Fryslân Cup 13 november

15 november 2023

  • Roel Broer

Van ons kwamen er tijdens deze editie van de Fryslân Cup 14 leden in actie. Met name bij de pupillen waren we goed vertegenwoordigd. De jongste pupillen reden twee keer een 300 meter, de oudste een 300 en een 500.

Na de eerste 300 meter hadden Miriam van Es (DPC), Ilana Hokse (DPD), Tamar Dubbink (DPC), Sophie Kooiker (DPD), Tim Nijboer (HPF), Myrthe Kooiker (DPB), Marlon van Oosten (DPA) en Maartje Wietsma (DPB) een nieuw PR achter hun naam staan. In de tweede omloop lukte het ook aan Naut Kuiper (HPE). 

Bij de oudste pupillen lukte het alleen aan Myrthe Kooiker om haar PR op de 500 meter aan te scherpen.

Van de 27 deelnemers bij de jongste pupillen meisjes stonden Miriam (3de en 4de) en Ilona (6de en 5de) twee keer bij de eerste 10.

Bij de 43 oudste pupillen slaagde geen van ons erin om in de kopgroep te eindigen.

Onze deelname bij de ‘groten’ bleef beperkt tot Jan van der Stouwe (H55) en Bram van Essen (HN3). Heel groot was de deelname verder ook niet, maar Bram werd op de 500 toch mooi tweede. Op de 1500 meter kwam hij met een oplopend schema dicht in de buurt van zijn beste tijd. Ook daar werd hij tweede. Jan van der Stouwe verdient waardering en staat in zijn categorie op eenzame hoogte.