Meer nieuws uit eerste week 2023

10 januari 2023

  • Roel Broer

In de eerste week van het Nieuwejaar hoefden veel schaatsers niet op hun lauweren te rusten. Dat blijkt wel uit het nieuws dat wij al meldden. Lucas Manden toog op woensdag met pupillen naar de Elfstedenhal en Emma Pit schreef daar het onderstaande over:

Iepen Frysk Kampioenschip

Op woensdag 4 januari zijn we met een groep schaatsers naar Leeuwarden gegaan voor het Iepen Frysk Kampioenskip voor Pupillen. Vera Nijboer, Laura Prins, Lieke Nijboer, Mijrthe Kooier, Maartje Wietsma, Miriam van Es, Tamar Dubbink, Sten Greveling, Rob Nagelhout, Naud Kuiper en Gideon Westhoff hebben daar mooie wedstrijden gereden met zelfs een aantal persoonlijke records. STGiethoorn is ook nog 3de geworden in het eindklassement als club. Ze hebben het allemaal super goed gedaan.  Al met al een geslaagde en gezellige dag. 

Eerste en Derde

Wat Emma niet schreef, maar wat een trotse Lucas ons vertelde, is dat Miriam van Es Fries kampioen bij de Dames Pupillen D is geworden. Op een goede 100 meter, volgde een beste 300. Lieke Nijboer werd derde bij de DPC. Die plaats had ze ook te danken aan een betere 300 dan 100 meter.

Vakantiecursus

4dagen plezier op de schaats. Dat realiseerde de Sven Kramer Academi, die in de tweede week van de kerstvakantie de jeugd liet kennis maken met de eerste beginselen van de schaatssport.

90 kinderen in de basisschoolleeftijd, verdeeld over 3 groepen, die verder waren onderverdeeld in subgroepjes, vermaakten zich dagelijks 2 x drie kwartier, met een chocomelpauze van een kwartier, uitstekend.  

Een leuke bijkomstigheid was dat de Nederlandse top volop aan het trainen was op shorttrack en 400 meter baan. Wat motiverend om Kjeld, Antoinette, Jorrit, Thomas, Joep, Suzanne, Sjinkie en al die anderen bezig te zien.

SKA had de zaakjes goed op orde met voldoende instructeurs  voor de begeleiding.

Zou zo’n 4daagse ons op termijn ook nog leden opleveren? Eén deelneemster reed wel rond in ons geel/blauw, maar ………

Hollandse 100

Op zondag 19 maart vindt de Hollandse 100 plaats. Op dit moment bestaat team STGiethoorn uit 19 mensen. 10 kilometer schaatsen en 90 kilometer fietsen voor een goed doel. Onze bijdrage aan het evenement is dus niet alleen sportief, maar ook financieel. Van de 40 ingeschreven teams staan wij qua sponsoring op de derde plaats. Wil je je aanmelden? Dan maken we het je gemakkelijk klik op hier en je komt op onze teampagina.