Finale FryslânCup pupillen

13 februari 2024

  • Roel Broer

Het zijn drukke dagen voor sommige van onze pupillen, voor hun ouders, c.q. supporters en voor coach Joan Lubbinge. Waren Lieke Nijboer en Djura Lubbinge zaterdag actief op het NK marathon in Alkmaar, zondagavond 11 februari stonden ze alweer aan de start in Leeuwarden voor de finale om de FryslânCup.
Daar waren Miriam van Es, Ilana Hokse, Tamar Dubbink, Naut Kuiper, Tim Nijboer en Maartje Wietsma ook.

Op de foto Miriam van Es

De jongste pupillen (van F tot C) reden twee keer een 300 meter. Tamar Dubbink zette meteen haar PR scherper, net als Ilana Hokse. Kent iemand in dit digitale tijdperk nog ‘het stuivertje wisselen’? Nou, Ilana en Miriam van Es wel. In de eerste omloop eindigde Miriam als 6de en Ilana als 7de. In de tweede was het andersom. Ilana werd 4de en Miriam 5de. Met een onderling verschil van 3 honderdsten. Voor Ilana leverde dat voor de tweede keer een PR op en voor Tamar ook. Lieke Nijboer reed, zoals altijd, bij de besten mee. Opgejut door haar tegenstandster kwam ze voor een PR 0.15 tekort op de 300 meter. Heeft Maartje Wietsma een favoriet getal? Je zou het wel denken want zowel op de 300 als op de 500 eindigde ze als 17de.
Miriam van Es werd bij de DPC derde in deze competitie.

Miriam van Es werd bij de DPC derde in het eindklassement

HP en DP

Tim Nijboer reed op z’n eerste 300 een PR, maar bekeek tijdens zijn tweede rit de Elfstedenhal van een extreem laag standpunt. Naut Kuiper kon juichen, want hij snoepte één tiende van zijn beste tijd af.

De oudste pupillen reden een 300 en een 500. Djura Lubbinge sprintte op de eerste naar een PR en op de tweede ook. Weliswaar kleine stapjes, maar ze smaken naar meer.