Marathon NO Heerenveen

18 oktober 2021

  • Roel Broer

Zondag 17 oktober is het schaatsseizoen voor een deel van onze marathonrijders begonnen. In Heerenveen kwamen Otto van de Pol (NO-1), Gerard en Daniël Oord, Reinder Jan Steenbeek, Egbert Schoemaker (NO-2) en Herman Pouwels (NO-4) goed uit de starthouding. In het begin nog wat onwennig, na een jaar zonder wedstrijden, maar al snel ging het er ‘ouderwets’ aan toe.

Bij Herman Pouwels resulteerde dat na 40 ronden in een verdienstelijke 9de plaats. 

In het peloton van NO-1, nam een groep van 10 (waaronder Otto) een ronde voorsprong. Een duo slaagde erin nóg een ronde te pakken. Otto zat in de groep van 8 die na 53 ronden de bel hoorde. Hij bewees het sprinten niet te zijn verleerd en gleed als 3de over de streep. In de eindstand goed voor de 5de plaats.

Zilver

De 33 deelnemers in categorie NO-2 zorgden volop voor spektakel. Gerard Oord en Egbert Schoemaker waren mede verantwoordelijk voor het ontstaan van een kopgroep, waarvan er uiteindelijk 5 om de zege sprintten. Gerard, die vooraf zijn twijfels had na een jaar ‘stilstand’, kwam net te kort voor de winst, maar was content met z’n 2de plek. Egbert werd verdienstelijk 5de. Reinder Jan (9de) en Daniël (16de) finishten in het peloton. Ook zij genoten ervan om weer in wedstrijdverband uit te komen.

Wordt vervolgd

Na de ouverture in Thialf, wordt de serie van 10 op 31 oktober in Leeuwarden vervolgd. Volgend jaar is op 6 maart de finale in Heerenveen.