Fietstraining

28 augustus 2024

  • Roel Broer

De vakantie zit erop. En dat is goed te merken aan de grootte van de groep van STGiethoorn die fietst met als wegcoach Hans Joosten. Dinsdagavond, 27 augustus, poseerden ze voor vertrek bij de Meenthe. Iedereen goed geluimd, want het weer liet zich van de beste kant zien. Dat is ook wel eens anders, want de dinsdagavond heeft dit jaar het imago van regen. Vorige week nog. Volgens een der deelnemers toen, ging het maar om één buitje. Wel eentje die duurde van 19:00 uur tot 21:00 uur.

Focus

Wie missen we op de foto? Natuurlijk de afzeggers, want de groep is in potentie nog omvangrijker. De smartphone werd bediend door een toevallig passerende jongeman.

Het is bij de redactie van de website niet bekend of het toevallig is dat juist deze fiets mee mocht op de foto. Veelzeggend is het wel.

Wat je kunt uitdrukken met een Focus lukt je niet met een Giant, Bianchi, Cannondale of Scott.

Want ‘focus’ heeft de groep. Het fietsen staat in dienst van het schaatsen en over enkele weken is het al weer zover. Met de conditie zit het wel goed, want velen beperken hun training niet tot de dinsdagavond. Bij sommigen ging de fiets zelfs mee op vakantie.