Clubwedstrijden 12 november

14 november 2022

  • Roel Broer

Terwijl veel pupillen ’s middags nog langs de kade stonden om de Goedheiligman welkom te heten, mochten ze ’s avonds op Thialf hun droom van PR’s najagen tijdens de clubwedstrijden voor Groep 2, waar STGiethoorn bij hoort. De groepswedstrijd is ook voor junioren en senioren, maar daar was het geelblauw dun gezaaid.

Veel PR's

100 meter

Op deze afstand kwamen wel 63 pupillen uit. Vera Nijboer (DPA) reed een PR en klasseerde zich als zevende. Een PR was er ook voor Rob Nagelhout (HPD), Lieke Nijboer (DPC), Maartje Wietsma (DPC), Marlon van Oosten (DPB) en Myrthe Kooiker (DPC).

300 meter

Zie ze daar staan: go to the start – klaar – PANG. En los gaan ze. Hidde Oord (HPA) snelde naar een PR en Miriam van Es (DPD) ook. Vera Nijboer (DPA) en Lieke Nijboer (DPC) reden niet alleen een PR, maar werden ook nog eens eerste en tweede op deze afstand.

Mooie avond

500 meter

Voor Maartje Wietsma (DPC) en Myrthe Kooiker (DPC) werd het een mooie avond, want ze waren succesvol op deze afstand. Ze reden beiden een PR. Ook de junioren Robine Lubbinge (DC1) en Amber Wietsma (DC2) verbeterden zich.

1500 meter

Rosa-Lynn Compagner (DC1) was nog nooit zo snel op de 1500 meter. Gerrit van der Brink (H50) reed geen PR, maar als derde van de 19 deelnemers aan deze afstand mag hij toch tevreden terugkijken. Dat mag Tessa Oudman (DN4) natuurlijk ook. Zij was de eerste dame.

Support

Het was weer een feest om iedereen zo te zien strijden, aangemoedigd door ouders en anderen op de tribune. Tycho de Jong en Lucas Manden zorgden er voor dat iedereen op tijd aan de start stond en verder droeg de strakke organisatie bij aan een vlot verloop.