het dragen van handschoenen was al verplicht en daar komt dus de helm bij. Gelukkig waren er al velen die uit zichzelf zo verstandig waren om een helm te dragen.