FryslânCup 6

24 januari 2023

  • Roel Broer

De strijd om de FryslânCup ging op maandag 23 januari verder met de zesde editie van dit seizoen. De starter schoot 2 x 19 geelblauwen weg, al gebied de eerlijkheid te zeggen dat er een paar WDR achter hun naam kregen.

PF t/m PC
De jongste pupillen reden twee keer een 300 meter. Alle 10 reden ze in de eerste omloop een PR. Djura Lubbinge (DPC), Myrthe Kooiker (DPC), Maartje Wietsma (DPC), Miriam van ES (DPD), Lieke Nijboer (DPC) en Rob Nagelhout (HPD) lukte het in de tweede niet, maar Tamar Dunnink (DPD), Naut Kuiper (HPF), Tim Nijboer (HPF) en Sophie Kooiker (DPE) wel. Qua verbetering spande Sophie de kroon. Zij schaafde maar liefst 3.38 seconden van haar beste tijd af.

PB en PA
De oudste pupillen reden naast een 300 een 500 meter. Vera Ensing (DPA) reed op beide afstanden een PR.

Junioren C en (veel) ouder
Bij de junioren C en ouder reed iedereen een 500 meter en kon voor de tweede afstand worden gekozen uit een 1000 of een 1500. Twan Kok (HN3) won de 500, good old Jan van der Stouwe (H55) werd zevende en de C1 junioren Robine Lubbinge en Rosa-Lynn Compagner reden een PR.

Tessa Oudman (DN4) werd tweede op de 1500 meter. Ze was eerste dame, maar bleef ver verwijderd van haar beste tijd. Ook daar reden Robine en Rosa-Lynn een PR. De laatste snoepte er zelfs 4.85 seconden af.