Regen van PR’s

12 oktober 2021

  • Roel Broer

Zondag 10 FryslânCup 1 in Leeuwarden en maandag 11 oktober gewestelijke wedstrijden in Heerenveen. Voor een aantal van onze pupillen ging het dubbel op. Dat gold voor Sigrid en Miriam van Es, Maartje Wietsma en Robine Lubbinge die in Leeuwarden hun PR’s op 300 en 500 meter (Robine) verbeterden. Maandag deden deze vier er nog een schepje bovenop en reden ze opnieuw PR’s.

E D C

E, D en C pupillen reden in Thialf een 100 en een 300 meter. In een groot deelnemersveld sprintte Sigrid van Es (DPD) naar een 2de en een 3de plaats. Marlon van Oosten (DPC) reed haar 300 veel beter dan haar 100. Maartje Wietsma (DPD), Miriam van Es (DPE), Djura Lubbinge (DPD) en Lieke Nijboer (DPD) bekleedden plaatsen in de midenmoot. Teije Oord (HPD) toonde zich een ware gentleman en liet de dames keurig voorgaan.

B A

De B en de A pupillen reden een 100 en een 500. Een hoofdrol was daar weggelegd voor Rosa-Lynn Compagner (DPA). Zij werd twee keer tweede en reed beide keren een PR. Dat presteerden Hidde Oord (HPB), Julia Smit (DPA) en Robine Lubbinge (DPA) óók.
Robine en Julia werden op de 500 meter derde en vierde op gepaste afstand van Rosa-Lynn.

Junioren A en ouder

Bij junioren A en ouder reden Jan v.d.Stouwe en Bertus Niezing een 500 en een 1000. PR’s zaten er (nog) niet in.

Lisan v.d.Linde (DA2) kwam op de 1500 meter tot de achtste tijd. Voor haar ook geen PR.

Otto v.d.Pol reed een 5 kilometer en bleef met 6:59.08 keurig onder de zeven minuten.

Plezier

Een ingewijde meldde dat het enthousiasme groot was en dat het bestuur tevreden kan zijn, want het beleid om jeugd mee te laten doen aan wedstrijden werpt zijn vruchten af.