Wedstrijden 8 en 9 oktober

11 oktober 2023

  • Roel Broer

Een mooie groep van STGiethoorn deed op 8 en 9 oktober mee aan wedstrijden op Thialf . Op zondag deden er 18 van ons mee aan de Clubwedstrijd. De eerste van het seizoen. Een dag later betrof het een gewestelijke wedstrijd voor pupillen en C-junioren en ouder. Toen gingen er 15 van start.

Op de combinatie 100/300 verbeterden Djura Lubbinge (DPB), Jens-Jochem Webbink (HPB) en Naut Kuiper (HPE) zich zowel op de ene als op de andere afstand.

Er waren er heel wat die zich hadden aangemeld voor de 500. Miriam van Es (DPC), Hidde Oord (HC1), Senne de Bruijn (HC2), Bart Nagelhout (HB1) en Elyne Hornstra (DB1) verbeterden zich.

Op de 1000 reden Senne de Bruijn, Emma Pit (DB1) en Elyne Hornstra een PR.

Krenten uit de pap
We pikken er nog even wat hoogtepunten uit. Zo krijgt Miriam een 10 voor rekenen, want op de 500 meter verbeterde ze zich met slechts één honderdste. Senne daarentegen liet er geen gras over groeien en snelde op die afstand naar een tijd van 1:51.91. Voor mensen die denken: “Nou en?” brengen we even in herinnering dat hij vorig seizoen tot 2:01.12 kwam en daar al blij mee was.

En dan nog even over onze snelle mannen. Jim Dohre (HSA) werd tweede op de 500 meter en Twan Kok (HN4) derde op eerbiedige afstand.

Gewestelijke wedstrijd pupillen en C-junioren en ouder

Maandag konden er ook volop oude tijden worden uitgegumd, want de PR’s regen zich aaneen.
Dat begon al op de 100 meter. Miriam van Es (DPC), Tamar Dubbink (DPC), Sophie Kooiker (DPD), Tim Nijboer (HPF) en Naut Kuiper (HPE) mochten gummen.

Op de 300 meter hetzelfde verhaal. Myrthe Kooiker (DPB), Miriam van Es, Djura Lubbinge (DPB), Marlon van Oosten (DPA), Tamar Dubbink, Kim Kuiper (DPA), Tim Nijboer, Rob Nagelhout (HPC) en Naut Kuiper konden stuffen.

De pupillen A en B en de junioren C/B kwamen uit op de 500 meter. Rosa-Lynn Compagner (DC2), Myrthe Kooiker, Marlon van Oosten, Djura Lubbinge en Kim Kuiper vlakten hun staande tijd uit.

Tenslotte was er nog succes voor Vera Nijboer (DC1), die zich verbeterde op de 1000 meter.

Het melden waard
Ook maandagavond weer ritten die er uit sprongen.
Van de 62 pupillen die de 300 meter reden, werd Myrthe Kooiker tiende en Miriam van Es dertiende. Djura Lubbinge en Marlon van Oosten reden tot twee cijfers achter de komma dezelfde tijd. Dit bijzondere feit realiseerden Rob Nagelhout en Tim Nijboer ook. Tim verdient extra aandacht, omdat hij zich met 4.08 verbeterde. De grootste sprong van de leden van STG tijdens deze wedstrijden.

Petje af voor Jan van der Stouwe (H55). PR’s zitten er voor hem niet meer in, maar zijn inzet dient als voorbeeld voor de jeugd die hem op de hielen zit of al heeft overvleugeld.