Finale Regiomarathons Noord-Oost

7 maart 2022

  • Roel Broer

Gerard Oord, Reinder Jan Steenbeek, Egbert Schoemaker, Daniël Oord, Otto van de Pol en Herman Pouwels zijn zondagavond 6 maart de finale van de marathon in de regiocompetitie Noord-Oost goed doorgekomen. Gerard zag zijn leidende positie niet in gevaar komen en staat op de foto trots op de hoogste tree van het podium.

Gerard attent

In de race over 50 ronden in groep NO-2  zorgde Gerard ervoor dat hij René van der Meulen, zijn enige concurrent, niet uit het oog verloor. Die probeerde het wel, maar Gerard raakte hij niet kwijt. René kwam 15 ronden voor het eind door eigen toedoen zelfs ten val. Zijn tweede plaats op het podium verspeelde hij er mee, want een scherpe sprint zat er voor hem toen niet meer in.

In Heerenveen werd Daniël 7de, Gerard 9de, Reinder Jan 13de en Egbert 20ste, waarmee ze hun klassering in het eindklassement consolideerden. Egbert 5de, Daniël 6de en Reinder Jan 7de. Een blije Gerard Oord vergat niet zijn coach Jan Welles en zijn ploeggenoten te bedanken voor de steun, die hij van hen ondervond.

Groep NO-1

Otto van de Pol maakte deel uit van een kopgroep van 14, die na 60 ronden de buit mocht verdelen. Otto sprintte naar een 3de plaats. In het eindklassement werd hij 5de, ver achter winnaar Michael Groot. Verzachtende omstandigheid: Otto reed niet alle 6 wedstrijden.

Groep NO-4

De laagste groep herbergt maar liefst 9 rijders met HMG achter de naam. Zij leveren het bewijs dat je nog lang actief kunt zijn in wedstrijdverband. 

Herman Pouwels moest er twee voor zich dulden in het eindklassement. Zelf werd hij 11de, terwijl hij in de laatste race als 13de beëindigde.