FryslânCup

19 december 2022

  • Roel Broer

Op maandag 12 december vond de derde wedstrijd van de Fryslân Cup plaats. Van ons deden er 12 pupillen mee. Tevens was er voor A junioren en ouder een gewestelijke wedstrijd.
De jongstre pupillen reden twee keer een 300 meter en de oudste pupillen een 300 en een 500 meter. Het regende weer PR’s, maar voor niet iedereen verliep de avond succesvol.
Laten we maar met het goede nieuws beginnen. 

Pupillen

PR’s op de 300 meter waren er voor Lieke Nijboer (DPC), Miriam van Es (DPD), Myrthe Kooiker (DPC), Maartje Wietsma (DPC), Naut Kuiper (HPF), Tim Nijboer (HPF), Vera Nijboer (DPA) en Marlon van Oosten (DPB).
Bij de tweede 300 finishten er 4 van ons bij de eerste 10 en verbeterde Naut Kuiper zijn tijd met maar liefst ruim 3 seconden.

Vera Nijboer en Marlon van Oosten reden eveneens op de 500 een PR en dat deed Vera Ensing (DPA) ook. Vera werd op die afstand zesde van de oudste pupillen.

Senioren

Aan de gewestelijke wedstrijd deden Twan Kok (HN3), Jan van der Stouwe (H55) en Gerrit Smink (H60) mee. Twan werd eerste op de 500 in een tijd van 37.68. Jan en Gerrit waren wel eerste in hun leeftijdsgroep. Twan Kok kreeg op de 1000 een DNF achter zijn naam. En dat was spijtig, want na 600 meter lag hij nog op koers om zijn PR van 1:16.95 te verbeteren. In de laatste ronde ging het mis en restte de teleurstelling.

Uitgeschakeld

Gerrit Smink zullen we dit seizoen trouwens niet meer op het ijs zien. Op de training van donderdag 15 december kwam hij tijdens een uitrijrondje zo ongelukkig ten val, dat hij een heup brak. In Isala Meppel werd hij geopereerd en nu is hij thuis. Revalidatie is nog maar beperkt mogelijk, want hij mag de heup 6 weken niet belasten. We wensen hem van harte beterschap.