Seizoensafsluiting

20 oktober 2022

  • Roel Broer

Al jaren sluit het deel van de fietsgroep van Hans Joosten het zomerseizoen in stijl af. Hans zet altijd een gevarieerde route uit en dat was in 2022 niet anders. Simone Wardenier was één van de deelneemsters en doet verslag. Josephine Haisma stuurde foto’s.

Mooi Salland

10 september was het weer tijd voor de afsluitende fietsrit van STGiethoorn.
Ik, Simone, had nog maar 3x meegefietst dit jaar. Op verzoek van Sandra heb ik mij weer aangesloten de laatste paar keren. Maar dit betekende ook dat ik natuurlijk mee wilde met de afsluitende fietsrit. Dus nog even mijn beste beentje voorgezet door thuis nog een aantal keer te fietsen en dan kon ik vast wel mee. Deze keer mochten wij ons verzamelen in Dalfsen, waar Hans een mooie route had uitgestippeld.

Wisselvallige weersomstandigheden

We vertrokken met een leuk groepje van 12 personen. Na een dik uur fietsen stond de eerste pauze gepland met een wel verdiend stukje appeltaart. Nadat iedereen weer zo ver was hebben wij onze fietsrit vervolgd, op naar Holterberg! Tot zover hebben we het droog gehouden. Na weer een uurtje fietsen kregen we een flinke bui op onze kop. We gingen hard naar beneden dus tijd om een regenjasje aan te trekken was er niet. Waar ik vaak alleen achter blijf en op mijn eigen tempo omhoog fiets, blijft Hans vaak met mij achter voor mentale support ;). Zo ook bij de meeste kleine klimmetjes. Bij de laatste klim miste Hans en ben ik op mijn eigen tempo omhoog gegaan, wat ook prima ging. Zo kwam ik hem bovenaan weer tegen en vertelde hij: “weet je wel dat je 10% (ik weet niet meer precies hoeveel het was?) omhoog bent gefietst? En dat ook nog alleen.” Nou dat viel mee.

90 km op de teller

Toen kwamen we een plekje tegen wat er goed uit zag om een lekker broodje te nuttigen. Toen iedereen zijn lunch had ontvangen, maakte de zon plaats voor wolken en regen. Gelukkig zaten we buiten droog onder de parasol en hebben we de bui even afgewacht voordat we verder gingen. Toen hoefden we nog maar 30km totdat we weer terug bij de auto’s waren. Nou dat viel ook al weer mee! Bij terugkomst stond er net geen 90km op de teller, maar met een klein ommetje werd ook de 90km bereikt. Een geslaagde en gezellige afsluitende fietsrit!