Clubwedstrijd 4 december

5 december 2022

  • Roel Broer

Op zondag 4 december vonden er in Thialf clubwedstrijden plaats waar 21 leden van STGiethoorn  aan mee deden. Velen scherpten hun PR’s aan, terwijl enkelen met een DQ of een WDR teleurgesteld van het ijs stapten.

Sprint

100 meter
PR’s waren er voor Miriam van Es (DPD) die daar overall derde werd, Naut Kuiper (HPF), Jens-Jochem Webbink (HPC), Tim Nijboer (HPF), Maartje Wietsma (DPC), Lieke Nijboer (DPC) en Hidde Oord (HPA).

300 meter
Op deze afstand werd Miriam van Es tweede en reden Rob Nagelhout (HPD) , Jens-Jochem Webbink en Tim Nijboer een PR.

Snelle ritten

500 meter
Velen hadden de 500 meter op hun programma staan. Maartje Wietsma, Lieke Nijboer, Hidde Oord, Emma Pit (DC2), Elyne Hornstra (DC2), Amber Wietsma (DC2), Robine Lubbinge (DC1) en Bram van Essen (HN2) reden een PR. Het PR van Vera Nijboer (DPA) was wel bijzonder, want zij deed het na een RS.

1000 meter
Emma Pit reed een PR en Tessa Smit  (DB1) ook. Tessa Oudman (DN4) reed er geen, maar kan toch tevreden terugklijken op deze afstand. Ze werd vijfde. Elyne Hornstra gaf zichzelf een leuk Sinterklaascadeau. Ze snelde namelijk naar een tijd die maar liefst (dik) 8 seconden onder haar beste tijd lag.

 

De langere afstanden

1500 meter
Robine Lubbinge verbeterde haar tijd op deze prachtige afstand met 2 seconden. PR’s waren er verder voor Amber Wietsma en Lisan van der Linde (DN1), die daarmee zevende werd.

3000 meter
Er was er slechts één van ons die zich aan de drie kilometer waagde. Gerrit Smink (H60) reed een zeer vlakke race, maar kwam niet in de buurt van zijn persoonlijk record. Gerrit verdient echter lof, want waar zijn die anderen van de club? Wij moeten toch veel meer senioren en masters aan de start kunnen krijgen?