NK Supersprint Junioren

12 februari 2023

  • Roel Broer

Joan Lubbinge ging zaterdag 11 februari met zijn dochter Robine (DC1) en Caitlin de Groot (DB2) naar Tilburg voor het NK supersprint voor junioren. Uit hun mond tekende hij het onderstaande op:
“We kwamen daaraan, gingen voor de Ireen Wüst ijsbaan op de foto en hebben het ijsstadion goed verkend. Na de warming up en het Wilhelmus gingen we van start.

 

100 meter

We begonnen met de afstand 100m. Robine heeft helaas onterecht 2x een valse start gekregen waarmee ze dus gediskwalificeerd werd. De tweede 100m had ze een paar misslagen maar aan het einde toch een goed gevoel over de rit. Caitlin reed een mooie eerste 100m met een nieuwe beste seizoenstijd en uiteindelijk goed voor de 12de plek op de eerste 100m, de tweede 100m ging daarentegen wat minder goed maar toch nog een mooie tijd weten meer te zetten.

Op de foto Robine tijdens haar 300 meter.

300 meter

Na een poosje in de kantine gezeten te hebben was het tijd voor de 300m. Robine mocht als eerst van start gaan. De eerste meters waren super daarna nog een goede bocht gelopen, de tijd viel uiteindelijk een beetje tegen. Toen kwam de tweede 300m. Na al 3x gestart te hebben ging het allemaal wat moeizaam maar naar omstandigheden nog een prima tijd gereden. Caitlin heeft de eerste 300m beter gereden dan de tweede 300m met een mooie nieuwe beste seizoenstijd. Met een chocomelk in de hand zijn we beiden met een goed gevoel naar huis gegaan.”
Foto hiernaast Caitlin.