Rijkje oogst aan PR’s

1 maart 2022

  • Roel Broer

Op zaterdag 27 februari waren er weer clubwedstrijden voor alle categorieën. Van onze club deden opnieuw veel pupillen en junioren C/B mee. Bij de junioren A en ouder zagen we drie heren en twee dames terug in de uitslagen. Het regende weer Persoonlijke Records.

Naast Nederlands en Fries werd er ook Pools gesproken. Een groep Poolse schaatsers trainde op Thialf en genoot van de kans die ze kregen om lekker mee te doen.

Pupillen

300
Op de 300 meter kwamen Hidde Oord (HPB), Djura Lubbinge (DPD), Maartje Wiersma (DPD), Vera Nijboer (DPB), Lieke Nijboer (DPD) en Sigrid van Es (DPD) tot een PR.

500
Maartje, Vera en Lieke reden ook een PR op de 500 meter. Robine Lubbinge (DPA) excelleerde op die afstand, want naast een PR, reed ze ook nog eens de op een na snelste tijd van de 33 deelnemers aan die afstand.

700
Senne de Bruijn (HPA) reed op de 700 meter een PR. Dat verzachte de pijn voor de DQ, die hij op de 100 meter achter zijn naam kreeg.

Junioren C/B

500 en 1000
Emma Pit (DC1) reed op beide afstanden een PR en Amber Wietsma (DC1) ook. Caitlin de Groot (DB1) deed dat wel op de 1000.

Meest verbeterd
Emma Pit komt de eer toe dat ze zich op deze avond het meest verbeterde. Op de 1000 meter knabbelde ze bijna 3 seconden af van haar PR.

Junioren A en ouder

500 en 1000
Bram van Essen (HN1) is in vorm. Een PR en tweede van de 60 deelnemers op de 500. Op de dubbele afstand werd hij eerste. Die reed hij alleen. Een beetje tegenstand had hij zeker in de laatste ronde goed kunnen gebruiken.
Jorn Holwerda (HN2) sloot beide afstanden af als derde.
Tessa Oudeman (DN3) werd respectievelijk tweede en eerste van de dames.

3000
Lisan van der Linde (DA2) waagde zich aan deze wat langere afstand. Een PR was haar deel en daarnaast was ze de snelste dame op deze afstand.