Diploma’s voor pupillen

14 maart 2023

  • Roel Broer

Een heerlijk schaatsseizoen ligt achter ons. Een seizoen zonder beperkingen, al zijn velen (en zeker de pupillen) de pandemie al lang weer vergeten. Nu de schaatsen zorgvuldig en liefdevol zijn opgeborgen kan de balans worden opgemaakt.

PR's

Naast de wekelijkse trainingen werd er fanatiek meegedaan aan wedstrijden. Meestal waren die in Heerenveen, maar ook in Leeuwarden vonden ze plaats. Een aantal pupillen mocht zelfs meedoen aan selctiewedstrijden en slaagde erin door te dringen tot finales op regionaal of landelijk niveau.

Tijdens de wedstrijden over 100, 300, 500 en/of 1000 meter werd menig PR aan gort gereden en stonden er regelmatig pupillen op podia om medailles in ontvangst te nemen.

Op naar het nieuwe seizoen

Bij een schaatsclub is het niet anders dan bij andere sportverenigingen: je hebt trainers nodig. Trainers die jou zien en er in slagen om je beter te maken. Lucas Manden, Joan Lubbinge, Tycho de Jong en Wim van der Heide verdienen alle lof. 

Na de laatste training kreeg iedereen een diploma en daarmee gingen ze natuurlijk maar wat graag op de foto. Op de eerste foto zien wij met onze pupillen de pupillen niet scherp, maar dat zal de gediplomeerden niet deren. 

Nu vliegt de jeugd uit. Hopelijk kunnen ze de verlokkingen van hun schermpjes weerstaan en gaan ze fietsen, skeeleren en/of meedoen aan de droogtraining opdat ze in september weer met frisse moed aan het nieuwe seizoen beginnen.