Insigneschaatsen

10 maart 2022

  • Roel Broer

Onze pupillen en junioren B/C namen op woensdag 9 maart in groten getale deel aan een uniek evenement. Het ging er dit keer niet om hoe hard je kon schaatsen, maar om hoeveel rondjes jij in een uur kon afleggen. En dat alles voor een goed doel. De organisatie had er de naam ‘insigneschaatsen’ voor bedacht.

Brons, zilver, goud!

Het opgehaalde sponsorgeld kwam ten goede aan de Paulien van Deutekom Foundation. Vriendinnen van Paulien van Deutekom richtten die Foundation op om geld in te zamelen voor onderzoek naar longkanker.
Iedereen kreeg na afloop een insigne. Veel deelnemers overtroffen zichzelf en schaatsten veel meer rondjes dan ze zelf voor mogelijk hadden gehouden. Gelukkig had de organisatie gezorgd voor voldoende insignes met de kleur goud.

Herinneringen blijven maken

Iedere deelnemer moest minimaal € 5 inleggeld betalen om mee te mogen doen. Op de cheque staat een bedrag van € 7050, terwijl de organisatie was uitgegaan van de helft.
Twee leden van de Foundation (Mireille Reitsma links en Willeke van Benthem rechts) waren verguld met het bedrag en onze enthousiaste Maaike en Simone waren graag bereid om de cheque te overhandigen.