Clubwedstrijden groep 2

6 februari 2022

  • Roel Broer

De baancommissie heeft alle clubs die op Thialf trainen ingedeeld in twee groepen. STGiethoorn behoort tot groep 2, samen met HCH, Het Zwarte Water, STG De Eendracht, IJshazen en Preamkeskouwers.
23 leden van jong tot oud deden mee aan de clubwedstrijden voor deze groep op zaterdag 5 februari. Sommigen schitterden het weekend ervoor ook al, toen ze zich nog mochten inschrijven voor clubwedstrijden van groep 1 omdat daar nog ruimte voor extra deelnemers was.

Gerwin van Oosten maakte de foto.

Deelnemers clubwedstrijden 5-2-22

Pupillen

100 meter
Vera Nijboer (DPB) tweede van de 20 met een PB

500 meter
Rosa-Lynn Compagner (DPA) werd eerste van 24 deelnemers. Robine Lubbinge (ook DPA) werd tweede met een PR. Ook Sigrid van Es (DPD), Lieke Nijboer (DPD), Hidde Oord (HPB) en Miriam van Es (DPE) reden een PR.

300 meter
Vera Nijboer deed het goed en reed net als Djura Lubbinge (DPD) een PR.
Rosa-Lynn Compagner reed de snelste 300 meter van de avond in een PR tijd. Robine Lubbinge werd tweede op een seconde van Rosa-Lynn.
Marlon van Oosten (DPC), Lieke Nijboer, en Hidde Oord verbeterden hun beste tijden ruim.

Junioren C en ouder

500 meter
HN4 Jim Dhore was met 36.52 de snelste en dat was meteen een PB. HN1 Bram van Essen werd derde in een tijd van 38.13. HN2 Jorn Holwerda werd vijfde en dat was ook een PR. Een PR reed DC2 Tessa Smit ook.

1500 meter
Amber Wietsma (DC1), Emma Pit (DC1) en Tessa Smit (DC2) reden een PR.

3000 meter
Gerrit van der Brink  (H55) realiseerde op deze afstand een PR door zijn tijd met meer dan twee seconden te verbeteren.

Leuke bijzonderheden

Grootste sprong voorwaarts
Volgens mij (Roel) verbeterde Lieke Nijboer zich zaterdagavond net iets meer dan anderen die een PR reden. Op de 500 meter ging ze van 1:02.19 naar 0:58.32. Maar wie het beter weet mag zich melden.
Strijd op de 1500 meter
Leuke bijkomstigheid op zo’n avond is, dat jong soms tegen oud schaatst. Nog leuker wordt het als het paar aan elkaar gewaagd en van dezelfde vereniging is. En dat bleek perfect van toepassing op Emma en Bertus. Tot 700 meter leidde Bertus, maar daarna sloeg Emma toe, al duurde het tot de laatste ronde eer ze een gaatje had geslagen.