Posbank

12 september 2021

  • Roel Broer

De aankondiging: Zaterdag 11 september 2021 fietstocht Posbank (afsluiting fietsseizoen groep Lucas Manden en Hans Joosten). Start Cantharel Apeldoorn. Om 10.00 uur verzamelen vanaf 10.30 uur vertrek, ‘minstens’ één keer een stop voor koffie/ lunch, veel of weinig gefietst iedereen kan mee, samen uit samen thuis. Graag even aanmelden bij mij (Hans) of Lucas. Mochten jullie nog andere leden spreken, ook zij zijn welkom. Afstand 75/100 km.  Rond 16.00 weer bij de auto.

Mea Culpa

De uitvoering: Om half 11 stond een groep van 18 personen gereed voor vertrek. Voor het eerst dit jaar nam een aantal jeugdleden uit de groep van Lucas Manden deel.
Voor er kon worden opgestapt trok Hans nog even het boetekleed aan.
Ondanks de grondige voorbereiding had hij de broodnodige navigatie thuis laten liggen. Gelukkig had hij de route met Meine Jongschaap en Lucas Manden gedeeld. Ter plaatse werden de juiste bestanden gedownload en na wat instructies en nog een mea culpa vertrok de groep.

Pech

Na 10 km de eerste en laatste lekke band. Het weer was top. Geen wind, af en toe zon, onderweg een klein miezerig buitje en net voor de finish een korte flinke bui. 

Pauze

Op de foto geniet de groep van de beloofde pauze met op de achtergrond de rijke natuur van de Veluwe.

Hans: “Ondanks dat ik al enige jaren fiets toch ook vandaag mijn fietsjargon uitgebreid met de volgende term: straateczeem. De schaafwond was helaas het gevolg van één valpartijtje zonder noemenswaardig letsel.”

Zoals gepland  waren we om 16.00 weer bij de auto’s en werd de dag gezamenlijk afgesloten onder het genot van een drankje.