Seizoensafsluiting

6 oktober 2020

  • Roel Broer

De fietsgroep van Hans Joosten heeft op 3 oktober het seizoen afgesloten met een flinke tocht langs de ‘hotspots’ van onze regio. Hans had het allemaal zorgvuldig gepland, maar vanwege de aangescherpte richtlijnen moest er toch nog wat geïmproviseerd worden.

Door drie provincies

 

De start was  in Giethoorn bij ‘de dames van de Jonge’ en de finish natuurlijk ook, hoewel het lied van drs.P. ‘Trojka hier, Trojka daar’, enigszins toepasselijk was, want sommigen haakten rond Steenwijk al af.
Schaatsers zouden het rondje waarschijnlijk linksom hebben gereden, maar de rijders met het kromme stuur deden het rechtsom. Vanwege de leden met zegel 7.2 werd er pas om 11 uur vertrokken.

Hotspot

Voor men opstapte werd er kritisch naar de lucht gekeken. Tijdens het fietsen vergat men de zware bewolking en werd er een stralende dag van gemaakt.

Na Blauwe Hand en Ronduite was de watertoren van St.Jansklooster één van de eerste hotspots.

Tot aan dit punt peddelde Meine Jongschaap gezellig mee. Die passeerde toevallig bij het startpunt en waar de groep in St.Jansklooster links ging, sloeg Meine rechts af.

Lunch

In Scheerwolde zou de lunch gebruikt worden in de kantine van onze sponsor Jan Hogenberg, maar vanwege de richtlijnen was dat geen goede plek. Nu stonden de broodjes en andere versnaperingen op een tafel in de loods en werd er gegeten op geruime afstand van elkaar. Sandra Brandsma, zelf deelneemster, had de lunch verzorgd. Jan en Roelie, niet voor één gat te vangen, hadden alles overzichtelijk uitgestald.

Grensverleggend

 

Na de lunch zette het veertiental koers naar Friesland. Het tempo werd vooral bepaald door ‘oud’ gedienden, die er voor zorgden dat niemand achterop raakte. Hans’ credo ‘samen uit, samen thuis’ kwam daardoor geen moment in gevaar.

Sommigen verlegden zelfs hun grenzen. Simone en Femke overschreden zonder problemen de magische grens van 100 kilometer.

Punt

 

Met een kop koffie, een stuk appelgebak en een dot slagroom werd bij ‘de dames van de Jonge’ een punt gezet. Wel met vochtige kleding vanwege de regen in de laatste kilometers, maar dat kon de pret niet drukken.

Het enthousiaste gezelschap kijkt toch wel met een goed gevoel terug op het seizoen, dat verlaat op gang kwam, maar dat, met dank aan de organisatie, op een mooie manier kon worden afgesloten.