Begin Zomertraining

21 maart 2021

  • Roel Broer

Tijdens de digitale jaarvergadering kondigde onze voorzitter het al aan: in het voorjaar beginnen we vervroegd met de zomertraining en schudden we het gemis aan trainingen en wedstrijden in Thialf van ons af. Hieronder lees je er alles over.

De trainingen gaan weer van start.

pastedGraphic.png pastedGraphic_1.pngpastedGraphic_2.png

De senioren starten met de fietstraining bij de Meenthe in Steenwijk op dinsdag 6 april om 19:00 uur onder leiding van Jan Welles, Meine Jongschaap en Hans Joosten. Er wordt bij voldoende animo in drie groepen getraind. Anders in twee groepen. De trainers delen de groepen in op niveau. Hier wordt niet over gediscussieerd. Wie zijn/haar groep niet kan volgen rijdt de volgende keer met een groep lager mee of is op zichzelf aangewezen.

De jeugd start met de fietstraining op Eeserwold op dinsdag 6 april om 19:00 uur onder leiding van Lucas Manden. Dit is een redelijk afgesloten overzichtelijk parcours.

Voor de fietsgroepen geldt dat een helm verplicht is en er wordt verwacht dat de leden in kleding van de club deelnemen aan de training. De trainers zullen de geldende coronamaatregelen tijdens de training volgen.

Voor alle categorieën start de droogtraining op de Woldberg op donderdag 8 april om 19:00. Start op het parkeerterrein achter het tunneltje nabij Tuk. Trainers zijn Lucas Manden voor de jeugd en Wim van der Heide voor de senioren.

Ook hier zullen de trainers rekening houden met de voorschriften m.b.t. de coronamaatregelen.

De Hollandse 100.

Op zondag 12 september vindt in en rond Thialf De Hollandse 100 plaats.
10 kilometer schaatsen,
90 kilometer fietsen.
Onze club heeft zich onder de naam Team STGiethoorn ingeschreven. Bij deze liefdadigheidsactie gaat 100% van elke Euro, ook die van het inschrijfgeld van € 100,- naar onderzoek naar lymfeklierkanker.
De organisatie houdt natuurlijk nog wel een slag om de arm vanwege Corona. Inschrijven kan op www.dehollandse100. Daar vind je ook alle informatie.