Clubwedstrijden 13 november

17 november 2021

  • Roel Broer

Tijdens de clubwedstrijden op zaterdag 13 november kwamen er op Thialf maar liefst 25 van onze leden in actie. Van pupillen E tot senioren H70. Iedereen reed twee afstanden. Er sneuvelden PR’s, maar er werd ook flink gevallen en dan krijg je WDR achter je naam. Het is gelukkig nog vroeg in het seizoen, dus komen er vast nog wedstrijden om aan DQ of WDR te ontkomen, want al betekent WDR wereldrecord, dat was het dus bepaald niet.

100-300-700

Op de 100 meter vestiden Robine Lubbinge (DPA), Djura Lubbinge (DPD) en Julia Smit (DPA) PR’s. Rosa-Lynn Compagner (DPA) was het snelst met 12.34, wat tevens een PR was. Rosa-Lynn was ook rap op de 700 meter en Julia Smit sprintte daar naar een PR. 

Op de 300 meter reden Djura Lubbinge, Lieke Nijboer (DPD), Sigrid van Es (DPD), Marion van Oosten (DPC) en Vera Nijboer (DPB) een PR.

500-1000

Velen hadden zich ingeschreven voor de 500 meter. Bram van Essen (HN1) was de snelste van het hele veld. Hij was al eens sneller, maar met 38:01 kwam hij goed voor de dag. Op die afstand reden Vera Nijboer en Merel Dalstra (DC1) een PR.

Op de 1000 meter was er voor Ed Dost een PR.

1500

Emma Pit (DC1) en Amber Wietsma (DC1) reden op de 1500 meter tegen elkaar. Op papier was Amber de snelste en dat bleek in de praktijk ook.  Al kwam Emma wel dichterbij. Zij ging maar liefst dik 5 seconden onder haar PR. Amber deed er 2.6 seconden af.
Bram van Essen maakte er tegen Bolswarder Jasper Tinga een mooie wedstrijd van. Na 700 meter lag hij voor, maar in de laatste twee ronden werd hij overvleugeld. Toch was zijn race goed voor een dik Persoonlijk Record. Hij verbeterde zich met 2.6 seconden.

Dag later

Op 14 november organiseerde de baancommissie Thialf samen met Gewest Fryslân een testevent voor oudste pupillen en B/C junioren.

De oudste pupillen reden een 300 meter. Op basis van de uitslag van deze 300 meter werden heats gemaakt, op indeling van snelheid, voor de packstyle.
Wat hield dat in? Er werd gestart met 6 rijders, de eerste 6, daarna de volgende 6 in de baan en er werd dan een 500 meter gereden.

De start was op het 500 meter punt. De rijders droegen een helm-cap die zij van de organisatie ontvingen, net zoals een transponder.
Voor de toekomst wordt gekeken of het in deze nieuwe wedstrijdvariant ook haalbaar is een afvalsysteem toe te passen. Op de 14de was het een test.

Robine Lubbinge (DPA) deed mee en verbeterde haar PR op de 300 meter. Hoe het haar verder verging? Ze zal er vast over vertellen.