Bloemen voor Geke

24 november 2023

  • Roel Broer

Was ze nu 25 jaar bestuurslid of 27? Geke Nooij wist het niet precies toen we haar er na afloop van de algemene ledenvergadering naar vroegen in de kantine van sponsor Jan Hogenberg. Wie mocht denken dat de goedlachse Veniger slijtage aan het benul heeft kunnen we geruststellen. Vol enthousiasme vertelt ze wat er in al die jaren voorviel. Ze was nooit voorzitter noch secretaris of penningmeester. Als algemeen bestuurslid was haar inbreng echter groot. 

Het begon allemaal toen haar zoontje Roderik lid werd van STGiethoorn. Uit de periode weet ze nog dat ze via een stabiel bestuur met voorzitter Jacob Weijer in een zieltogend bestuur kwam. Het waren Roelof Groen en Herman de Jong die dat met lede ogen aanzagen en hun verantwoordelijkheid namen. 

Breed inzetbaar

Geke nam vaak een flinke schep hooi op de vork. De lijst is lang, waarschijnlijk niet volledig, maar toch goed om langs te gaan: Jeugdschaatsen, kwartetschaatsen, zomercompetitie, lief en leed, met een stand op de open dag van Thialf, waar was ze niet bij.

Namens het bestuur zorgde ze ervoor dat er in december een (verrukkelijke) attentie was voor leden die iets voor de club doen. Met tassen vol dozen met, zoals zij ze noemt, ‘suikerbollen’ stond ze na trainingen klaar om ze uit te delen (of thuis te bezorgen). 

Voor het digitale tijdperk was er een clubblad dat geredigeerd werd door Ineke Heersma. Nog zo’n drijvende kracht, die nu de ledenadministratie doet. Geke hielp mee. Niet te beroerd om horecasponsors te werven en clubbladen te distribueren.

Overal waar de nood aan de man was sprong ze bij. Voorzitter Wim van der Heide memoreerde dat Geke ongelooflijk veel leden kende en dat haar inbreng node zal worden gemist.

Koffiepotje

Bovenstaande maakt duidelijk dat Geke sterk is in verbinden en organiseren. Sportief was ze ook. Tot een kwetsuur haar het schaatsen onmogelijk maakte was ze op de vrijdagavond actief tijdens het uur voor recreanten. Tijdens de nazit werd dan het leven nog eens doorgenomen en je kunt wel raden wie het ‘koffiepotje’ beheerde.

Met een mooie bos bloemen ging Geke terug naar Wanneperveen. Op het kaartje stond terecht ‘als dank namens alle leden’.