Marathons

1 november 2021

  • Roel Broer

De kanonnen schoten in het laatste weekend van oktober in Heerenveen uit de startblokken, maar in Enschede en Leeuwarden werd ook hard geschaatst. Ineke Dedden blonk uit op het hoogste niveau bij de tweede marathon voor vrouwen. Ze steekt zo in het begin van het seizoen al in een goede vorm. Zij werd knap tweede en mag zelfs het pak aan van de leidster van het klassement.
In Leeuwarden vond de tweede wedstrijd plaats in de marathoncompetitie Noord-Oost. Otto van de Pol rijdt in de categorie NO-1. Samen met Michael Groot nam hij twee ronden voorsprong. In de sprint moest hij zijn meerdere erkennen in zijn vluchtmaat, die ook klasssementsleider is. Otto volgt op 10 punten

In de categorie NO-2 bleef het peloton bijeen, ondanks verwoedde ontsnappingen. Gerard Oord sprintte mee in de voorste gelederen en werd vierde, Daniël Oord vijftiende. Egbert Schoemaker eindigde in diens kielzog als zestiende en Reinder Jan Steenbeek ging als negentiende over de streep.
Na twee wedstrijden bezet Gerard de tweede, Egbert de vijfde, Reinder Jan de negende en Daniël de twaalfde plaats.
Bij NO-4 slaagde niemand erin aan de greep van het peloton te ontsnappen. Herman Pouwels eindigde als twaalfde en Sjoerd Hartkamp reed ook in de punten.

Over twee weken wordt de strijd in Enschede voortgezet.