Clubwedstrijd

22 januari 2023

  • Roel Broer

Aan de clubwedstrijden voor groep 2 van zaterdag 21 januari deden er 21 van ons mee. De pupillen en junioren waren het best vertegenwoordigd. Niet iedereen was het gegeven om met één of zelfs twee PR’s Thialf te verlaten, maar toch was de oogst riant te noemen.

Op de 100 meter reden Naut Kuiper (HPF), Jens-Jochem Webbink HPC), Miriam van Es (DPD), Myrthe Kooiker (DPC) en Djura Lubbinge (DPC) een PR en op de 300 meter lukte dat aan Sophie Kooiker (DPE), Naut Kuiper (met meer dan 2 seconden), Jens-Jochem Webbink en Miriam van Es.

De 500 meter stond bij velen op het programma en ook daar sneuvelde menig PR. Myrthe Kooiker, Djura Lubbinge, Maartje Wietsma (DPC), Rosa-Lynn Compagner (DC1), Senne de Bruijn (HC1) en Robine Lubbinge (DC1) voltooiden hun rit nog nooit zo snel.

Op de 1000 meter reed Bram van Essen (HN2) geen PR, maar wel de snelste tijd van alle deelnemers. Robine Lubbinge, Tessa Smit (DB1), Rosa-Lynn Compagner en Bart Nagelhout (HC2) deden dat wel.

De zusters
Zowel Djura als Robine Lubbinge reed een PR op de 500 meter. De tijd van de oudste was veel sneller dan die van de jongste. Toch ging Djura waarschijnlijk met de grootste glimlach van het ijs. Zij verbeterde haar tijd met maar liefst 5.24 seconden, terwijl haar zus het bij een schamele 0.01 liet.