Fryslân Cup 2022-2023

1 maart 2023

  • Roel Broer

De Fryslân Cup voor pupillen en junioren gaat over flink wat wedstrijden en afstanden. De finale vond op 20 februari plaats in Leeuwarden. Van ons deden er veel pupillen en junioren mee.

De junioren Caitlyn de Groot, Tessa Smit en Amber Wietsma gingen naar huis met een beker. Caitlin werd 1ste en Tessa 2de op de 500 meter. Amber werd 3de op de 1500 meter.

Wedstrijdverslag

Tessa Smit schreef er een stukje over en vond het een mooie afsluiting van het seizoen

“Na een paar wedstrijden van de Fryslân Cup te hebben gereden was ik uitgenodigd voor de finale in Leeuwarden. Ik heb daar 2x een 500m gereden.
Bij aankomst heb ik eerst even naar de bekers gekeken en ik hoopte heel misschien de 3e beker mee te kunnen nemen. Daarna ben ik samen met Caitlin gaan inlopen en heb ik mijn schaatsen aan gedaan. Op het ijs had ik best wel een goed gevoel alleen vond ik het ijs niet helemaal super. Aan de start van de 1e 500m ging het wegstarten wel goed maar op de eerste 100 meter wel een flinke misslag. Gelukkig heb ik daarna 2 goeie bochten kunnen lopen en haalde ik mijn 1e PR.
Na de 1e 500 meter heb ik even mijn schaatsen uit gehad en gelijk weer aan gedaan voor de 2e 500 meter. Ik had er weer een goed gevoel bij en gelukkig startte ik buiten dus had ik de laatste binnenbocht. Bij de start ging alles goed. Ik startte snel weg en had ook een PR op mijn opening van 100m. De bochten heb ik goed door kunnen versnellen en daarbij haalde ik mijn 2e pr.
Ik had bij beide afstanden goed gereden en bij de prijsuitreiking werd ik ook naar voren gehaald. Toen ze zeiden dat ik 2e was geworden was ik heel erg verrast en ook heel blij.”

Tevreden gezichten

Bij de jongste pupillen, die 2 keer een 300 meter reden werd Djura Lubbinge 11de, Myrthe Kooiker 10de, Miriam van Es 7de, Maartje Wietsma 6de en Lieke Nijboer 5de.

Robine Lubbinge vinden we bij de Junioren C op de 1000 meter terug op de 5de plaats.

Voor Amber Wietsma was er dus een 3de plaats op de 1500 meter. Emma Pit reikte op die afstand tot de 6de plaats.