FryslânCup 22 januari voor C/B junioren en ouder

23 januari 2024

  • Roel Broer

Er stonden er zeven van ons op de deelnemerslijst van de wedstrijden om de FryslânCup van 22 januari. 5 junioren en 2 senioren. De oude olympische gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen” drong zich op toen we de uitslagen onder ogen kregen. En toch waren er veel ritten waar de deelnemers zich onderscheidden. Dat gold zeker voor Amber Wietsma (DB1) die samen met Vera Nijboer (DC1) streed om ritwinst op de 500 meter.  Voor Amber resulteerde dat in een PR. Prachtig was de rit van Robine Lubbinge (DC2) op de 1000 meter. Ze sloeg haar slag in de laatste ronde, waarin ze haar tegenstandster aftroefde. Ze werd 17de op die afstand, maar ook 1ste. In de einduitslag staan alle categorieën door elkaar, maar splits je die uit dan wil dat nog weleens tot verrassingen leiden. Robine was alle gestarte DC2’ers de baas.

Rosa-Lynn Compagner (DC2) bewees op de 1500 meter over een goede wedstrijdmentaliteit te beschikken. Na een voor haar teleurstellende 500 meter, ze viel, gooide ze alles op haar tweede afstand. Na 1100 meter wierp ze alle schroom van zich af en sprintte naar 2:17.45. Ze werd 21ste, maar ook 3de.

Voor de C/B junioren en ouder volgt er op 4 februari nog een Cup in Leeuwarden, waarna ze op 12 februari de finale in Heerenveen beleven.