Coöperatief Divident

8 oktober 2023

  • Roel Broer

Wie kent ze niet, mensen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Voor verenigingen geldt dat ook en STGiethoorn is geen uitzondering. Een onverwachte gift is dan natuurlijk zeer welkom.
De coöperatieve Raiffeisen-Boerenleenbank, afgekort tot Rabobank, vestiging Steenwijkerland, Meppel en Staphorst vermeldt op haar website
“Wij hebben geen aandeelhouders, maar leden. Dat betekent dat we de winst niet met aandeelhouders hoeven te delen. In plaats daarvan bepalen we samen met onze leden hoe en waar we een deel van die winst in de maatschappij investeren. Het ‘coöperatief dividend’ noemen we dat. Daarmee steunen we landelijke en internationale projecten, maar ook lokale verenigingen.”


ClubSupport

Om verenigingen te ondersteunen is er Rabo ClubSupport. Wie een rekening heeft bij deze bank kon stemmen, waardoor de club nu een leuk bedrag bij kan schrijven.

Penningmeester Gerrit Smink stak er veel energie in om leden te bewegen te stemmen, want zegt hij: “we hebben het geld hard nodig.” Aan dat verzoek is breed gevolg gegeven. Vrijdag 6 oktober kwam een schoonzus van een van de leden op Thialf de cheque overhandigen.

De groep met zegel 6.2 was maar wat graag bereid om breed lachend met de cheque te poseren.