Uitslagen

12 februari 2020

  • Roel Broer

Tijdens wedstrijden op Thialf van maandag 11 februari stonden er veel pupillen en junioren van ons aan de start. De Persoonlijke Records regen zich aaneen.

Volgens trainer/coach Lucas Manden is dat goed te verklaren.
De trainingen leiden ertoe dat er technisch steeds beter wordt geschaatst. Door bijvoorbeeld een betere bochtentechniek en dieper zitten vliegen de seconden van de PR’s. Daar komt nog bij dat de sfeer in de groep heel goed is. Er wordt met veel plezier getraind, wat de prestaties ten goede komt.

De jongste pupillen reden twee keer een 300 meter. PR’s waren er voor:
Rosa-Lynn Compagner (DPC), Julia Smit (DPC), Maartje Wietsma (DPF), Hugo van Beekhuizen (HPE) en Sigrid van Es (DPF).

De oudste pupillen reden een 300 en een 500 meter.
Tessa Smit (DPA) en Emma Pit (DPB) reden op beide afstanden PR’s. Amber Wietsma (DPB) en Bart Nagelhout (HPB) verbeterden zich op de 500 meter.

Caitlin de Groot (DC1) reed een supersprint en realiseerde op die 100 meter een PR.

Bram van Essen (HA1), lid van onze club en trainend bij Rolf Haaze, reed maar liefst drie PR’s. Zowel op 100, 300 als op 500 meter scherpte hij zijn tijden aan.

NK Marathon voor pupillen

Onlangs vond in Hoorn het NK marathon voor pupillen plaats. In de categorie Dames Pupillen B finishten Emma Pit en Amber Wietsma in het peloton. Emma werd 16de en Amber 17de. Een ervaring rijker en die kan zich in de toekomst wellicht uitbetalen.

Op de foto links Emma en rechts Amber.