Marathon NO in Deventer

28 februari 2022

  • Roel Broer

Op ijsbaan De Scheg vond op zondag 27 februari de negende marathon (op papier dan) plaats in de Noord-Oost competitie. In werkelijkkheid was het de vijfde! De deelname in de vier categorieën had veel groter kunnen zijn dan in de uitslagen viel af te lezen. Bij NO1 zijn er wel 41 rijders met punten, waren er 26 transponders af te lezen en haalden 18 rijders de finish. Daar was Otto van de Pol niet bij. Zonder dat hij reed vinden we hem terug op plaats 7 in het tussenklassement.

NO2

In deze categorie hebben er 51 punten, waren er 33 transponders en 24 finishers, die de 50 ronden niet bepaald als compacte groep afrondden. Er reed een groepje een halve ronde voor het peloton. De belangrijkste concurrent voor Gerard Oord, René van de Meulen, reed er alleen naar toe.
Egbert Schoemaker had onderweg veel energie gestoken in de tussensprints, waardoor hij onvoldoende kracht over had voor de eindsprint, die Gerard won.

Klassement

Reinder Jan Steenbeek werd 6de, Gerard Oord 7de, Daniël Oord 17de en Egbert Schoemaker 20ste. Het tussenklassement wordt nog steeds aangevoerd door Gerard, Egbert staat 4de, Reinder Jan 6de en Daniël 7de.
Kan Gerard de eindzege nog ontgaan? Niet echt. Zijn voorsprong is namelijk riant. Toch is het nog steeds spannend volgens Gerard, want: “voornaamste belager René van de Meulen is aardig in vorm. ”
Kunnen de andere drie nog stijgen? Zeker, maar dat zou dan zomaar ten koste kunnen gaan van de ander.

NO4

33 rijders hebben punten, 19 hadden er een transponder en slechts 15 haalden de eindstreep. Herman Pouwels werd 10de en staat op de 13de plaats in het tussenklassement.

Zit er nog een toptien plaats in?
Dat kan wel, maar dan moeten we wel woorden gebruiken als ‘als’ en ‘dan’.

Finale
Op zondag 6 maart vindt in Heerenveen de finale plaats. We hopen dat Otto, Gerard, Egbert, Reinder Jan, Daniël en Herman geen scheve schaats rijden! Dat er maar mooie dingen mogen gebeuren.