Clubwedstrijden

29 januari 2024

  • Roel Broer

Zaterdag 27 januari waren er clubwedstrijden voor Groep 2. Tot die groep behoort, naast een handvol andere clubs, STGiethoorn. Het zijn in elk geval wedstrijden voor pupillen en junioren C/B. Iedereen zette zijn of haar beste schaats voor en sommigen scherpten soms één en soms zelfs twee PR’s aan. 

Op de 100 meter reden Lieke Nijboer (DPB), Sophie Kooiker (DPD), Maud Brakke (DPA), Kim Kuiper (DPA), Rob Nagelhout (HPC) en Naomi Oord (DPC) een PR. Jens-Jochem Webbink (HPB) bleef daar verre van, maar sprintte wel mooi naar een tijd onder de 13 seconden.

Op de 300 meter was het blauw-geel dat de klok sloeg. Maartje Wietsma (DPB) troefde iedereen af, maar had daar wel een PR voor nodig. Jens-Jochem werd tweede, Ilana Hokse (DPD) derde, Maud Brakke vierde, Sophie Kooiker (PR) zesde en Naomi Oord (PR) zevende. Tim Nijboer (HPF) vinden we pas terug op plek 17, maar toch…..hij was de snelste in zijn categorie.

Er waren pupillen en junioren die de 500 meter reden. Bart Nagelhout (HB1) en Hidde Oord (HC1) reden een PR. Kijken we binnen de verschillende categorieën, dan verdienen Rosa-Lynn Compagner (DC2), Lieke Nijboer (DPB) en Robine Lubbinge (DC2) enige aandacht. Rosa-Lynn en Lieke werden eerste, Robine tweede. 

Van de 1000 en 1500 meter valt niet veel te vertellen, al reed Hidde Oord op de 1500 wel een PR en is het knap wat Rosa-Lynn op die afstand als C juniore presteerde.