FryslânCup 8 januari ’24

10 januari 2024

  • Roel Broer

Na al het geweld van de EK-toppers, was het maandagavond 8 januari de beurt aan pupillen en C/B junioren om hun kunnen te tonen tijdens de FryslânCup. Van STGiethoorn hadden maar liefst 17 leden ingeschreven. De pupillen F t/m C reden twee keer een 300, de B’s en de A’s een 300 en een 500. De junioren konden na hun 500 kiezen uit een 1000 of 1500. 

Pupillen F t/m C
Sophie Kooiker (DPD) en Lynn Groen (DPC) reden twee keer een PR. Miriam van Es (DPC) reed er één en realiseerde twee keer een derde plaats.  Ilana Hokse (DPD) reed geen PR, maar kan toch terugzien op een geslaagd optreden. In de eerste omloop werd ze derde DPD’er en in de tweede zelfs tweede.

Pupillen B en A
Zowel op 500 als op 1000 reden Djura Lubbinge (DPB) en Kim Kuiper (DPA) een PR. Myrthe Kooiker (DPB) en Maud Brakke (DPA) verbeterden zich op de 500. Lieke Nijboer (DPB) kwam tot een PR op de 1000.

Junioren
Hier geen PR’s, maar we lichten er toch één prestatie uit. Die kwam op naam van Rosa-Lynn Compagner (DC2). Zij reed een mooie race op de 1000 meter. Zij eindigde als tweede en hoefde slechts iemand uit de categorie HB1 voor zich te dulden.

Voor zowel pupillen als Junioren B/C worden er 4 wedstrijden en een finale ronde georganiseerd, deels in Heerenveen en deels in Leeuwarden. Aan de hand van behaalde resultaten worden punten toegekend en klassementen bijgehouden.