FryslânCup 2

2 november 2021

  • Roel Broer

Na de NK afstanden was het maandag 1 november in een totaal andere ambiance de beurt aan junioren A, B en C (en ouderen). Onder de naam FryslânCup vonden er wedstrijden plaats voor B en C junioren. Voor de A junioren en ouder heetten het gewestelijke wedstrijden. 

Op de 500 meter werden opnieuw veel PR’s gerealiseerd:
Amber Wietsma (DC1), Emma Pit (DC1), Tessa Smit (DC1), Bart Nagelhout (HC1), Rosalie van der Linde (DC1), Caitlin de Groot (DB1), Lisa van der Linde (DA2) en Bram van Essen (HN1) verbeterden zich. Soms krap, soms ruim. Ed Dost (HC1), Merel Dalstra (DC1) en Jan van der Stouwe (H55) hebben nog kansen genoeg om hun PR’s aan te scherpen.
Voor Amber en Tessa was het dubbel feest, want op de 1000 meter reden ze ook een PR. Hetzelfde gold voor Lisa, maar die reed als tweede afstand een 1500. 

Bram van Essen

STGiethoorn kan trots zijn op de flinke afvaardiging in het algemeen en op Bram van Essen in het bijzonder. Hij eindigde met zijn PR’s op 500 (37.94) en 1000 (1:14.60) hoog in de rangschikking. Op 1 november reden er maar vier een snellere 500 dan Bram, waarbij in acht mag worden genomen dat er niet meer dan 0.12 verschil was tussen hem en de snelste. Op de 1000 kwam Bram uit tegen een sterke leeftijdgenoot. Ze maakten er een spannende tweestrijd van. Bram had een seconde meer nodig en dat leverde hem dus een PR en een tweede plaats op. “Bram is goed bezig,” mogen we rustig zeggen.