Goeie prestaties in de Marathon

15 november 2021

  • Roel Broer

Ineke Dedden is dit seizoen op nationaal niveau in heel goede doen. In Haarlem onderstreepte ze dat zaterdagavond 13 november nog maar eens een keer. Ze eindigde als derde in de vierde Marathon Cup en mag in de volgende wedstrijd het oranje leiderspak weer dragen. 

Een trapje lager is in de regio Noord-Oost de strijd ook volledig ontbrand. Zondag 14 november vond in Enschede ronde drie plaats. Een hoofdrol was er voor Gerard Oord. Na 50 ronden sprintte hij naar de overwinning in de categorie NO-2. Hoewel de wedstrijd levendig was te noemen, slaagde niemand erin te ontsnappen. Daniel Oord werd 4de, Egbert Schoemaker 8ste en Reinder Jan Steenbeek 11de.

Op de ijsbaan Twente kwam Herman Pouwels in de categorie NO-4 als 20ste over de streep.

Podium

Een trotse Gerard Oord in een ‘kale’ ijshal Twente.
Sommigen zullen met verwondering naar de nummers twee en drie kijken. Lidia Tempert en Nienke Kleinsman waren gastrijdsters en tellen voor het klassement niet mee. 

Tussenstand

Na drie wedstrijden voert Gerard de ranglijst in NO-2 soeverein aan.  Nummer twee volgt op 30 punten. Egbert staat derde, Daniël negende en Reinder Jan twaalfde. Herman Pouwels staat in zijn klasse vijftiende met genoeg mogelijkheden om nog te klimmen.