Weekend Noorbeek

16 juni 2022

  • Roel Broer

Voor Corona was het heel lang gebruikelijk dat er in mei/juni een weekend gefietst werd in het diepe zuiden van Limburg. Dit jaar is die traditie in ere hersteld. Nog niet met het oorspronkelijke aantal deelnemers, maar door het enthousiaste verhaal van Peter van der Bij zou het goed kunnen dat volgend jaar de animo weer op het oude niveau komt.

Weekend Limburg

Vrijdag 10 juni zijn we vertrokken naar Noorbeek in Limburg om daar met 13 persoenen te gaan fietsen. Ongeveer 12.00 uur was iedereen aanwezig. We maakten onze bedden op en vervolgens maakten we ons klaar voor een opwarmrondje.

Aanwezig waren Jan, Sjoerd, Peter, Hans, Ritze, Bertus, Berend, Freek, Gerard, Luc, Josephine, Christiaan en Sjaak.

Met z'n allen

Gerard, Freek en Berend vormden de snelle groep en de rest reed met Hans. Mooi tochtje gemaakt van 67 km door het prachtige Limburgse land. Op naar Tinus (restaurant) waar we hartelijk werden ontvangen. We kregen vissoep die heerlijk smaakte. Gerard lust geen vissoep en kreeg aspergesoep (verwenneling).

Navigatie

De 2e dag was ook zo’n fantastische dag: schitterende omgeving en fantastisch weer. Heeeel veel rustpauze gehad. Er waren namelijk 4 personen met een navigatie en dat botste nogal eens. Hilariteit alom. We konden even rusten en de opmerkingen waren niet van de lucht. Heel veel gelachen. 115 km gefietst. Terug in ons appartement even een biertje of fris of thee, lekker douchen en weer lekker gegeten bij Tinus. Tomatensoep en schnitzel. Was weer heerlijk en weer heerlijk geslapen. 

Uitzicht

Dag 3 ging over een zeer heuvelachtig parcours en we hebben ongeveer 100 km gefietst met als toetje de Cauberg. We hadden nu één wegkaptein voor (Luc) en eentje achter (Hans). Het liep als een trein en geen een keer misgereden, kortom alles verliep perfect. Gerard en Freek naar huis vanwege verplichtingen. Eten bij Tinus, aspergesoep en kipsaté. 

Op naar Maastricht

Laatste dag even de spieren losfietsen. Ritje naar Maastricht om koffie met vlaai te eten op het Vrijthof. Was gezellig. Vervolgens de boel opruimen en inpakken. Al met al een fantastisch weekend, veel gelachen.

Perfect weekend

Bij deze dank voor de organisatie Jan en Sjaak en dank voor de wegkapiteins Hans en Luc. Alles perfect geregeld en georganiseerd en wat het allerbelangrijkste was: Geen ongelukken gehad en er is er ook niet één lek gereden. Voor herhaling vatbaar.
Namens allen, bedankt