Emma Pit wint in Enschede

13 maart 2023

  • Roel Broer

Je hebt leden die excelleren op de korte afstand, anderen doen dat op de lange. Velen vinden een massastart of een marathon leuk.
Emma Pit geniet ervan om de disciplines lopen, fietsen en schaatsen te combineren. Zij doet zelf verslag:

Eerst lopen, dan fietsen

Zaterdag 11 maart heb ik meegedaan met de wintertriathlon in Enschede. Ik deed mee in de categorie 16/20 jaar. Ik was van tevoren wel wat zenuwachtig, omdat ik vorig bij de jeugd had gewonnen en nu als 15 jarige bij de 16/20 jaar mee moest doen. Dat vond ik best spannend.
Ik deed mee met de sprint voor junioren. Ik begon met 5km hardlopen. Dat ging erg goed, hoewel ik iets te hard begon. Maar uiteindelijk had ik redelijk goed gelopen. Daarna moest je snel wisselen en 22km fietsen. Dit was erg zwaar omdat er best wat wind stond maar dit ging ook wel goed. 

Schaatsen naar winst

Na het fietsen moest je snel naar de ijsbaan lopen om je schaatsen aan te doen en te gaan schaatsen. De afstand van het schaatsen was 10km, in totaal 27 rondjes. Het schaatsen ging niet meer zo heel erg goed omdat ik natuurlijk al last had van het lopen en het fietsen. Toen het uiteindelijk klaar was mocht ik ook nog naar het podium omdat ik had gewonnen.
Het was een erg leuke wedstrijd om aan mee te doen.

Bescheiden

Die Emma is wel erg bescheiden! Het is een prestatie waar je trots op mag zijn. Vorig jaar de sterkste in je leeftijdsgroep en nu als 15 jarige de 16 tot 20’ers de baas. Onze felicitaties heb je meer dan verdiend.