Baanmarathon nummer 4

5 december 2023

  • Roel Broer

Maandag 4 december vond de vierde baanmarathon van dit seizoen plaats. Onze club was met name bij de pupillen weer goed vertegenwoordigd. Om de jongsten te enthousiasmeren was er voor die groep een ervaringswedstrijd. Op de foto is goed te zien dat ze ervan hebben genoten.

Groep 1 en 2

In groep 1 was er succes voor Maud Brakke die als eerste de 6 rondjes voltooide. In het tussenklassement is ze nu derde.

Een grote inbreng heeft STGiethoorn in groep 2 waar toch al veel jongens en meisjes op de startlijst staan. Zij rijden 8 rondjes. Lieke Nijboer werd overall tweede en bij de meisjes eerste. Djura Lubbinge werd vierde en Miriam van Es vijfde. Senne de Bruijn was derde van de jongens. In het tussenklassement staat Lieke nu met twee andere meisjes gedeeld eerste. Senne vinden we terug op plaats drie bij de jongens.

Groep 3 en 4

In groep 3 doet Vera Nijboer mee. Ze werd achtste en was het derde meisje. Dus goed voor een plaats op het podium. In het tussenklassement is ze vierde.

Myrthe Kooiker had zich sinds de vorige editie op een 500 meter zodanig verbeterd dat ze mocht starten in de groep van Vera. Zij was daar duidelijk nog niet gewend en moest genoegen nemen met een plaats in de staart van het peloton.

Rosa-Lynn Compagner leek in groep 4 op weg naar een geweldige klassering, maar in de laatste van de 15 ronden kwam ze ten val. Weg eervolle plaats, teleurstelling alom.

De 'groten'

Na de pupillen was het ijs voor de ‘groten’. Daar was een opvallende rol weggelegd voor Joël Haasjes. Bij de C2 die strijd leverden over 50 ronden schitterden hij en Joan Bloemert. Joan versloeg Joël en werd eerste. Maar daarbij moet je wel beseffen dat de tweede nog maar B junior is! In het tussenklassement staat Joël vierde en Joan vijfde. Er resten nog twee marathons en beiden kunnen nog stijgen.