Laatste wedstrijden seizoen ’22-’23

22 maart 2023

  • Roel Broer

De lente is begonnen en het schaatsseizoen is nu wel echt afgelopen. Joan Lubbinge stuurde een verslag met mooie foto’s van de laatste wedstrijden dat zeer de moeite van het lezen waard is, maar eerst even wat deelnemers er zelf van vonden:
Vrijdagmorgen 10 maart, stonden we om 7 uur voor Thialf. De deuren waren nog niet eens open. Vikingrace 2023! Wat ontzettend leuk dat wij daar aan mee mochten doen. Wij (Amber, Robine en Rosa-Lynn) stonden alle 3 reserve. Woensdagavond werd Rosa-Lynn gebeld dat ze mee mocht doen. Echt spannend alleen naar de Vikingrace, maar zondagavond werden Robine en Amber nog gebeld. Dus we gingen uiteindelijk met z’n 3en naar de Vikingrace.

Mooi schaatsseizoen pupillen en junioren STGiethoorn afgesloten.

Nadat de pupillen en junioren pasgeleden een mooi diploma hadden ontvangen, was het seizoen voor veel kinderen afgelopen. Het was een mooi seizoen waarbij de kinderen veel geoefend hebben om de schaatstechniek te leren of te verbeteren. We hopen dat iedereen er veel plezier aan heeft beleefd en dat we alle rijders na de zomer weer terug zullen zien.

Enkele wedstrijdrijders kwamen vorig weekend nog in actie.
Zo deden Rosa-Lynn Compagner, Robine Lubbinge en Amber Wietsma mee aan het grote internationale toernooi De Vikingrace in Thialf.
Het was voor hun de eerste keer dat ze hieraan mee mochten doen. Het was mooi om te zien hoe de meiden genoten tussen al het internationale geweld. Er deden ook Poolse, Noorse, Finse, Duitse, Italiaanse, Oekraïnse, Belgische, Deense en Zweedse rijders mee namelijk. Het toernooi wordt dan ook wel een officieus EK voor junioren genoemd. Alledrie hebben ze hun beste tijden ooit laten zien. De persoonlijk records van de meiden zijn flink aangescherpt wat best knap is met zoveel nieuwe indrukken. Wat was het spannend maar vooral gaaf om mee te doen.

Een dag later heeft een aantal pupillen en junioren nog meegedaan met een nieuw opgezette variatiewedstrijd. Zo kon er meegestreden worden bij de packrace (6 rijders tegelijk in de baan) de ploegenachtervolging en de mass start.

Niet alle ritten verliepen vlekkeloos, de meeste ritten wel, maar het was mooi om te zien dat de kinderen genoten om nieuwe onderdelen uit te proberen. Een aantal rijders werd nog beloond met een medaille.

Djura Lubbinge, Maartje Wietsma en Mirjam van Es werden 2e bij de ploegenachtervolging. Laurens Winter werd met zijn team 3e. Bart Nagelhout werd 2e met zijn team en Robine Lubbinge werd 3e.

Na dit mooie weekend kunnen de schaatsen weer in het vet en zullen veel kinderen deze inruilen voor fiets of misschien wel skeelers. Op naar de zomertraining.

Sportieve groeten namens de trainers.