De Hollandse 100

27 maart 2024

  • Roel Broer

€ 10.000 aan donatiegeld haalde de groep van STGiethoorn die meedeed aan de Hollandse 100 op! Een prestatie die er mag zijn. 23 senioren en 6 junioren volbrachten de 10 kilometer schaatsen met gemak en trotseerden tijdens de 90 kilometer fietsen weer en wind. En dan was er ook nog een pupil die de junior 10 met beide handen op de rug afrondde.

Dat alles gebeurde op zondag 24 maart in Thialf en in en rond Heerenveen tijdens de 8ste editie van dit evenement voor het goede doel. Aan het eind van de dag kreeg professor Floris Foijer van het UMC Groningen een check overhandigd.
Woensdag 27 maart was die meer dan € 300.000 waard!

Goed verhaal

Het lijkt ons terecht om veel aandacht te besteden aan het evenement. Het was een prachtige afsluiting van het seizoen en de groep straalde een puik staaltje saamhorigheid uit. Pure reclame voor STGiethoorn. Hier de geel-blauwen bijeen in de Sven Kramer bocht vlak voor de start. De foto  is van Meine Jongschaap

Emma Pit: “We stonden met een grote groep van Giethoorn aan de start. Het schaatsen ging er goed; het was lekker druk op de baan. We hebben met de groep junioren de 25 rondjes afgelegd. Toen het schaatsen klaar was gingen we snel omkleden om vervolgens 90 kilometer te gaan fietsen. De eerste lus van 45 kilometer ging redelijk goed, we hadden niet super veel last van de wind gelukkig. Toen kwam de 2de en die was een stuk zwaarder. Erg veel last van de wind, vooral de zijwind was erg zwaar. Van de regen hebben we niet heel veel last gehad af en toe een klein buitje maar verder viel de regen heel erg mee gelukkig. We hebben  de 90 kilometer af kunnen leggen met de hele groep en hebben er een mooi dag van gemaakt.”

                                           Opgetogen vertelt Emma ook nog: “Voor Amber en mij was er zaterdag al wat leuks te doen met betrekking tot de Hollandse 100. Wij mochten namelijk naar RTV Meppel om er op de radio wat over te vertellen.” 

Team IKO

De organisatie had het volledige team van IKO bereid gevonden om tijdens het schaatsen aanwezig te zijn. Hier 4 junioren die na het schaatsen poseren met Joy Beune, Pien Hersman en Robin Groot. Foto van Jolanda Benedictus

Met Bart en Sebas

Het waren dus niet alleen de dames, die bereidwillig met iedereen die dat wilde op de foto gingen. Hier Bart Swings en Sebas Deniz, die er alle tijd voor namen.
Melanie: “Topprestatie geleverd, en in het bijzonder onze junioren; supergoed gedaan en hopelijk willen deze kanjers deze jaarlijkse traditie/seizoensafsluiting met ons voortzetten.”
Foto van Monique Seijgers.

Samen uit samen thuis

Melanie: “Dank aan de rijders voorop en aan de ‘cipiers’ die achteraan het motto ‘samen uit samen thuis’ in praktijk brachten en een speciaal compliment aan onze teamcaptain Hans, om het zaakje STG-renners bij elkaar te houden (en indringers uit het peloton weg te sturen om hun eigen koers te laten rijden 😂😂)
Dat we Ingmar Rooij in de volgauto meehadden kwam in veel opzichten goed van pas.”

Sponsor

Emma: “Aan het einde kreeg iedereen een mooie bloem en een medaille als aandenken. Nog gezellig wat gedronken met z’n allen in het restaurant en daarna lekker naar huis gegaan.”

Melanie: “De mooie bloemen kregen we van onze sponsor Lindenholz uit Rouveen en dat geldt ook voor de heerlijke vlaaikoeken in de kantine, die we ook van Lindenholz kregen. We mochten ook reservemateriaal meenemen uit hun winkel. Allemaal top top top!

En tenslotte bedank ik alle deelnemers voor al hun moeite om zoveel geld op te halen voor het goede doel en voor een onvergetelijke Hollandse💯!”